Haberler

Başbakan Yardımcısı Canikli Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Madem not düşürürken 2016'nın üçüncü çeyreğindeki daralmayı gerekçe gösterdiniz, şimdi o daralma ortadan kalktı inanılmaz bir büyüme rakamı çıktı 2016 yılının son çeyreğinde, o zaman bakalım verdikleri kararları değiştirecekler mi?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Madem not düşürürken 2016'nın üçüncü çeyreğindeki daralmayı gerekçe gösterdiniz, şimdi o daralma ortadan kalktı inanılmaz bir büyüme rakamı çıktı 2016 yılının son çeyreğinde, o zaman bakalım verdikleri kararları değiştirecekler mi? Şimdi bütün gözler onların üzerinde." dedi.

Canikli, Giresun'da, eğitim ve araştırma hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, temelini attıkları hastanenin Giresun ve bölge için son derece önemli bir tesis olduğunu söyledi.

Hastanenin, çok büyük, 350 yataklı bir sağlık tesisi olacağını dile getiren Canikli, seviye olarak beş yıldızlı otel standardında inşa edileceğini belirtti.

Canikli, bu milletin her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade ederek, "Bakın bugün Türkiye'nin her yerinde, Giresun için de geçerli, Türk vatandaşlarımızın, Giresunlu kardeşlerimizin sağlık hizmetlerinden faydalanma kalitesi, seviyesi batı ülkelerinin ortalamalarının üzerine çıkmıştır. Bir başka ifadeyle bir İngiliz vatandaşının kendi ülkesinde faydalandığı sağlık hizmetinin kalitesi Türkiye'de Türk vatandaşının faydalandığı sağlık hizmetinden kesinlikle fazla değildir, bugün itibarıyla"

Sağlık hizmetlerinin hızla daha üst noktalara gittiğine dikkati çeken Canikli, hizmetlerin Türkiye'nin her yerine en ücra köşelere dahi adil bir şekilde dağıtıldığını kaydetti.

Nurettin Canikli, Türkiye'nin ekonomide de kesintisiz büyümeye devam ettiğini belirterek, "Biliyorsunuz 2016 yılının üçüncü çeyreğinde bir miktar küçülme olmuştu, üretimde bir miktar daralma yaşanmıştı. Bu da son derece doğal, tarihin en kanlı darbe teşebbüslerinden bir tanesiyle karşı karşıya kalmış bir ülkede bu kadar sınırlı sayıda ekonomide ufak bir olumsuzluk yaşanması son derece doğaldır." diye konuştu.

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının 2016 yılındaki geçici küçülmeyi esas alarak Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü anımsatan Canikli, şunları kaydetti:

"Yani şunu söylediler, Türkiye artık bundan sonra güçlü büyüme performansını kaybetmiştir, Türkiye bundan sonra büyümeye devam edemeyecektir anlamına gelen gerekçelerle Türkiye'nin hemen hemen uluslararası bütün derecelendirme kuruluşları notunu düşürdü ama onlar dahil hiç kimsenin beklemediği bir gelişme yaşandı. 2016 yılının dördüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 3,5 gibi inanılmaz büyük oranda büyüdü. Yani bir önceki çeyrekte 1,8 küçülmeden sonra yüzde 3,5 büyüme gerçek anlamda birileri için şok oldu."

Canikli, bunları kendilerinin bildiklerini ve beklediklerini dile getirerek, "İnanmadılar, inandıramadık, şimdi o büyüme performansını 2016'nın üçüncü çeyreğindeki eksi büyümeyi gerekçe göstererek Türkiye'nin kredi notunu düşüren derecelendirme kuruluşları dördüncü çeyrekteki yüksek büyüme oranından sonra Türkiye'nin güçlü büyüme performansının sürdüğünün tespit edilmesinden sonra bakalım nasıl bir karar alacaklar? Şimdi onlardan haberler bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Canikli, şöyle devam etti:

