Haberler

Başbakan Yardımcısı Ekren, Tüsiad Heyetini Kabul Etti

Hükümet ve Tüsiad, Uluslararası Piyasalardaki Dalgalanma Karşısında Alınacak Önlemleri Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi.

Hükümet ve TÜSİAD, uluslararası piyasalardaki dalgalanma karşısında alınacak önlemleri görüşmek üzere bir araya geldi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Ankara'da temaslarda bulunan Arzuhan Doğan Yalçındağ başkanlığındaki TÜSİAD heyetini kabul etti. Yeni Başkanlık Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, SPK Başkanı Turan Erol, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın da katıldı.

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, toplantıda hem dünyadaki küresel ekonomik dalgalanma üzerinde hem de dalgalanmanın Türk ekonomisine yansımaları, Türkiye'deki son makro ekonomik göstergeler üzerinde fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi. İşsizlikte yaşanan dalgalanmayı da değerlendireceklerini belirten Yalçındağ, "Bu toplantıyı zamanlama açısından son derece önemsiyoruz. 2008'in başındayız. Bu koordinasyonu bu ortamda başlatmak bazı önlemler almak için son derece faydalı olacaktır" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren de, işadamları ve sanayicilerle birlikte ekonomik konularda genel koordinasyona önem verdiklerini belirterek, özel sektörün tercih ve yaklaşımlarını almak üzere toplantı yaptıklarını bildirdi. Ekren, son 5 yıllık dönem içinde ekonomide yaşanan değişim ve dönüşümün bugünkü toplantı bağlamında ortaya çıkarttığı en önemli hususun özel sektörün inisiyatif alanlarının genişletilmesi olduğunu belirterek, "Özel sektörün ulusal ekonomiye katkı sağlayacak her türlü inisiyatifinin, girişiminin önünü açmaya birlikte karar vermişiz ve uygulamaya koymuşuz" diye konuştu.

Ulusal ve uluslararası ekonomik gelişmeleri özel sektörle birlikte değerlendireceklerinin altını çizen Ekren, görüşmenin gündem maddelerinden birinin de küresel gelişme olacağını söyledi. Ekren, "Küresel gelişmeyi değerlendirirken neden ve olası sonuçlarını da detaylı şekilde tartışmak istiyoruz. Küresel gelişmelerdeki sürece baktığımızda önce mortgage olarak başlayan, sonra kredi krizine haline gelen kriz, sonra zamanla anlaşıldı ki enformasyon krizidir. Olayları anlama ve algılama konusundaki bazı eksikliklerin ortaya çıkardığı krizdir. Bu sorunun da değerlendirmesini yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Yükselen piyasaların bu süreç içerisindeki durumunun ne olacağını da masaya yatıracaklarını dile getiren Ekren, Türkiye'nin gelişmeler karşısında alması gereken pozisyonu ele alacaklarını, ekonominin daha sağlam olmasının ortaya çıkaracağı avantajları birlikte tartışacaklarını bildirdi. Bakan Ekren, ekonominin reel sektörünü, kamu sektörünü, finans sektörünü ve dış ekonomik sektörünü de hem ulusal ve uluslararası bağlantılar bakımından değerlendireceklerini anlatan Ekren, özel sektör ve kamu sektörünün diyaloğunun, koordinasyonun önemli olduğuna vurgu yaptı. Ekren, "Olası risklerin, belirsizliklerin tanımını yapacağız" dedi.

(DA-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title