Haberler

'Başbakan Somut Tespitlerimize Cevap Veremedi'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kendisine Yönelik Sözleriyle İlgili Olarak, 'Başbakan, Somut Tespitlerimize Cevap Veremedi.'dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözleriyle ilgili olarak, ''Başbakan, somut tespitlerimize cevap veremedi. Bana yönelik bir 'karakter' suçlaması yaparak savunmaya çalıştı. Bu, onun ne kadar aciz bir duruma düştüğünü göstermektedir''dedi.

Baykal, yaptığı yazılı açıklamada, dün Başbakan Erdoğan'ın terörle mücadele konusunda hangi yanlışları yaptığını, tek tek sayarak dile getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Son olarak, 'Türkiye'nin içindeki 5 bin teröristi bitirdik de sıra Kuzey Irak'taki 500 teröriste mi geldi' demesini yanlış, terörü teşvik eden, Kuzey Irak'taki ile Türkiye'deki terörün bütünlüğünü kavrayamayan, Barzani'nin ağzıyla yapılan bir açıklama olarak değerlendirdim.

Bu sözlerimden birkaç saat sonra Neçirvan Barzani, Başbakan'ın sözlerine hak verdi, destekledi. Başbakan, bu somut açıklama, iddia ve tespitlerimize hiçbir cevap veremedi. Bana yönelik bir 'karakter' suçlaması yaparak savunmaya çalıştı. Bu, onun ne kadar aciz bir duruma düştüğünü göstermektedir.''

Açıklamasında ''Başbakan'ın kimin ağzıyla konuştuğunun dün Neçirvan Barzani'nin açıklamasıyla bir kez daha tescil edildiğini'' ileri süren Baykal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Hiçbir zaman, hiçbir kimse beni, Barzani'nin, Hikmetyar'ın, Yasin El Kadı'nın, Türkiye düşmanlarının, Sevr uzantılarının ağzıyla konuşur görmemiştir, görmeyecektir. Biz şehidimize 'kelle', terör örgütü başına 'sayın' demedik. Vatan görevi yapan askerimize dil uzatmadık. Türkiye'yi pazarlamadık, yabancıların çıkarlarına aracılık yapmadık.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title