Haberler

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması

"Türkiye'de, vatan toprağında kesinlikle ameliyata müsaade etmeyiz.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye'de, vatan toprağında kesinlikle ameliyata müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Birileri, kimsenin görmediği sokaklarda toplanıp, yüzlerini kapayıp, ellerine bayraklar alıp tiyatro oynayabilirler, bunu bir evcilik oyunu sanabilirler. Türk devleti ve Türk milleti bu oyunları sonuna kadar bozar, tuzakları bozar ve bunlara müsaade etmez. Çözüm süreci, kararlılıkla devam ettirilecektir ama bunun temel şartı ve zemini, kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin sağlanmasıdır" dedi.

Yalçın Akdoğan, Osman Yüksel Serdengeçti'nin hayatını anlatan "Bayrak Adam Osman Yüksel Serdengeçti Belgeseli"nin Türk Edebiyatı Vakfı'nda düzenlenen tanıtım programındaki konuşmasında, son dönemde Türkiye'de "türlü türlü" oyunlar oynandığının farkında olduklarını söyledi.

"Kobani şöyle oldu", "Afrin böyle oldu", "Orayı şurayla birleştiririz" şeklinde açıklamalar yapıldığını dile getiren Akdoğan, şöyle konuştu:

"Bir lego oyunu oynadıklarını sanıyorlar. Bizler, Türkiye'de, vatan toprağında kesinlikle ameliyata müsaade etmeyiz. Ne gerekiyorsa onu yaparız. Birileri, kimsenin görmediği sokaklarda toplanıp, yüzlerini kapayıp, ellerine bayraklar alıp tiyatro oynayabilirler, bunu bir evcilik oyunu sanabilirler. Türk devleti ve Türk milleti bu oyunları sonuna kadar bozar, tuzakları bozar ve bunlara müsaade etmez. Çözüm süreci, kararlılıkla devam ettirilecektir ama bunun temel şartı ve zemini, kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu konuda güvenlikten taviz vermeden, hiçbir vatandaşımızı hiçbir örgüte ezdirmeden, herkesin hukukunu koruyacak şekilde bu süreçler de devam ettirilecektir." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Osman Yüksel Serdengeçti Yalçın Akdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title