Haberler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Derin Devletin Değil, Derin Gönüllerin Mimarıyız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'dan ayrılmadan önce partisinin düzenlediği yemeğe katıldı. Yemek öncesi partililere seslenen Başbakan Erdoğan, derin devlet ve siyasi kadrolaşma ile ilgili iddialara cevap verdi.

Partililere hitap eden Erdoğan, "Biz milletin iktidarıyız. milletle ilerliyoruz. Parti olarak milletimize vefa borcumuz var. Siyaset alanında vefasızlığa yer yoktur. Omuzlarımızdaki en büyük yük, milletin bize gösterdiği teveccühü hayal kırıklığını uğratmamaktır. Millete olan aşkımızı engellemek istiyorlar. Biz sağduyuyla hareket ederek, oyuna gelmeyip (bunlara) alet olmayacağız. Bu iktidar hiçbir zaman gerilim tarafı olmamıştır. 'İftira at, tutmazsa iz bırakır' anlayışı ile bu iktidarı gerilim tarafı gösterenler yanılıyor. Halka sorun, bunun değerlendirmesini halk yapar" dedi. Salondakilerden bol bol alkış alan Erdoğan, sözlerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'derin devlet' konusundaki iddiasına yanıt verdi. Erdoğan, "Halk bizi buralara mafya ile, çetelerle, hortumcularla mücadele edelim diye getirdi. Halk bize bunun hesabını sorar. Deniz Baykal, AK Parti'nin siyasi kadrolaşmasından bahsediyor. Bizi derin devlet kadrolaşması ile suçluyor. Bu ülkede kadrolaşma varsa siz yaptınız, acımasızca yaptınız. Derin devlet varsa, en iyi bilen sizsiniz, mimarı da sizsiniz. Biz derin devletin mimarı değil, derin gönüllerin mimarıyız. Farkımız budur. Sayın Baykal, halkımız bu dediklerine prim vermiyor, biz de vermeyeceğiz. AK Parti'yi kaosun içine çekmek isteyenlere asla aldırış etmeyeceğiz. Biz oyuna gelmeyeceğiz. Türkiye'nin gerilime değil, hizmete, gayretle çalışmaya ihtiyacı var. Biz de bunu yapmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz" diye konuştu.

Bir köşe yazarının yorumunu da değerlendiren Erdoğan, "Bir konuşmamda; azimle, kararlılıkla bu hizmet yoluna devam edeceğimi söyledim. Fakat başını sonunu dinlemeden soyut olarak , konuşmamamın bazı kısmını ele alarak, kastettiğim şeyi çarpıttılar. Bir de bunlar medyada duayen olarak bilinirler. Bugüne kadar ne yaptığımızı anlamadıysalar, bundan sonra da anlayamazlar. Bunların kulağı var, duymazlar; gözü var, görmezler; dili var, gerçekleri konuşmazlar. Biz aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Ben gerçekleri söylüyorum, matematikle konuşuyorum. Ülke matematikle yönetilir. Nereden nereye geldiğimizi bu yolla ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı ve ekonomideki başarılarını ve dünyanın Türkiye'de sessiz bir devrim yaşandığını konuştuğunu anlattı. Paradan 6 sıfır atılmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Paradan 6 sıfır atmak, kimsenin aklına gelmezdi. 'Her yiğidin harcı değil' derlerdi. Değil tabi, babayiğidin harcı" dedi.

Kuzey Irak'ta yapılan operasyonun süresi ile ilgili yorumlara da değinen Erdoğan, "Baştan beri dedik. Ordumuzu bu işin içine karıştırmayın. Bu ülkede, 'operasyon niye bu kadar kısa sürede bitti' diyenler var. Akşam konuştuklarımızı sabaha kadar deşifre eden, verdiği sözleri tutmayan muhalefete mi danışacağız bu işleri? '5 Kasım'da Amerika'da söz vermişiz'. Kesinlikle en ufak taahhüt altına girmedim. Türk milletine na yakışıyorsa onu yaptık. Asla baş başa bir görüşmem olmadı. Dar kapsamlı görüşmelerde dışişleri bakanım ve tercüman vardı. Neler konuşulduğu resmi kayıtlarda ve dışişlerinin kriptolarında var. İnsaf! Bu onurlu bir dış politikadır ve sonuna kadar devam edecektir" diye konuştu (Mİ-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title