Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da İftara Katıldı

Arınç: "Silivri önemlidir. Buradaki kanunsuzluklara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. O yüzden ayın 5'inde Silivri yoluna düşenleri buradan uyarıyorum; kanunsuzluklara alet olmayın, yasa dışılıkları desteklemeyin. Sonunda siz bunun altında kalırsınız, ülkemiz zarar görür" "Borsanın 90 binlerin üzerinde olduğunu biliyorduk. Yüzde 10'luk bir düşüş yaşanmış. 'Niye düştü?' diye bize hesap sordular. Ya bu borsa 11 binde iken 'Niye 90 bine çıkardınız?' diye sormadınız da şimdi soruyorsunuz?" "Son olaylarda Türkiye'yi karıştırarak kamu mallarının zarar görmesine, insanların yaralanmasına, 5 canın hayatını kaybetmesine yol açan anarşistlere bu ülkede prim vermek niyetinde değiliz. Bunu herkes çok iyi bilsin" "İnşallah seneye bugünlerde Türk halkı kendi eliyle seçtiği bir cumhurbaşkanına kavuşacak. Bu da bizim tarihimizde ilk defa oluyor"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Silivri önemlidir. Buradaki kanunsuzluklara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. O yüzden ayın 5'inde Silivri yoluna düşenleri buradan uyarıyorum; kanunsuzluklara alet olmayın, yasa dışılıkları desteklemeyin. Sonunda siz bunun altında kalırsınız, ülkemiz zarar görür" dedi.

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret ve Alışveriş Merkezi (BUTTİM) bahçesinde verilen iftarda yaptığı konuşmada, Gezi Parkı olaylarıyla Türkiye'nin itibarının zedelenmeye, halkın beraberlik ve bütünlüğünün bozulmaya çalışıldığını söyledi.

Türkiye'nin bu olaylar nedeniyle dışarıya ihbar edildiğine ancak ekonomisi güçlü olduğu için tek hisse bile koparılamadığına dikkati çeken Arınç, şöyle devam etti:

"Borsanın 90 binlerin üzerinde olduğunu biliyorduk. Yüzde 10'luk bir düşüş yaşanmış. 'Niye düştü?' diye bize hesap sordular. ya bu borsa 11 binde iken 'Niye 90 bine çıkardınız?' diye sormadınız da şimdi soruyorsunuz? Rüyanızda mı gördünüz siz borsadaki endeksin 90 bin küsur olacağını? Borsa inişli çıkışlı bir grafik izleyebilir. Bunların hepsi, iyi yürüyen bir piyasa ekonomisinin gerekleridir. 11'den 90'a çıkardığımız zaman bize teşekkür etmeyenler 90'dan 85'e indi diye felaket tellallığı yapmaya başladı. Her şey kontrolümüz altında. Kimin koynundan ne çıktığını milletimiz en kısa zamanda gördü. Çok şükür bugün her şeyiyle kontrol altında. Huzur ve güvenimizi sarsacak hiçbir şeye izin vermeyecek noktadayız."

"Planları bozulduğu için ortalığı birbirine katıyorlar"

Birkaç gündür bazı CHP'li milletvekilleri ve marjinal grupların Silivri'yi işgal etme hazırlıkları yaptığını anlatan Arınç, kendisinin, bu planları deşifre ettiğini dile getirdi.

CHP'de 3-5 milletvekilinin hala "Biz oraya gideceğiz" dediğini aktaran Arınç, şunları kaydetti:

"Mahkemeyi işgal etmek ne demek? Mahkemenin kararını açıklamasına engel olmak ne demekmiş? Yargılamayı iptal etmeye çalışmak ne demektir? Bir hukuk devletinde 'işgal' kelimesi hangi anlama gelir, siz bunu biliyor musunuz? Türkiye, bir hukuk devleti. Hukuk devletinde, devletin bir yüzü vardır; o da hukuktur. Hukukun dışına hiç kimse çıkamaz, çıkmasına da izin vermeyeceğiz. Planları bozulduğu için ortalığı birbirine katıyorlar. TGB diye bir örgüt var, 'Biz orada olacağız' diye bildiri yayımlıyormuş. Kendilerini de Türkiye Gençlik Birliği diye takdim ediyorlar, hiç utanmadan sıkılmadan. Bu örgütün adı, Türkiye Gençlik Birliği değildir, Tüm Gençlik Birliğidir. TGB'yi kullandıkları için millet aradaki farkı bilmiyor. 'Türkiye' kelimesini hiçbir dernek, Bakanlar Kurulu izni olmadan kullanamaz. Bakanlar Kurulu izin vermediği halde kendisine 'Türkiye Gençlik Birliği' diyerek 10-15 marjinal insanı Türkiye'nin gençleri gibi takdim etmeye çalışıyorlar."

