Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç, Elazığ'da

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün, 12 Eylül'ü yapanlar, 28 Şubat'ı yapanlar yargılanıyor."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün, 12 Eylül'ü yapanlar, 28 Şubat'ı yapanlar yargılanıyor. Hakkını görecek, cezasını bulacak. Bundan sonra, kimse halkın seçtiğini darbeyle hileyle düşürmeyi aklından geçiremeyecek" dedi.

Elazığ'da gezi ve incelemelerini sürdüren Arınç, Kovancılar Belediyesi'nin düzenlediği toplu açılış törenine katıldı.

Arınç, törende yaptığı konuşmada, Kovancılar Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz'ın da 3 dönemdir Kovancılar halkına hizmet ettiğini hatırlatarak, bu dönemlerdeki yatırımlarla Kovancılar'ın geliştiğini söyledi.

Kovancılar'ın, AK Parti'ye en fazla destek veren ilçelerden biri olduğunu ifade eden Arınç, "AK Parti olarak, size önce şunun için teşekkür etmek istiyorum; her seçimde yüzde 80'in altına düşmeden destek veren tek ilçe sizsiniz. 2002, 2004, 2007, 2011'de, çok şükür her defasında, 'size güveniyoruz' dediniz. İki tane de referandum geçirdik. İkisi de birbirinden zor referandumlardı. Tek başına partimiz 'evet', diğerleri 'hayır' dedi. Millet için faydalı gördüğümüz her şeye bugüne kadar 'evet' dedik, siz de 'evet' dediniz."

-"Biz size hizmet için geldik"-

"Türkiye'de ne yaptıysak sizin duanızla yaptık. Sizin iyi, güzel, doğruya bizi yöneltmenizle yaptık" diyen Arınç, "10 senedir, 3 seçimde iktidar olan hükümetiz. Yapacağımız ilk iş, Rabbimize hamd, şükür etmektir. İkincisi de milletimize şükran borcumuzdur. Biz size hizmet için geldik. Hizmet ediyoruz, edeceğiz. Bu size sözümüzdür. Biz önce sizin gönüllerinizi kazandık, sonra oylarınızı kazandık. 10 sene dile kolay, hamd olsun sözlerimizi yerine getirdik" dedi.

AK Parti hükümetleri döneminde sağlık, ulaşım ve eğitim alanlarındaki gelişmeleri anlatan Arınç, eskiden uçağa ağzında puro, kafasında şapkası olanların bindiğini, şimdi ise her vatandaşın hava yolunu kullanabildiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin her iline üniversite yaptıklarını, sadece kendi iktidarları döneminde 80 üniversite açıldığını dile getiren Arınç, "Çok şükür binlerce derslik okul yaptık. Binlerce öğretmene görev verdik. Çok güzel bir eğitim hamlesi başlattık" diye konuştu.

Türkiye'nin, 2001 ekonomik krizinde çok büyük kayıplar yaşadığını anlatan Arınç, bugün yüzde 9 büyümeyi yakalayan dünyada iki ülkeden birinin Türkiye olduğunu vurguladı.

-"Her yaptığımız iş, milletimizi rahatlattı"-

Arınç, "Eskiden 1 milyon dolar kredi bulmak için yalvar yakar, ricacı olan Türkiye, şimdi IMF'ye borç verecek duruma geldi. Fakirimize, yoksulumuza dağıtıyoruz. Memurumuza, işçimize dağıtıyoruz. Her yaptığımız iş milletimizi rahatlattı, memnun etti. Hamd olsun ki Türkiye'deki bütün sektörler gelişmeye başladı. İhracatımız arttı. Milli gelirimiz 5 misli artı" şeklinde konuştu.

"Biz ayrımcılığı kaldırdık. İnsanımıza kötü gözle bakılmasına engel olduk" diyen Arınç, geçmişte insanların, ilerici, gerici, Sünni, Alevi diye birbirine düşman ettiklerini ifade etti.

