Haberler

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı Resepsiyonuna Katıldı

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Coşkuyla kutladığımız 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı, yalnızca Makedonya için değil, tüm Balkanlar ve bir arada yaşamanın fayda ve güzelliğini takdir eden herkes için bir sevinç vesilesidir.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Coşkuyla kutladığımız 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı, yalnızca Makedonya için değil, tüm Balkanlar ve bir arada yaşamanın fayda ve güzelliğini takdir eden herkes için bir sevinç vesilesidir." dedi.

Başkent Üsküp'te Makedonya Başbakanlığı himayesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) tarafından 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı için resepsiyon verildi.

Resepsiyona, resmi ziyaret için Üsküp'te bulunan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Adnan Kahil, Makedonya hükümeti bakanları, üst düzey temsilciler, milletvekilleri, parti liderleri, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çavuşoğlu, resepsiyondaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını iletti.

Balkan coğrafyasının, özellikle de Makedonya'nın tüm dünya ve Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Esasen Balkanlar bizim için bir ülkenin diğerinden ayrı düşünülemeyeceği, hiçbir toplumla bir diğerinin arasında kalın duvarların örülemeyeceği bir medeniyeti simgeler. Diğer tüm kardeşleriyle birlikte Balkanlar'ın ve tabii ki Makedonya'nın ayrılmaz bir parçası olan Türkçe konuşan kardeşlerimiz de toplumsal hayatta gösterdikleri başarılarla bu kardeşlik medeniyetine en fazla katkı veren topluluklardandır." diye konuştu.

Buradaki Türklerin siyasi ve demokratik örgütlenişleri, öz kimliklerini koruma çabaları ve Makedonya'ya sundukları dinamik katkıların, ülkedeki diğer topluluklarla aralarındaki ahengi daha da güçlendirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Şüphesiz bugün coşkuyla kutladığımız 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı, yalnızca Makedonya için değil, tüm Balkanlar ve bir arada yaşamanın fayda ve güzelliğini takdir eden herkes için bir sevinç vesilesidir."

Devlet Bakanı Kahil de Makedonya'nın çok kültürlü bir devlet olduğunu ve böyle kalacağını dile getirdi.

Makedonya hükümeti için en önemli unsurun eğitim olduğuna dikkati çeken Kahil, "Ana dilinde ve diğer dillerde iyi bir eğitim olmadan geleceğimiz yoktur." ifadesini kullandı.

MATÜSİTEB Başkanı Hüsrev Emin ise Türk kimliğinin muhafaza edilmesi ve istihdam sağlanması konularının, başında bulunduğu kurumun gündeminde olduğunu bildirdi. Emin, "Aynı zamanda toplumsal entegrasyon sağlanması da MATÜSİTEB'in önemsediği bir konudur." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Çavuşoğlu Makedonya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title