Haberler

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kahire'de

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü dolayısıyla Kahire'deki Türk Şehitliğinde düzenlenen anma törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü dolayısıyla Kahire'deki Türk Şehitliğinde düzenlenen anma törenine katıldı. Anma proğramına Kahire'de yaşayan Türk işadamları ile Büyükelçilik çalışanları katıldı.

Kahire Türk Büyükelçiliğinin Nadi Sikke semtindeki Türk Şehitliği'nde düzenlediği anma programı, Atalay'ın şehitler anıtına çelenk koymasıyla başladı. Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Askeri Ateşe Kurmay Albay Alper Eser tarafından Şehitlik hakkında brifing verildi. Atalay, 4 bin beş yüz şehitin yattığı Türk Şehitliği'ni gezerek Askeri Ateşe'den bilgi aldı.

Şehitlik özel defterine duygularını yazdıkdan sonra bir konuşma yapan Atalay, "Gittiğimi her yerde şehitlikleri görüyoruz, ziyaret ediyoruz. Aynı zamanda iki gün önce Afganistan'da helikopterimiz düştü. 12 askerimiz şehit oldu. Onlar bugün Türkiye'ye getiriliyor. Türkiye'de cenazeleri kaldırılacak. Bu vesile ile onları da rahmetle yad ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de bölgede güçlü olacağını kaydeden Atalay, Türkiye ile Mısır'ın bölgenin iki büyük ülkesi olduğunu ve karşılıklı ilişkilerin bölgeye istikrar ve güven getireceğini kaydetti.

Anma töreninin ardından Mısır'daki temaslarına ilişkin bilgi veren:

"Atalay, Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde görüşmelerde bulunduğunu iki ülke arasında Ro-Ro seferlerinin başlaması için ön görülen anlaşmanın imza aşamasına geldiğini söyledi."

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ayrıca Mısır temasları kapsamında Hürriyet ve Adalet Partisi, Vefd Partisi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın liderleri ile görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Programın sonunda Türkler ile bir araya gelen Atalay, toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Yunus Emre Vakfı öğretmenleri ile bir süre sohbet etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kahire üniversitesinde düzenlenen Arap-Türk Sosyal Bilimler Kongresine katıldı. Türkiye'den 70 bilim adamı eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşir Atalay Çanakkale Türkiye Kahire Politika Güncel Haberler

title