Haberler

Başbakan Yardımcısı Akdağ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "15 Temmuz'da uçaklardan, tanklardan ve helikopterlerden bombalar ve mermiler yağdırdılar.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, " 15 Temmuz'da uçaklardan, tanklardan ve helikopterlerden bombalar ve mermiler yağdırdılar. Bu büyük necip Türk Milleti'ni o zaman da yenemediler." dedi.

Akdağ, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), Narmanlılar Derneği, Erzurum Yaymeşe Köy Derneği ve Erzurum Susuz Köy Derneği üyeleriyle, ESAV'ın şubesinde bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada Recep Akdağ, Türkiye'nin geleceğinin çok parlak ve genç bir nüfusa sahip olduğunu, bu nedenle iyi eğitilmesi gerektiğini, sağlığının muhafaza edilerek, iş, gelir ve refah seviyesini artırmak için çalışılması gerektiğini savundu.

Akdağ, 24 Haziran seçimlerinin önemine değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasına güçlü bir Meclis desteği alabilmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini belirterek, sorumluluğun herkes için geçerli olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "15 Temmuz'da uçaklardan, tanklardan ve helikopterlerden bombalar ve mermiler yağdırdılar. Bu büyük necip Türk Milleti'ni o zaman da yenemediler. Bütün dünyaya örnek oldu." diye konuştu.

ABD'nin Türkiye'nin ayağına çelme takmaya çalıştığını ifade eden Akdağ, "PKK'yı bu ülke içerisinde yendik, bitirdik, kafasını ezdik ve nefesini kestik. Bu sefer tuttu gitti Suriye'de bir PKK ordusu yaptılar. Ama bu ülkenin başında dirayetli, kararlı ve cesur bir liderin olduğunu unuttular, ondan sonra da Afrin'de arkalarına bakamadan korkak tavuklar gibi kaçıp, defolup gittiler." değerlendirmesinde bulundu.

"Akla ziyan bir şey değilse söyleyin"

Recep Akdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye de eleştirilerde bulunarak, "CHP'nin başına genel başkan olmak üzere talip olan ve kendi partisi tarafından CHP'ye genel başkan yapılmayan birini nasıl cumhurbaşkanı yaparız? Akla ziyan bir şey değilse söyleyin." ifadesini kullandı.

Muharrem İnce'nin milli otomobil projesine ilişkin açıklamalarına değinen Akdağ, şöyle konuştu:

"Bu otomobil projesini durduracağım diyor. Önüne bir yazı yazmış vermişler, 'Efendim ben bilişimi geliştireceğim' diyor. Geliştir, onu geliştirmek otomobil projesini yok etmeyi gerektirmez ki. Tam tersine Türkiye'de geliştirilen otomobil projesi şu anda elektrikli otomobil projesi, insansız sürücüyle hareket edecek otomobil projesi. Yani geleceğin otomobil projesi, bu çok dikkatli ve becerikli yazılım gerektirir. Bilgi işlem yazılımı gerektirir, eyvallah tamam oda yapılacak.

'3'üncü Havalimanı'nı yaptırmayacağım' diyor, bilmiyor ki havalimanının yüzde 90'ı yapıldı, bitti. Nereye yaptırmıyorsun? 3'üncü Havalimanı'nın yapılmasından dünyada en çok kimler korkuyor? Almanlar korkuyor. Niye? Çünkü bütün havayolu trafiğinin Türkiye'ye geleceğini biliyorlar."

Başbakan Yardımcısı Akdağ, cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e yönelik ise "FETÖ'nün desteklediği bir kişiyi ve partiyi, Meral Akşener'i biz nasıl bu ülkeye cumhurbaşkanı yaparız? Ben bunu söylediğim zaman ikinci gün sosyal medyada başlıyorlar saldırmaya. Deliliniz nerede? Bakın ben size delilimizi söyleyim mi? Siz etrafınıza bakın, zaman zaman 'İşte biz mağdur olduk', bu FETÖ'cülerin bir mağduriyet lafı var ya ağızlarına sakız yaptılar. İşte 'şöyle oldu, böyle oldu' diyen FETÖ'cü yakınlarının ya da gün yüzüne çıkmadığı halde sizin toplum içinde bildiğiniz FETÖ'cüler, en azından onlara muhabbet besleyenlerin kime oy vermeye hazırlandıklarına bakın, olayı şıp diye anlarsınız." değerlendirmesinde bulundu.

Akdağ, konuşmasının ardından Erzurumlu aşıklarla atışıp, bir süre sohbet etti ve daha sonra dernektekilerle çay içti.

Kaynak: AA / Politika

Recep Akdağ 15 Temmuz Akdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title