Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç." Irak Merkezi Hükümeti'nin Vize Vermemesini Kınıyorum."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Kerkük'e yapacağı ziyaret için Irak merkezi yönetimimin vize vermemesine ilişkin, "Şüphesiz Irak Merkezi Hükümeti'nin vize vermemesini kınıyorum."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Kerkük'e yapacağı ziyaret için Irak merkezi yönetimimin vize vermemesine ilişkin, "Şüphesiz Irak Merkezi Hükümeti'nin vize vermemesini kınıyorum. Çünkü Türkiye'de bir siyasi parti liderine mutlaka vize verilmeli ve bu ziyaret gerçekleşmeliydi ama Irak'ta yaşanan olumsuz gelişmeler herhalde bu vize konusunda etkili olmuştur diye düşünüyorum" dedi.

Bolu'da TEM Otoyolu kenarındaki bir alışveriş merkezindeki restorantta iftar yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, iftarın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Bu konuda daha önce yaptığı açıklamada, örgütün artık cinnet seviyesinde eylem yaptığını ifade ettiğini hatırlatan Arınç, "Sayın milletvekilimiz serbest bırakıldıktan sonra da bundan duyduğumuz sevinci ifade ettim. Tabi sayın milletvekilimizin serbest bırakıldıktan sonraki yaptığı konuşmalar bütün çevreler tarafından eleştirildi" şeklinde konuştu.

Aygün'ün de "örgütün, propaganda amaçlı bu eylemi yaptığını" açıkladığını anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

"Propaganda amacıyla yapıldığına göre sayın milletvekilinin ifadeleri, sözleri kamuoyunda ve kendi siyasi partisi içinde de tepkiyle karşılandı. Bunu olağan bulanlar ya da milletvekilin o anki psikolojisiyle bunları konuştuğunu iddia edenler de var. Ben kendi yorumumu bu konuda yapmayacağım. Bugün de savcılığa ifade verdiğini biliyorum. Kendisi de aynı zamanda şikayetçi olmuş. Herhalde savcılık gerekli adli soruşturmayı yapacaktır. Eğer o kaçırılan kişiler tespit edilebilir ve yakalanabilirse onlar hakkında mutlaka bir işlem yapılacaktır."

-"Bahçeli'ye vize verilmemesini kınıyorum"-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kerkük'e ziyareti için vize alamamasına da değinen Arınç, "Bildiğim kadarıyla sayın Bahçeli, Ramazan bayramında Kerkük'ü ziyaret edecek ve orada bayram namazını kılacaktı hem de Türkmenlerle, kardeşlerimizle kucaklaşma imkanı bulacaktı ama bildiğim kadarıyla Irak Merkezi Hükümeti kendisinin Kerkük'ü ziyaretine vize vermemiş" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bahçeli'nin bu konu hakkında yazılı açıklama yaptığını hatırlatarak, Bahçeli'nin gönlünün Kerkük'teki Türkmenlerle birlikte olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Irak merkezi hükümetinin, Türkiye dahil pek çok ülkeye vize uyguladığına dikkati çeken Arınç, "Sayın Bahçeli'nin kırmızı, yani diplomatik pasaportu olmasına rağmen, Irak, diplomatik pasaportlara da vize uyguluyor. O ülkenin bir uygulamasıdır, ne kadar kızsak, eleştirsek de böyle bir vize uygulamasını yaptığına göre vize verip vermemek de onların takdiridir" ifadesini kullandı.

Arınç, Bahçeli'nin de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı ziyaret gibi, Kerkük'ü ziyaret edip oradaki Türkmenlerle bayram sevincine ortak olarak bayram namazını birlikte kılabilmesini istediğini dile getirdi.

Ziyaretin bu sefer mümkün olmadığını ancak başka bir vesileyle kısa zamanda bu vize probleminin halledilerek bu ziyaretin gerçekleşmesini arzu ettiğini belirten Arınç, "Şüphesiz Irak merkezi hükümetinin vize vermemesini kınıyorum. Çünkü Türkiye'de bir siyasi parti liderine mutlaka vize verilmeli ve bu ziyaret gerçekleşmeliydi ama Irak'ta yaşanan olumsuz gelişmeler herhalde bu vize konusunda etkili olmuştur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra alışveriş merkezinden ayrılarak Ankara'ya doğru hareket etti.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş

Yayıncı: Murat Paksoy - BOLU

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Bahçeli Bülent Arınç Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title