Arınç şöyle devam etti:

"Bizler, aynı inancın, aynı kültürün, aynı tarihin çocuklarıyız. Bizi, niye birbirimize düşman ediyorsunuz- Sen gericisin, çünkü başını örtmüşsün, sırtında çarşafın var, başında takke var. Böyle ayrımcılık olmaz, böyle fitne fesat olmaz. Sen bu kıyafetle onun bunun davetine gidemezsin. Beş sene Meclis Başkanlığı yaptım. Cumhurbaşkanı bana eşli davet göndermedi. 'Senin hanımına burası kapalı, kamusal alan' dediler. Bunları yaşadık, sabrettik sadece. Kamusal alan, utanmıyorsunuz, Anayasa'nın neresinde yazıyor. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne, Başbakanlık merkezine girilemezse orası da kamusal alansa siz hastaneye gelen kadının başörtüsünü de mi alacaksınız- Belediye binasına gelip, derdini anlatmaya çalışan kadına, 'başındaki örtüyü aç mı' diyeceksiniz- Niyetleri de öyleydi. İmam hatiplerin başına gelenleri unutmadık. Üniversitelerden yaka paça atılan kızlarımızın feryatlarını daha unutmadık, ama bugün Türkiye'de özgürlük var. Türkiye'de ayrımcılık kalktı. Hamd olsun. bunlar AK Parti'nin getirdikleriyle oldu."

Kovancılar ilçesini, Türkiye kardeşliğini görmek isteyenlere örnek gösteren Arınç, "Biz aynı medeniyetin çocuklarıyız. Türkiye'nin kardeşliğini görmek isteyen buraya gelsin. Bizi kardeş yapan Müslümanlığımızdır. Kürt de olabiliriz, Zaza da olabiliriz, biz birbirimizi tamamlıyoruz. Birbirimizden farklı değiliz. Bin yıldır bu memlekette kardeşçe yaşamış milletin çocuklarıyız. Artık kardeş olduğumuzu anladık. İnancımız bir, tarihimiz bir. Biz niye buralarda yüzde 80 oy alıyoruz, ayrımcılık yapmıyoruz da ondan. Ne mutlu ile başlayan, ırkçılık kokan sözlerle birbirimizden kopmuyoruz, biz" ifadelerini kullandı.

-"Suriye yönetimiyle kavgamız var"-

Suriye'de yaşanan zulmün durdurulmasını istediklerini vurgulayan Arınç,

"Suriye yönetimiyle kavgamız var. Suriye yönetimi halkına zulüm ediyor. Her gün, onlarca insan top ateşi, tank ateşi altında kalarak ölüyor. Bizler aynı coğrafyanın insanlarıyız, birbirimizle akrabayız. Zulüm görmelerine razı olamayız. Başındakilere, 'silahları susturun, halkınızın sözlerine kulak verin' diyoruz" dedi.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve dünyada sözü dinlenen bir ülke konumunda bulunduğunu vurgulayan Arınç, "Türkiye sözüne dikkat edilen bir ülkedir. Bundan sonra da böyle olacaktır. Bu ülkedeki başbakan bugüne kadar örneği görülmemiş, geçmişte de örneği görülmemiş kahramanlığın timsalidir. İlk defa bir başbakan, İsrail cumhurbaşkanına, 'sen katilsin' diyebilmiştir" dedi.

-"Allah'a dayandık, millete güvendik"-

Hükümet olarak önlerine çok engel çıkarılmaya çalışıldığını anlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Çok tuzaklar kurdular. Biz ayağımızı sabit tuttuk. Allah'a dayandık, millete güvendik. Emaneti düşürmedik. Biz bombalar karşısında, Rabbibimize sığındık, sadece Allah'tan korktuk. Bugün, 12 Eylül'ü yapanlar, 28 Şubat'ı yapanlar, yargılanıyor. Hakkını görecek, cezasını bulacaklar. Bundan sonra kimse halkın seçtiğini darbeyle, hileyle düşürmeyi aklından geçiremeyecek."

Arınç, daha sonra, 2009 yılında temeli atılan ve yaklaşık 2 milyon liraya mal olan Kovancılar Belediye Hizmet Binası ile Kovancılar Belediyesi tarafından yaptırılan park alanlarının toplu açılışını gerçekleştirdi.

Arınç, daha sonra, Fırat Üniversitesi Kovancılar Meslek Yüksekokulu'nun temel atma törenine katıldı.

Törene, Fırat Üniversitesi Rektörü Feyzi Bingöl, Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Elazığ milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu, Sermin Balık, Şuay Alpay ile Başbakan Yardımcısı Arınç'ın ağabeyi Ümit Arınç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Kurbani Geyik - Ömer Fansa

Yayıncı: Tolga Özgenç - ELAZIĞ

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Arınç 28 Şubat Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title