Ülkede huzuru bozmaya çalışanlara fırsat verilmeyeceğini vurgulayan Arınç, bu konuda hukuku kullanacaklarını ve kimseye karşı ön niyetli, ön yargılı olmadıklarını belirtti.

Arınç, son dönemlerde Silivri konusunun yeniden çok konuşulmaya başlandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Silivri önemlidir. Buradaki kanunsuzluklara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. O yüzden ayın 5'inde Silivri yoluna düşenleri buradan uyarıyorum; kanunsuzluklara alet olmayın, yasa dışılıkları desteklemeyin. Sonunda siz bunun altında kalırsınız, ülkemiz zarar görür. Bağımsız yargıya güveneceksiniz, Yargıtaya güveneceksiniz, bireysel Anayasa Mahkemesine başvuruya güveneceksiniz ama kesinlikle yasa dışı hukuksuz eylemlere katılmayacaksınız. Buna anamuhalefet teşvik etse de siz yapmayacaksınız. Bu ülkenin huzuru bizim için çok önemli, istikrarı bizim için çok önemli."

"Benim çocuklarıma kimse 'çapulcular' diyemez"

"Son olaylarda Türkiye'yi karıştırarak kamu mallarının zarar görmesine, insanların yaralanmasına, 5 canın hayatını kaybetmesine yol açan anarşistlere bu ülkede prim vermek niyetinde değiliz. Bunu herkes çok iyi bilsin" diyen Arınç, muhalefet partilerine düşenin, yasa dışı hareketleri desteklemek değil, bunları engellemeye çalışmak olduğunu kaydetti.

Ülkenin anamuhalefet partisinin en önce bundan sorumlu olduğuna işaret eden Arınç, "Onların önüne düşerek teşvik etmek, milletvekillerinin dokunulmazlığından istifade ederek arkadaki anarşist grupların tahrip etmesine çalışmak, bir milletvekiline yakışacak şey değildir. Bunu buradan ifade etmek zorunda kaldığım için aslında üzülüyorum" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, "Başbakan Yardımcısı bu istihbaratı nereden aldı?" diye sorduğunu aktaran Arınç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nereden alacağım? Ben ülkeyi yönetiyorum, senin gibi laf ebeliği yapmıyorum. Bu soruyu soran kişi, partisinin genel başkanı, yeni evlendirdiği oğlu ve gelinine 'Çapulcular' deyince yüzü kızarmadı. Benim oğlum ve kızım evlenecek ve birisi gelecek düğün salonunda, nikah salonunda, bu yeni evlilere, 'Merhaba çapulcular' diyecek. Ben onu konuşturmam arkadaş. Benim çocuklarıma kimse 'çapulcular' diyemez. Haluk Koç'un midesi geniş olabilir, çok şükür bizim midemiz bunları hazmedecek kadar geniş değil. Bu kadar güzel konuşmanın sonunda bana bunları söyletti ya ona da aşk olsun."

"Önümüz hep seçim, hep seçim"

Bülent Arınç, Türkiye'nin 10 yıl sonra 25 bin dolarlık milli gelire ve 500 milyar dolarlık ihracata kavuşacağına inandıklarını anlattı.

Gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin karşısında pek çok partinin açık veya gizli iş birliği yapacağını söyleyen Arınç, şöyle dedi:

"Önemli değil. Tek başımıza mücadele edeceğiz. Arkasından cumhurbaşkanlığı seçimi gelecek. İnşallah seneye bugünlerde Türk halkı kendi eliyle seçtiği bir cumhurbaşkanına kavuşacak. Bu da bizim tarihimizde ilk defa oluyor. Hep Meclis seçerdi ama siz anketlerde, referandumlarda kabul ettiniz. Şimdi artık ilk defa sizin seçtiğiniz kişi, Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacak. Şimdiden hayırlı olsun. Önümüz hep seçim, hep seçim. Kötünün içinden iyiyi seçmek marifet değil, iyinin içinden en iyisini seçmek bizim işimiz. Onun için seçimlerin başarılı olması ve inşallah iyi neticeler almamız gerekiyor."

- Bursa

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title