Haberler

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Birliğimizi, Kardeşliğimizi, Güçlendirerek, Bu Ülkeyi Hep Birlikte...

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, "Bugün Avrupa'dan çeşitli sivil toplum örgütlerinden, hatta ve hatta bu milleti idare etmek üzere yola çıkan siyasi partilerin temsilcilerinden kalkıp bu etkili mücadele konusunda söz sarf edenler olsa...

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, "Bugün Avrupa'dan çeşitli sivil toplum örgütlerinden, hatta ve hatta bu milleti idare etmek üzere yola çıkan siyasi partilerin temsilcilerinden kalkıp bu etkili mücadele konusunda söz sarf edenler olsa da bizi bunlar, asla vazgeçiremeyecekler." dedi.

Çavuşoğlu, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Samanlı Mahallesi'nde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Yıldırım Muş Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen toplu sünnet şöleninde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Nifak tohumları saçmaya çalışanların bunu başaramayacağını dile getiren Çavuşoğlu, "Nefret tohumları ekmek isteyenler, şunu bilsinler ki bizim harcımız 1071'de karıldı ve 1071'de kimlerle mücadele ettiysek o günden bu yana aynı insanlarla, aynı kesimlerle mücadelemiz, bundan sonra da kararlılıkla devam edecektir. Bunun böyle bilinmesi gerekir." diye konuştu.

Çavuşoğlu, milletin gözü pek ve kahramanca mücadelesini gördükten sonra korkup kaçanlarla, taşeron kullanmak suretiyle bu memleketin üzerinde operasyon yapmak isteyenlere bir sözü olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ne yaparsanız yapın bu birliğimizi, kardeşliğimizi, gönüldaşlığımızı asla bozamayacaksınız. İçimizdeki işbirlikçiler kim olursa olsun onlarla olan mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Söylemekten imtina etmeyeceğim, kendilerinden de özür diliyorum. Harun Arvas şehidimizin memleketi Van'dı ama utanmadan, sıkılmadan Van, Muş, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak için, oradaki insanların hakkı hukuku için yola çıktığını söyleyenler, onu kalleşçe katletti. Onların bu durumu, taşeron olduklarının en bariz göstergesi değil mi? Dertleri başka. Dertleri, bu memleket üzerinde yüz yıl önce kapatamadıkları hesabı bu defa içimizdeki taşeronları kullanmak suretiyle yeniden gündeme getirerek, bizim içimizi karıştırmak."

"Bu, ciddi bir mücadeledir"

Çavuşoğlu, oynanan oyunlara da asla müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, "Bugün Avrupa'dan çeşitli sivil toplum örgütlerinden, hatta ve hatta bu milleti idare etmek üzere yola çıkan siyasi partilerin temsilcilerinden kalkıp bu etkili mücadele konusunda söz sarf edenler olsa da bizi bunlar, asla vazgeçiremeyecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin hiç kimseye pabuç bırakmayacak bir ülke olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Kuklayı elinde tutanları görmeden davrananların, bir an evvel kimin için, kimin ekmeğine yağ sürdüklerini, kimin yarasına merhem olduklarını gözden geçirmeleri gerekiyor. Bu, ciddi bir mücadeledir. Bu, bir varlık mücadelesidir ve bu ülke şehit verirken, güvenlik güçlerimiz kahramanca ortaya çıkarken yapılanlar, sadece terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürer ve güvenlik güçlerimizin moral, motivasyonunu bozar. Başka da hiçbir şey yapmaz. Gözümüzün içine bakarak, adeta kör göze parmak misali teröristleri arkalayanları gördüğümüz zaman bunu hazmedemiyoruz. Onun için birliğimizi, kardeşliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek, bu ülkeyi hep birlikte kalkındıracağız. Ne olursa olsun asla vazgeçmeyeceğiz."

Şölende, temmuz ayında Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Harun Arvas'ın kardeşleri Mehmet Kasım ve Yusuf Eymen Arvas'ın da aralarında bulunduğu 50 çocuk sünnet ettirildi.

Çavuşoğlu, şehit Arvas'ın kardeşleri ve ailesiyle yakından ilgilendi.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Çavuşoğlu Muş Politika Güncel Haberler

title