Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "Engelli Vatandaşlarımızın Dertlerine Çözüm Bulmak Bizim Vazifemizdir"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Engelli vatandaşlarımızın dertlerine çözüm bulmak bizim vazifemizdir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Engelli vatandaşlarımızın dertlerine çözüm bulmak bizim vazifemizdir" dedi.

Bozdağ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal ile birlikte Yozgat Valiliği Engelliler İletişim Merkezini ziyaret etti.

Bozdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat'ta ve Türkiye'de yaşayan bütün engelli vatandaşların sorunlarını çözmenin kendilerinin görevini olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Engelli vatandaşlarımızın dertlerine çözüm bulmak bizim vazifemizdir. Milletimizin bize yetki verdiği günden bu güne kadar engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için ciddi adımlar atıldı, bu çerçevede engellilerle alakalı yasal düzenlemeler yapıldı. Engelli vatandaşlarımıza özürlü bakım ücreti veriyoruz. Yozgat'ta 3 bin 323 kişiye evde bakım ücreti veriliyor. İşe girmede sağlanan kolaylıklar var. Buna rağmen biz özürlü vatandaşlarımıza karşı daha yapacağımız çok şey olduğunun bilincindeyiz. Bugün burada özürlü kardeşlerimizin kullanacağı mekanı ziyaret edip bir çay içtik. Dernek başkanımız Hamide Taşarslan çok çalışkan biridir. Bize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü tebrik ediyorum."

Bozdağ, Yozgat Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan'dan da dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Taşarslan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Yozgat Devlet Hastanesine engellilerin tedavisinde kullanılmak üzere robot gönderilmesini istedi. Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı telefonla arayarak, engellilerin isteğini iletti ve Bakan Akdağ'dan robot sözü aldı.

Daha sonra Bozdağ, Zeynep Altınok isimli engelli bir genç kıza akülü araba, Ahmet ve Teslime Gödek isimli görme engelli kardeşlere de beyaz baston hediye etti.

- YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title