Haberler

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Makedonya'da

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu "Bizim gönül coğrafyamız bambaşkadır. Konya'dan Semerkand'a, Bursa'dan Kurtuba'ya, Edirne'den Bağdat'a, İstanbul'dan Üsküp'e dünyanın en önemli kültür ve bilim merkezlerini barındıran bir kadim medeniyetin mirasçılarıyız." dedi.

Çavuşoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde yapılan Gostivar Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu onarım ve donanım projesi açılış törenine katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, eğitimin kişilerin yanı sıra toplumlar için de gelişimin ve ilerlemenin olmazsa olmaz şartlarından olduğunu belirtti.

"Medeniyet tasavvurumuza yavrularımızın da ortak olması, ilmiyle, azmiyle ve inancıyla her alanda kendini ortaya koymalarını arzu ediyorsak eğitim konusunu temel öncelikli olarak ele almalıyız." diyen Çavuşoğlu, hem Makedonya'nın hem de Türkiye'nin en iyiye layık olduğuna inandıklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, günümüz dünyasında ilim, edebiyat, sanat ve sporun zirvesinde çalışarak o noktalara ulaşan kişi ve milletlerin görülebileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim gönül coğrafyamız bambaşkadır. Konya'dan Semerkand'a, Bursa'dan Kurtuba'ya, Edirne'den Bağdat'a, İstanbul'dan Üsküp'e dünyanın en önemli kültür ve bilim merkezlerini barındıran bir kadim medeniyetin mirasçılarıyız. Hiçbir mazerete yer vermeden daha fazla gayret ortaya koymak hepimizin vazifesidir. İlmi ayağa kaldırmazsanız, başkalarının milletlerimize kader çizmeye giriştiğini gözlemleriz."

Günümüzde hangi coğrafyaya bakarsanız bakın birilerinin birilerine kader çizmeye giriştiğini, işgal girişimlerinin ardının arkasının kesilmediğinin görülebileceğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bizler 2016 yılında Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimiyle bunun en somut, en acı örneklerinden birini yaşadık. FETÖ'cü hainler Türkiye'ye rota çizmeye, Türkiye'yi işgal etmeye kalkıştı. Bu kalkışma milletin zaferiyle neticelendi, Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla milletimiz meydanlara indi." diye konuştu.

"FETÖ sadece 15 Temmuz ile Türkiye'ye kasteden bir örgüt değildir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türk milletinin cesur ve kararlı şekilde bu alçak saldırıyı bertaraf ettiğini anlatan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"FETÖ sadece 15 Temmuz ile Türkiye'ye kasteden bir örgüt değildir. Dünya genelinde ülkelerin dizaynı için kullanıma sokulmuştur. Bugün hangi ülkede faaliyet gösteriyorsa o ülkenin altına konulmuş bir dinamittir. Dinamit patlamadan uyarmak insanlık görevimizdir. Patladığında ortada koruyacak ülkeleriniz kalmayabilir. Bu bir istihbarat yapılanması üzerine oturtulmuş bir terör örgütüdür. En gizli şekilde farklı gruplara bölünmüş şekilde varlığını sürdürüyor. Eğitim kılıfı gibi masum bir kisve altında tüm terör faaliyetlerini gizlemektedirler. Türkiye'de görülmekte olan davaların, dosyaların, binlerce delillerin tüm ülkeler tarafından iyice değerlendirilmesi gerekiyor, yoksa maalesef örgüt ülkenin komutasını devraldığında çok geç olabilir. Türkiye'de güya eğitim için yapılmış kolej görünümlü binalarda gizli geçitlerle ulaşılan karanlık toplantıların yapıldığı bölmelere ulaşılmıştır. Gizli düzeneklerle açılan kapalı bölmelerde terör faaliyetlerinin yürütüldüğü ortaya çıkmıştır. Bir iki okulda değil onlarca binada bu tür terör yuvaları tespit edilmiştir. Emin olun bulundukları her ülkede bu karanlık faaliyetlerini yürütüyorlar."

Türk milletinin destan yazdığını dile getiren Çavuşoğlu, "Aziz milletimiz 'dur' demeseydi bir millet yok edilmişti, bir ülke işgal edilmişti, bir devlet ele geçirilmişti. 15 Temmuz'da bizim yaşamış olduğumuz acı tecrübenin bir daha hiçbir başka ülkede yaşanmak istemesini arzu ve tasvip etmeyiz. İkazımız da uyarımız da sadece insanlık görevinden mütevellit bir vazifemizdir. Hamdolsun Türkiye'de aziz milletimiz bu belayı defetti, teröristleri bozguna uğrattı. Ancak okyanus ötesinden komuta edilen FETÖ'cülerin dünya genelinde tüm ülkelere yayılarak örgüt faaliyetlerini sürdürmeye uğraştıklarını görüyoruz, biliyoruz. Bu teröristlerin karanlık faaliyetlerini sürdürdüğü her ülkenin tehdit altında olduğunu, yarınlarının risk altında bırakıldığını asla unutmamaları gerektiğini ifade etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

TİKA ve TBB iş birliğindeki Gostivar Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu onarım ve donanım projesinin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, okulun Batı Makedonya'da Türk dilinin yanı sıra Makedonya'nın resmi dilleri Arnavutça ve Makedonca da eğitim verdiğini anlattı. Çavuşoğlu, Gostivar'da bin 100 öğrenciye eğitim veren okulun daha ferah ve nitelikli eğitime yakışır şartlara kavuştuğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını Gostivar halkına ileterek, 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı'nı tebrik etti.

Türkiye'ye teşekkür

Makedonya'nın dış yatırımlardan sorumlu Türk kökenli Devlet Bakanı Adnan Kahil de Mustafa Kemal İlköğretim Okulunun açılışının 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı gibi çok önemli bir zamanda gerçekleştiğine dikkati çekti.

Kahil, Makedonya hükümeti adına başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Türkiye'ye teşekkürlerini sundu.

TİKA Başkanı Serdar Çam da 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramını kutlayarak, böyle bir imkan sunulmasından dolayı Makedonya hükümetine teşekkürlerini iletti.

Okuldaki yapılan çalışmalarının maliyetinin 1 milyon avroyu geçtiğini dile getiren Çam, bundan sonraki süreçte de buna benzer çalışmaları gerçekleştireceklerini söyledi.

Başta Gostivar olmak üzere Makedonya sokaklarında 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin yanında olanlara teşekkür eden Çam, "Bu okulun burada açılması ve Türkiye'nin ismini, Türkiye'nin o güzelliklerini, gizli ve sinsi bir şekilde hala bu ülkede kullanmaya devam eden o hain örgüte de en güzel mesaj olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Gostivar Belediye Başkanı Arben Taravari de bir şehir için okul açılışından daha mutlu bir gün olamayacağını dile getirerek, çalışmalarından dolayı TİKA ve TBB'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Çavuşoğlu Makedonya Gostivar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title