Haberler

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa'da Okul Açılışına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışına katıldı. Çavuşoğlu, "Bundan sonraki süreçte gençlerimize daha fazla önem atfetmek zorundayız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Çavuşoğlu, 100'ün üzerinde tamamlanacak okulun olduğunu dile getirerek, "Bu bile ülkemizin geldiği noktayı göstermede önemli bir örnektir. Diğer sektörlere yaptıklarımızı düşünürseniz Türkiye büyüyor. Onun için Türkiye'ye tuzaklar kurulmak isteniyor. Milletimiz de bunları çok net bir şekilde görüyor. Milletimiz buna asla fırsat vermeyecek. Biz hem bölgesinde hem de küresel anlamda etkili olan bir ülke olacağız. Diğer ülkelerinin yeraltı yerüstü zenginlikleri olabilir ama diğer ülkelerin lider eksikliği var. O lider sadece Türkiye'de var" dedi.

Bundan sonraki süreçte gençlere daha fazla önem atfetmek zorunda olunduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "Türkiye'deki yaş ortalaması 30'dur. Bu çok genç bir sayıdır. Türkiye oldukça dinamik ve gelecek vaat eden bir ülkedir. Bu potansiyeli değerlendirmek zorundayız. Onun için gençlerimizi bilgi, teknolojinin yanında, milli manevi değerleri ile donanmış gençleri oluşturmak zorundayız. İşte bu okullar bu tür gençleri ortaya çıkarmak içindir. Bugün 25-30 kişilik sınıf mevcuduna ulaştık. Bursa'da 15 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Eskiden daha farklıydı. Bunun için eğitim seferberliğine devam etmek gerekiyor" diye konuştu.

AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere büyük önem verdiğini anlatan Çavuşoğlu, "Seçme yaşını 18 yaşına indirdik. Birileri var '18 yaşındaki çocuklarla mı yola çıkacaksınız' derken, bizim liderimiz gençlerimize inandı. Gençlerimize güvenmek zorundayız. Çünkü bütün dehalar gençlik yıllarında parıldar. Gençlerimizi çeşitli harflerle kodlayanlar vardı. Ama 15 Temmuz'da gördük ki gençlerimiz bu ülkenin gerçek sahibidir. O genç ki Afrin'e giderken 'Kızılelma'ya gidiyoruz' diyor. 15 Temmuz'da 15 yaşındaki bir gencimiz vatan için hayatını kaybetti. Bunun için gençlerimizin önünü açacağız" ifadelerini kullandı.

Bursa'da 2 bin okula ulaştıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "2 bin okula ulaştık. Bu sayı 700 civarındaydı. Bunları güçlendirmeye devam edeceğiz. Mehmet Akif İnan isminin buraya verilmesi ayrıca çok önemlidir. Bu isim bir dava adamıydı, önemli hizmetleri oldu. Biz onu Kudüs şairi olarak da biliyoruz. Böyle bir insanın davasında ilerlemesi gençlerimiz için çok önemli" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "İnsanlarımız burada hep beraber emek vererek Türkiye'yi büyütmenin derdindeler. Yıldırım Belediyesine yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir ülkenin en önemli gelişmişliğin göstergesi eğitimdir. Son 15 yıla baktığımızda diğer ülkeleri kıskandıracak mesafe aldık. Bundan 15 yıl önce belediye okullar için bir tuğla veremezken artık belediyeler tarafından okul yapılır oldu" şeklinde konuştu.

Program kurdele kesilmesinin ardından sona erdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif İnan Hakan Çavuşoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title