Haberler

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Diyarbakır'da

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde terör saldırılarında zarar gören cami ve kilisede incelemeler yaptı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde terör saldırılarında zarar gören cami ve kilisede incelemeler yaptı.

Çavuşoğlu, Diyarbakır'daki temasları kapsamında Sur ilçesi Gazi Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Esnaftan cevizli sucuk ve Osmanlı tespihleri hakkında bilgi alan Çavuşoğlu, basın mensuplarına cevizli sucuk ikram etti.

Esnafla sohbet eden Çavuşoğlu, kenti inanç turizmi ve cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

Çavuşoğlu daha sonra İçkale'yi ve müzeyi gezerek, tarihi eserler hakkında bilgi aldı. 27 şehit sahabenin metfun olduğu Hazreti Süleyman Camisi'ni de ziyaret eden Çavuşoğlu, dua etti.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Sur ilçesinde terör saldırılarında zarar gören ve restorasyon çalışmaları devam eden Fatihpaşa Camisi (Kurşunlu Camisi) ve Protestan Kilisesi'nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Çavuşoğlu'na, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Sur Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen de eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Çavuşoğlu Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

title