Haberler

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Arakan Müslümanlarına yapılan zulme ilişkin, "Türkiye olarak hem diplomatik yöntemleri hem insani diplomatik enstrümanlarımızı TİKA, Kızılay, AFAD gibi ve bunun yanı sıra diğer sivil toplum örgütleri gibi devreye aldık.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Arakan Müslümanlarına yapılan zulme ilişkin, "Türkiye olarak hem diplomatik yöntemleri hem insani diplomatik enstrümanlarımızı TİKA, Kızılay, AFAD gibi ve bunun yanı sıra diğer sivil toplum örgütleri gibi devreye aldık. Kardeşlerimizin imdadına yetişmek için her türlü olasılığı değerlendiriyoruz. Bu noktada elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz." dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleriyle bayramlaşma programında bir araya gelen Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, bayramların küskünlüklerin son bulduğu, barışın tesis edildiği günler olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Kurban Bayramı'na hem komşu coğrafyada hem de Arakan'da yaşananların gölgesi altında girildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gerçekten de Arakan'da ortaya çıkan görüntüler bugün insanlık adına utanç verici görüntüler. 'İnsanım' diyenin insanlık namına hassasiyet taşıyanların, hiçbir şekilde takip edemeyeceği, gördüğü zaman burnunun direğinin sızlamayacağı görüntüler değil bunlar. Türkiye olarak hem diplomatik yöntemleri hem insani diplomatik enstrümanlarımızı TİKA, Kızılay, AFAD gibi ve bunun yanı sıra diğer sivil toplum örgütleri gibi devreye aldık. Kardeşlerimizin imdadına yetişmek için her türlü olasılığı değerlendiriyoruz. Bu noktada elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz."

Türkiye olarak mazlum ve mağdurların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu milletle ne kadar övünürsek ne kadar güzel söz söylesek emin olun ki az kalacaktır. Onun için burada bu necip milletin bir ferdi olmak, bu necip milletin göstermiş olduğu bu fedakarlık karşısında onların bu fedakarlığı ile onur duymamak mümkün değil. Allah bizleri birbirimizden ayırmasın birlik ve beraberlik içerisinde aynı hassasiyet üzerinde yol yürümeyi hepimize nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız"

Çavuşoğlu, 15 Temmuz'da yaşanan hadisenin işgal girişimi olduğunu dile getirerek, "15 Temmuz'da insanların üzerindeki pijamasıyla, atletiyle fırladığı gibi sokağa çıkarak elinde bayrağıyla nasıl ki Anadolu'yu teslim etmediyse bundan sonraki süreçte de bu tip saldırılara hazırlıklı olmak ve bu tip saldırılar karşısında aynı ruh ve mücadeleyi göstermek zorundayız." dedi.

Anadolu coğrafyası üzerinde 1071'den beri kötü emellerin olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Ama biz ne zaman ki aynı Malazgirt Zaferi'nde olduğu gibi bütün etnik kimlikler, mezhep farklılıklarına rağmen aynı amaç doğrultusunda kenetlenerek bu mücadeleyi göstermişsek, aynı mücadeleyi bugün de göstererek bundan sonraki yolumuza devam etmek zorundayız. Onun için bu coğrafyanın zorluğunun bilincinde olmalıyız. Bizim milletimiz diğer milletlere nazaran daha basiret, feraset sahibi... Bizimle ilgili örülmek istenen ağların arkasında yatan hedefleri bilmek, görmek zorundayız. En önemlisi birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız."

"Barış iklimini oluşturacağız"

Çavuşoğlu, Bursa'da Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelen insanların bir arada yaşadığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bursa adeta Türkiye'nin bir minyatürü. Bu ruhu Türkiye'nin bütün sathına yaymak zorundayız. Hangi etnik kimlikten hangi mezhepten hangi farklı ırktan olursa olsun hedefimiz ortak olmalı. Biz eğer bu mayayı bütün Türkiye'ye yayabilecek olursak gerçekten de ülke sarsılmaz bir iradeyle güçlü bir hale gelecek. Gerçekten de kendisine empoze edilen değil kendisinin rol aldığı, küresel olarak güçlendiği, bu coğrafyada sözünün geçtiği bir ülke haline geleceğiz. İçimizdeki kırgınlıkları, ötekileştirmeleri tamamen ortadan kaldıracağız bir barış iklimini oluşturacağız. Bu mefkure etrafında hep beraber çalışacağız."

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'na, AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Bennur Karaburun ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman eşlik etti.

Kaynak: AA / Politika

Hakan Çavuşoğlu Türkiye Kızılay Arakan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title