Haberler

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bölgemizde ne tür oyunlar oynandığını görüyoruz.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bölgemizde ne tür oyunlar oynandığını görüyoruz. Bir küresel siyaset mühendisliği yapılıyor. Bir takım bahaneler ileri sürülüp bölgeyi yeniden nasıl dizayn edebiliriz çabası var" diye konuştu.

Akdoğan, Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, "Bizim petrol kuyularımız yok, altın madenlerimiz, doğalgaz rezervlerimiz yok ama vicdanımız var. 2 milyon Suriyeli insana kucağımızı açtık. En son olaylarda 20 binden fazla insan Tel Abyad'dan geldi. Bölgemizde ne tür oyunlar oynandığını görüyoruz. Bir küresel siyaset mühendisliği yapılıyor. Bir takım bahaneler ileri sürülüp bölgeyi yeniden nasıl dizayn edebiliriz çabası var" diye konuştu.

"Sınırlarımızda yaşanan hadiselere ulusal güvenlik açısından bakarız"

Türkiye'nin bu meselelere siyasi değil, öncelikle insani perspektifle baktığını dile getiren Akdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Türkiye, siyasi hesap yapmaz, mazluma kimliğini sormaz. Arap mısın, Türkmen misin, Kürt müsün, Ezidi misin… Biz mazluma, mağdura kucağımızı açarız ve sahip çıkarız. Bu insanlık vazifesidir. Vicdani bir vazifedir, ahlaki bir vazifedir. Biz mazlumu kucaklarız kimliğini sormadan. Zalime de kimliğini sormadan karşı çıkarız. İsterse Müslüman olsun… Kim olursa olsun. Zulmeden kim varsa onun karşısına dikiliriz"

Türkiye sınırlarında yaşanan hadiselere ulusal güvenlik boyutuyla da baktıklarını ifade eden Akdoğan, "Ulusal menfaatlerimiz açısından da bakarız. Dışarıda birileri bir takım senaryolar peşinden koşuyorsa Türkiye bu açıdan da yaşananları iyi değerlendirmek durumundadır ve bu değerlendirmeleri yapmaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin "büyük bir ateş çemberi"nin içinden geçtiğine dikkati çeken Akdoğan, "Burada istikrar abidesi bir Türkiye var dim dik ayakta. Bunu korumamız gerekiyor. Mazlumların sığınağı olan bir istikrar ve güven adası var. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Sadece kendimiz için değil, bütün bölge halkları için Türkiye'nin güven ve istikrarını koruması çok büyük önem taşıyor" dedi.

"Kimse sorumluluktan, vazifeden kaçamaz"

Bütün bu çalkantılar içinde Türkiye'nin seçimden çıktığını hatırlatan Akdoğan, "Allah'ın takdiri milletin tercihi başımız gözümüz üzerinedir. Bu sonuçları AK Parti her zaman değerlendirmiştir, değerlendirmektedir" diye konuştu.

Seçimden önce "AK Parti varsa  güven ve istikrar var. AK Parti varsa çözüm süreci var. AK Parti varsa yeni anayasa var, yeni Türkiye var" dediğini hatırlatan Akdoğan, hükümet olabilmek için de bir iki puanın çok hayati olduğunu söylediğini dile getirdi.

Siyaset kurumunun seçimden sonra temiz bir sayfa açtığını belirten Akdoğan, demokrasinin "tahammül, diyalog ve uzlaşı rejimi" olduğunu ifade etti.

"Milletin mesajı budur. Bu mesaja uygun hareket etmek gerekir" diyen Akdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutmak, sorumlu davranmak gerekir. Kimse sorumluluktan, vazifeden kaçamaz. Türkiye'nin yücelmesi için taşın altına elini koymak, bedenini, gövdesini koymak gerekir. Biz AK Parti olarak bu sorumluluğu her zaman üstlendik. Bundan sonra da sorumlu bir şekilde davranmayı sürdüreceğiz. Bu sonuçlar, Türkiye'de güven ve istikrar açısından AK Parti'nin olmazsa olmaz parti olduğunu göstermiştir. Türkiye'yi yönetme sorumluluğuna sahip olan parti olduğunu göstermiştir. AK Parti Türkiye'nin birliğinin, bütünlüğünün teminatadır, sigortasıdır."

"İdam cezası büyük bir alçaklık"

Hakikati haykırmak için Türkiye'nin güçlü olması gerektiğini dile getiren Akdoğan, Mısır'da darbe olduğunda herkesin "üç maymunu" oynadığını söyledi. Milletin seçilmiş iktidarını devirmeyi "büyük bir alçaklık" olarak nitelendiren Akdoğan, "Seçilmiş Cumhurbaşkanına idam cezası vermek, yargısız infaz yapmak, tiyatro mahkemelerde yargılamak bu daha büyük bir alçaklıktır. Buna da bütün dünya sessiz kalıyor. O zaman diğer dünya ülkeleri nasıl inanacak sizin samimiyetinize? Demokrasi, insan hakları, özgürlükler dediğinizde nasıl inanacaklar? Siz sadece kendi ahlaki zemininizi batırmıyorsunuz, bu kavramlara kötülük ediyorsunuz. Demokrasiye, hukukun üstünlüğüne kötülük ediyorsunuz. Bu kavramları, bu değerleri de biz yücelteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Ramazanı yeni bir dostluk köprüsü yapalım"

Ramazanda umudun güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Akdoğan, "Umut sahibi olacağız, öz güven sahibi olacağız. 'Biz başarırız' diyeceğiz. Bu bir silkiniş ayı olacak hepimiz için" dedi.

Türkiye ve bütün İslam dünyası için ramazanın hayırlara vesile olmasını dileyen Akdoğan, "Ramazan birliğimizi artırsın. Ramazanı yeni bir dostluk köprüsü yapalım" diye konuştu.

Akdoğan, iftar programının ardından Keçiören Belediyesi tarafından organize edilen "6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri"nin açılışını yaptı.

İftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve yabancı ülke temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yalçın Akdoğan Keçiören Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title