"Madem not düşürürken 2016'nın üçüncü çeyreğindeki daralmayı gerekçe gösterdiniz, şimdi o daralma ortadan kalktı inanılmaz bir büyüme rakamı çıktı 2016 yılının son çeyreğinde, o zaman bakalım verdikleri kararları değiştirecekler mi? Şimdi bütün gözler onların üzerinde, top onlarda, takip edeceğiz. Bakalım gerçekten Türkiye'ye yönelik rasyonel karar mı alıyorlar yoksa siyasi amacı olan, siyasi hedefi olan kararlar mı alıyorlar? Bunları göreceğiz, hep birlikte izleyeceğiz."

Derecelendirme kuruluşlarının kararı ne olursa olsun 2017'den itibaren Türkiye'nin güçlü büyüme performansını ortaya koyacağını ifade eden Canikli, ondan yana hiçbir kuşkunun söz konusu olmadığını vurguladı.

Canikli, Keşap ilçesindeki Hükümet Konağı'nın açılında yaptığı konuşmada ise dün Giresunlu şehit Ufuk Bingöl'ü sonsuzluğa uğurladıklarını anımsatarak, "Gabar'daki çatışmalarda hain terör örgütünün yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi neticesinde üç kardeşimizi kaybetmiştik, bir tanesi de Giresunlu hemşehrimiz, bir kez daha Rabbimden rahmet diliyoruz." şeklinde konuştu.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir şehidin kanının yerde kalmayacağını söylediğini dile getiren Canikli, şöyle devam etti:

"Bugün sabah itibarıyla şehitlerimizin katili olan terör örgütü mensupları öldürüldü, bunu buradan paylaşıyorum. İnsansız hava aracıyla yerleri tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatı sonucu bölgedeki 8 terörist etkisiz hale getirildi. Bu toprakları terk edene kadar bir tane terörist kalmayıncaya kadar Allah'ın izniyle bu mücadele devam edecek, bu mücadeleden hiç kimse bizi vazgeçiremez."

Canikli, mevcut hükümet sisteminin babayı oğula düşman edebileceğini belirterek, "Şu sistem Almanya'da uygulansın inanın Almanya 10 yıl içerisinde dibi vurur, ekonomisi mahvolur, çöker, ülkede birlik beraberlik kalmaz. Düşünün sürekli Almanya'da cumhurbaşkanıyla başbakanın kavga ettiği bir ortamı düşünün, ne yapar Almanya? Çöker." değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhurbaşkanı bir cümleyle Meclisi feshedip milletin Meclisini kapatabiliyor" denildiğine işaret eden Canikli, "Yalan, kesinlikle kuyruklu yalan, eğer cumhurbaşkanı bizim önerdiğimiz sistemde 16 Nisan'da sizin takdirinize sunduğumuz o sistemde cumhurbaşkanı Meclisi feshederse kendisinin de işi bitiyor, kendisinin de görevi bitiyor. Kendisi de seçime gidiyor otomatik olarak, yani sadece Meclisi seçime gönderemiyor." diye konuştu.

Canikli, aynı yetkinin Mecliste de olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Meclis, cumhurbaşkanını görevden aldığı zaman Meclis de seçime gidiyor yani daha doğrusu cumhurbaşkanı seçimin yenilenmesine karar verdiği zaman kendisi de seçime gidiyor. İnanılmaz bir sistem, harika bir denge kuruluyor. Bu yetki niye var, sistem herhangi bir nedenle kilitlendiği zaman Meclis ve cumhurbaşkanı birbirine düştüğü zaman birinin 'ak' dediğini diğeri 'kara' dediği zaman, o zaman meselenin çözülmesi gerekiyor, kördüğümün çözülmesi gerekiyor. Kim çözecek kördüğümü ? Millet."

Kaynak: AA / Ekonomi

Nurettin Canikli Giresun Almanya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title