Haberler

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Enez Kalesi'ni İnceledi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Edirne programı kapsamında Enez ilçesinde bulunan tarihi Enez Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Edirne programı kapsamında Enez ilçesinde bulunan tarihi Enez Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

İpsala İlçe Kongresine katılmak üzere Edirne'ye gelen Bakan Çavuşoğlu, programının ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve beraberindeki heyetle birlikte Enez ilçesine geçti. Burada Enez Kalesi'nde incelemelerde bulunan Çavuşoğlu, ayrıca restorasyon çalışmaları devam eden kale içindeki kiliseden camiye döndürülen Fatih Camii'nde de (Ayasofya Kilisesi) incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren'den konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler alan Çavuşoğlu, tarihi Fatih Camii'nin çok kıymetli bir eser olduğunu ve muhakkak ışıklandırma sistemleri ile eserin güzelliğinin sergilenmesi gerektiğini belirtti. Yalnızca restorasyonun yeterli olmayacağını, çevre düzenlemesinin de yapılması gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, bu eserin Enez'in turizmine ciddi anlamda katkılar sunacağını ifade etti.

Enez Kalesi'nin yanında bulunan ve "Enez Ayasofyası" olarak da bilinen cami, 1965 yılında meydana gelen depremde ağır hasar görerek kullanım dışı kaldı. Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar sonucunda restorasyon süreci başlatılan tarihi yapının açılışının 2019 yılı içerisinde yapılması planlanıyor. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Çavuşoğlu İpsala Enez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title