Haberler

Başbakan Sultanbeyli’de

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bayram Namazını Sultanbeyli'de Kıldı, Sultanbeylililerle Bayramlaştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu bayram Sultanbeyli'deydi. Sabahın erken saatlerinde Üsküdar'daki evinden çıkan Erdoğan, Sultanbeyli Merkez Camii'ne gelerek burada yoğun bir kabalıkla birlikte bayram namazını kıldı. Binlerce Sultanbeylili, hem cami ve avlusunu, hem de Kent Meydanı'nı doldurdu.

Erdoğan, Sultanbeyli Merkez Camii'nde kıldığı bayram namazının ardından AK Parti'ye ait otobüse geçerek meydanda kendisini bekleyen binlerce vatandaşa seslendi.

"Sultanbeyli'den rekor bekliyorum"

Başbakan Erdoğan, ''Ramazan Bayramı'nın, ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası için kardeşliğe, birliğe, beraberliğe, tüm insanlık için barışa vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum'' dedi ve uzun zamandır Sultanbeyli'ye uğrayamadığını ifade ederek ''Bu anlamlı bir buluşma. Bu buluşmanın en önemli yanı 3 gün sonra ülkemizde anayasa değişikliği paketiyle ilgili yapılacak olan halk oylaması. Biliyorum ki Türkiye'de ilçeler arasında rekoru Sultanbeyli elinde bulunduracak'' diye konuştu.

"Sultanbeyli darbeci zihniyetten çok çekti"

Ülkede özgürlükler noktasında bir adım atıldığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

''Ülkede darbeci zihniyetin Sultanbeyli'ye neler çektirdiğini Sultanbeyli bilir. Dolayısıyla bu atılacak adım çok önemli. Artık, darbe anayasaları ayaklar altına alınsın ve bu ülkede milletin anayasası egemen olsun, istiyoruz. Milletin anayasasında haklar var, özgürlükler var, milletin anayasasında kadınlarımızın haklarının anayasal güvence altına alınması var. Çocuklarımızın istismarının önüne geçilmesi var. Değerli kardeşlerimizi, şehitlerimizi, dul ve yetimlerimizi anayasal teminat altına alan haklar var. İşçimizin çift sendikaya üye olma imkanı, memurlarımızın toplu iş sözleşmesi yapabilme imkanı var. Aynı haklardan emekli memurlarımızın, aynı haklardan aynı anda istifade etmeleriyle maaşlarının artmasının yolunun açılması var.''

"Milletin iktidarı için buradayız"

Erdoğan, Anayasa değişikliğinde üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçişin var olduğunu belirtti. "'Bu ülke bu üstünlerden çok çekti. Kimdir bu üstünler? Bunlar darbe anayasasından yana olan zihniyettir. Bunlar bu millete 'göbeğini kaşıyan adamlar' diyenlerdir." diyen Erdoğan, bu üstünlerin vatandaşa 'bidon kafalı' diye hitap eden zihniyetin, statükodan yana olanların ve kurdukları saltanat zincirinin yıkılmasından endişe edenlerin olduğunu söyledi.

Gelirken yolda bir pankart gördüğünü ve pankartta ''bölünmeye hayır'' denildiğini ifade eden Erdoğan, ''Biz birliğe, beraberliğe, bütünlüğe 'evet' diyoruz. Onlar ise eleştirdikleri o Silopi'dekilerle şimdi beraber hareket ediyorlar'' dedi.

''Hayır cephesinde CHP, MHP, BDP, YARSAV, TKP, İşçi Partisi ve çeteler var'' diyen Erdoğan, ''Bayramın bu anlamlı gününde tabii ki sizlerin bu isyanını dile getirmenizi istemem. İstiyorum ki bunlar pazar günü sandıklarda 'evet' olarak dile gelsin'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, ''Biz birilerinin saltanatını korumak için buralara gelmedik. Biz milletin iktidarı için buradayız." dedi ve halkı aldatmadıklarını, iktidara geldiklerinden bu yana Türkiye'de büyük değişiklikler olduğunu anlatarak, bayram sohbetlerinde herkesin bildiklerini, duyduklarını birbirlerine anlatmalarını da istedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını, ''Sevgili kardeşlerim, sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz. Bu birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü zedelemek isteyenlere pazar günü sandıklarda 'evet' diye cevap vermeye hazır mıyız? Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Allah kardeşliğinizi, birliğinizi, beraberliğinizi daim etsin'' diye tamamladı.

Erdoğan, daha sonra otobüsten halkı selamladı ve vatandaşlarla bayramlaşarak ilçeden ayrıldı.

Başbakan'ın ilçeden ayrılmasının ardından Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, meydanda kurulan alanda ikramlar eşliğinde vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: Bültenler / Politika

Haberler

title