Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç Manisa'da

"Ben bu insanı (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) tanıyorum, ahlakını, karakterini biliyorum, ailesine verdiği değeri biliyorum, evlatlarını çok güzel yetiştirdi, onu biliyorum.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ahlakını, karakterini, ailesine verdiği değeri, evlatlarını çok güzel yetiştirmesini, helal ve haramı, ibadetine ne kadar düşkün olduğunu bildiğini ifade ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında ve birlikte olduğunu vurgulayarak, "Ben de helali haramı bilen bir insanım. Kimse bana 'şu kadar kuruşu haksız kazandın' diyemez. Allah'a karşı hesabımızı da göğsümüzü gere gere vereceğiz. Milletimize de hesabımızı veririz" dedi.

Karaköy semtinde vatandaşlara seslenen Arınç, Manisa'nın siyasetinde önemli yeri olan semtte, adeta miting yaptıklarını, yüzlerce kişinin toplantıya heyecanla katıldığını söyledi.

Manisa, İzmir, Aydın ve Bursa'da binlerce kişinin AK Parti mitinglerine katıldığını ve halkın, ülkesinin güçlenmesi için çalışan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığını ifade eden Arınç, milletin hizmetkarı olduklarını, ulaşımdan sağlığa, turizmden eğitime her hizmeti halk için yaptıklarını anlattı.

Arınç, yerel yönetimlerin, doğumdan ölüme insanlara hizmet verdiğini ve seçimlerin de bu nedenle büyük önem taşıdığını belirterek, "Manisa büyükşehir olduysa bunu hükümetimiz yaptı. AK Parti tek başına Manisa'yı büyükşehir yaptı. CHP ve MHP karşı çıktı. Direndiler, oy kullanmadılar. Biz sadece elimizi kaldırdık, hamdolsun 326 kişiyiz. CHP, Anayasa Mahkemesine gitti. Anayasa Mahkemesi, onların bıraktığı Anayasa Mahkemesi değil, hukuk bilgisine sahip Anayasa Mahkemesi var. Manisa'yı büyükşehir yapan AK Parti. Bunun da mimarı Hüseyin Tanrıverdi."

Manisa'daki belediye başkan adaylarıyla gurur duyduklarını dile getiren Arınç, başarı dilediği adaylara vatandaşlardan destek istedi.

Türkiye'deki belediyelerin 2009 yılında yüzde 65'ini kazandıklarını hatırlatan Arınç, "Manisa'da kaybetmiştik ama Türkiye'de yüzde 65'ini kazandık. Belediyeciliği biliyoruz ve en güzel hizmetlerini biz yapıyoruz. Vatandaşımız, onun için AK Partili adayları seçiyor" dedi.

-"17 Aralık'ta başlayan organizasyon, AK Parti'yi hedef aldı"

Arınç, yerel seçimlerin bir başka yönünün daha olduğuna değinerek, 17 Aralık'ta başlayan organizasyonun AK Parti'yi hedef aldığını, AK Parti'yi çökertmek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a diz çöktürmek istendiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan ile arkadaşlığının 30 yıl öncesine dayandığını, her yere birlikte gittiklerini, davaları için birlikte çalıştıklarını vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Ben, bu partinin kurucusuyum. Tayyip Bey ile arkadaşlığımız 30 yıl öncesine dayanır. Sonunda bütün Türkiye'yi kucaklamak için AK Parti'yi kurduk ve hamdolsun 22 milyon insanın oyunu aldık. Ben, bu insanı tanıyorum, ahlakını, karakterini biliyorum, ailesine verdiği değeri biliyorum, evlatlarını çok güzel yetiştirdi, onu biliyorum. Helali haramı bildiğini biliyorum, ibadetine ne kadar düşkün olduğunu biliyorum. Ben yanındayım ve onunla birlikteyim. Ben de helali haramı bilen bir insanım. Kimse bana 'şu kadar kuruşu haksız kazandın' diyemez. Allah'a karşı hesabımızı da göğsümüzü gere gere vereceğiz. Milletimize de hesabımızı veririz."

Arınç, siyasetçiler için her zaman yolsuzluk iddiası olabileceğini, Adnan Menderes'in de diktatörlükle suçlandığını anlatarak, bugün ise  Menderes'in milletin sevdalısı olarak hatırlandığını dile getirdi.

Bazı siyasetçilerin haksız suçlamalarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Arınç. "Bir insan hem savcı hem hakim olur mu? Hemen 'böyle bir şey var, bu adam hırsız' denir mi? Asıl hırsız sensin, utanmaz adam. İki tane montaj ses kaydı yayınlanınca bir insanı mahkum etmek gerekir mi? Hiç araştırma yapılmadan ağzını doldura doldura Kılıçdaroğlu meydanlarda Başbakan'a hakaret ediyor. Bazı çevrelerle işbirliği yapıyor ve onların yayın organlarında AK Parti'ye hücum ediyor."

AK Parti'nin tabela partisi olmadığını, her seçimde oyunu artırdığını belirten Arınç, "Bizim başımızdaki genel başkanımız Sultan Fatih gibi 'bu seçimde birinci parti olamazsam siyaseti bırakırım' diyor. İddia sahibi insan, bunu söyler" diye konuştu.

- Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title