Haberler

Başbakan Yardımcısı Işık: "Memur Olmak Yerine Girişimci Olmayı Teşvik Etmemiz Lazım"

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, girişimcilik alanının çok önemli bir alan olduğu belirterek, " Türkiye'de devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı özendirmemiz teşvik etmemiz lazım" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Girişimci İş Adamları Vakfı Gebze Şubesi 1. Girişimci Buluşması ve Açılışı Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışa Başbakan Yardımcısı Işık'ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün Girişimci İş Adamları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Koç ve çok sayıda iş adamı katıldı.

"Tekno girişim ülkelerin gelecekteki pozisyonlarını belirleyecek en önemli alan haline geldi"

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Eğer siz çiftçiyi devlet memuru yaparsanız, fabrikada çalışanı devlet memuru yaparsanız, herkesi devlet memuru yaparsanız, saat beşte koskoca tarlarının ortasında çiftçi 'Mesai bitti' der traktörü susturur, çeker gider. Ama girişimci yaparsanız, mesai ile değil de işin görülme konusunda göre hareket eder. ABD'yi bu mücadelede galibiyete getiren en unsur serbest girişimciliğe bağlı ekonomi modelini benimsemiş olmasıdır. Şu anda da göreceli olarak Amerika'yı diğerlerine göre üstün kılan en önemli vasıf yine bu alandaki ortaya koyduğu iddiadır. Girişimcilik alanı o kadar önemli bir alan ki, bizim de Türkiye'de devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı özendirmemiz teşvik etmemiz lazım. Gençlere sürekli bilgilendirme yapmamız lazım. Hele hele tekno girişim ülkelerin gelecekteki pozisyonlarını belirleyecek en önemli alan haline geldi. Her alanda girişimcilik çok değerli ve önemli" dedi.

"E-ticaret artık dünya ticaretinde en belirleyici konuma geldi"

"Alışkanlıklar değişiyor" diyen Işık, "Siyasetin tarzı değişiyor. Bir anda sosyal medya ülkenin gündemini allak bullak edebiliyor. Ekonomi değişiyor. E- Ticaret artık dünya ticaretinde en belirleyici konuma geldi. Türkiye'de teknolojinin merkezi olmak için sanayi alt yapısının güçlü olması lazım. İşte Gebze böyle bir merkez. Bu noktalarda özellikle bizim girişimcilerimizin elinden tutacak, onlara yol gösterecek, onlara zorlandıkları yerde destek olacak, rehberlik yapacak, bazı arayüzlere ihtiyaç var. Bu arayüzlerden bir tanesi bu işi gönüllü yapan vakıflar" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından vakıf başkanı Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a günün anlam ve önemini belirten hediyeler verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fikri Işık Türkiye Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title