Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç Ağrı'da

Arınç: "24 saat milletin refahı, mutluluğu için ter dökmezseniz belediye başkanlığı yapamazsınız. Siz sadece o makamda oturur, çevrenizdekilerle siyaset yapar, sıkışırsanız tehdite, şantaja başvurur, milletten zorla oy toplamaya kalkarsınız. Böyle bir belediyecilik anlayışı yok. Artık böyle belediyecilik.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "24 saat milletin refahı, mutluluğu için ter dökmezseniz belediye başkanlığı yapamazsınız. Siz sadece o makamda oturur, çevrenizdekilerle siyaset yapar, sıkışırsanız tehdite, şantaja başvurur, milletten zorla oy toplamaya kalkarsınız. Böyle bir belediyecilik anlayışı yok. Artık böyle belediyecilik anlayışını tarihin en karanlık noktasına gömmemiz lazım" dedi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Arınç, partisince Patnos ilçesi Menderes Caddesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bu kadar heyecan, bu kadar coşku ve bu kadar kalabalığın önemli olduğunu belirterek, gösterilen sevgiden, ilgiden, kardeşlikten dolayı ve Patnos'un gösterdiği güzel ev sahipliğinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Erciş'e kadar geldiğini, Muradiye'de, Çaldıran'da, Van'da çalışmalarının olduğunu ifade eden Arınç, dün Balıkesir ve Kütahya'da mitingler yaptığını belirtti.

Daha önce, Malatya'ya, Elazığ'a gittiğini vurgulayan Arınç, "Manisa, İzmir mitinglerinde bulundum. Bursa'da bulundum. Aydın'a gittim, Kahramanmaraş'a gitti. Diyarbakır'a gittim, Yenişehir'e gittim, Bismil'e gittim. Çok gittim. Hemen her günümü Anadolumuzun güzel şehirlerinde, kasabalarında geçiriyorum. Kısmet olursa buradan Hamur yoluyla Ağrı'ya geçeceğim. Orada toplantımız olacak. Akşam döneceğim, yarın Karadeniz'e gideceğim. Oradan döneceğim Hatay'a gideceğim. Oradan döneceğim ver elini seçim sandığı, Rabbime dua edeceğim. Allah bereketini versin inşallah" diye konuştu.

Buraya gelirken, başbakan ile görüştüğünü ve Patnos'a gönül dolusu sevgilerini gönderdiğini belirten Arınç, şunları kaydetti:

"Emin olun ki Patnos'u sayın başbakanımız da çok seviyor. Sizin yüzyıllardır tarihteki kahramanlıklarınızı, ilme, maneviyata, ahlaka, imana, inanca verdiğiniz değeri ben de biliyorum, sayın başkanımız da biliyor. O yüzden onun selamlarını iletiyorum, burada gördüğüm bu coşkuyu, bu muhteşem kalabalığı kendisine ileteceğim inşallah. Her mitingimiz çok kalabalık. Dün İstanbul'da 2 milyon insan toplandı. Hamdolsun Ankara'da 600 bine yakın insanımız toplandı. Şehirlerde 100 binleri buluyor mitinglerimiz. Patnos mitingi İstanbul'dan farklı değil. Çok büyük bir heyecanla, sevgiyle toplandınız."

Patnos'ta her zaman başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Arıç, 2007'de ve 2011 seçimlerinde kentin AK Parti'ye yüzde 50'den fazla oy verdiğini söyledi.

"Her zaman referandumlarda en yüksek oyu vermişsiniz" diyen Arınç, "Yani AK Parti kurulduğundan beri hep destek oldunuz, hep milletvekilimiz oldu" ifadelerini kullandı.

Mitinge katılanların, sürekli "Patnos seninle gurur duyuyor" diyerek, slogan atması, alkışlarla konuşmasının kesilmesi üzerine Arınç, "Sağolun. Bak zamanım fazla değil. Arada bir susun ki iki laf konuşayım. Ondan sonra hep beraber coşalım, taşalım inşallah. Size özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

"Sıkılı yumrukla el sıkışılmaz"

Ağrı'ya, Patnos'a güzel hizmetler yaptıklarını, yaklaşık 10 yılda 6 katrilyona yakın yatırım yaptıklarını ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

"Patnos'umuza da merkezi hükümetten çok güzel destekler alınmış. Fakat maalesef sadece Patnos'ta değil, başka ilçelerimizde de başka partiden seçilen belediye başkanlarımız çalışamamışlar. Gayret etmemişler, hizmeti esas almamışlar, ayrımcılık yapmışlar. Memleketine hizmet gelmesini canı gönülden arzu etmemişler. El uzatmamışlar, sırtını dönmüşler, tepeden bakmışlar. Sıkılı yumrukla el sıkışılmaz. 11 senedir Türkiye'de iktidarda bulunan bir AK Parti'nin başbakanına, bakanlarına, milletvekillerine sırtınızı dönerseniz hizmet almakta hiçbir eksiğiniz olmaz ama siz hizmet vermezsiniz. Çünkü siz hizmet için seçilmediniz. Lügatinizde hizmet diye bir kelime yok. Maalesef gittiğim her yerde görüyorum, Diyarbakır'da görüyorum, Van'da görüyorum, başka illerimizde de görüyorum. Hizmeti esas almadan, yol yapmadan, su getirmeden, çevre kirliliğini önlemeden, yeşil alanlar üretmeden, konutlar inşa etmeden belediye başkanlığı yapılmaz. 24 saat milletin refahı, mutluluğu için ter dökmezseniz belediye başkanlığı yapamazsınız. Siz sadece o makamda oturur, çevrenizdekilerle siyaset yapar, sıkışırsanız tehdite, şantaja başvurur, milletten zorla oy toplamaya kalkarsınız. Böyle bir belediyecilik anlayışı yok. Artık böyle belediyecilik anlayışını tarihin en karanlık noktasına gömmemiz lazım. Başta Patnos'umuz olmak üzere milletimize 11 yıldan beri hizmetin en güzelini yapan hükümetimizin elini uzatacağı bir belediye başkanı olsun, Cem Afşin Akbay gibi Patnos'a yakışan bir belediye başkanımız olsun."

Akbay'ı şimdiden tebrik ettiğini belirten Arınç, "Maşallah. Ne güzel bir aday bulmuşsunuz. Kaymakam, bölgesine hizmet eden bir kardeşimiz. Üniversiteyi bitirmiş, kaymakam olmuş. Belki yarın vali olacak. Gelmiş Patnos'un adaylığını kabul etmiş. Becerikli, birikimli. 'Halkım bana oy verirse, yemin ediyorum Allah'ın izniyle halkıma, Patnos'un merkezinde yaşayan 65 bin kişiye, bütünüyle, bütün köylerimize, beldelerimize ben kaymakam Cem Afşin Akbay olarak hizmet etmeye söz verdim' diyor. Ben şahidiyim. Ben meclis başkanlığı yaptım, 6 senedir başbakan yardımcısıyım" ifadelerini kullandı.

- Ağrı

Kaynak: AA / Politika

Bülent Arınç Patnos Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title