Haberler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ABD, Irak ve Muhalefete Mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'a Yönelik Operasyon Kararını Türkiye'nin Kendisinin Vereceğini Belirterek, "Herkesin Temennisi Olabilir, Ancak Bizim Kimseye Hesap Vermeye İhtiyacımız Yok. Hain Emeller Kursaklarında, Hain Planlar Ellerinde Kalacak. Tüm Senaryolar Boşa Çıkacak. Evlatlarımıza Uzanan Namluları Gerisi Geriye Fırlatacağız" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'a yönelik operasyon kararını Türkiye'nin kendisinin vereceğini belirterek, "Herkesin temennisi olabilir, ancak bizim kimseye hesap vermeye ihtiyacımız yok. Hain emeller kursaklarında, hain planlar ellerinde kalacak. Tüm senaryolar boşa çıkacak. Evlatlarımıza uzanan namluları gerisi geriye fırlatacağız" dedi.

Son günlerdeki teröre yönelik protestoları da haklı bulan Başbakan, tepkilerin asla etnik gruplara karşı yapılmamasını da ifade ederek, Kürt kökenli vatandaşların PKK ile bir tutulmamasını istedi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toplu açılış töreni ve TOKİ'nin anahtar teslim törenine katılan Başbakan Erdoğan, güncel gelişmelere değindi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet olarak bir burukluk içinde olduklarını, Türk halkına acı yaşatan terör çetelerine uç verenlerin muhakkak ektiklerini biçeceğini söyledi. Erdoğan, Türk milletinin metin olmasını, emin olmasını isteyerek, "Emin olun ki bütün

hevesleri kursaklarında kalacaktır. Bir tek Mehmetçiği, bir tek evladımızı, bir gram toprağımızı ezdirmeye tahammülümüz yoktur, olamaz. Bunu herkes böyle bilsin. Bu acılar, bu kederler bizi birbirimizden ayırmıyor. Tam aksine bu acılar bizi birbirimize daha da kenetliyor. Tek vücut haline getiriyor. Onun için tek millet, tek yürek olduk. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet olarak yola çıktık ve yürüyoruz. Evlatlarımıza uzanan namluluları gerisi geriye fırlatacağız. Bunu böyle bilsinler. Hain

emeller kursaklarında, hain planlar ellerinde kalacak. Tüm senaryolar boşa çıkacak. Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Omuzlarımızdaki emaneti, yürekerimizdeki yükü sadakatle taşıyoruz, taşıyacağız. Aziz şehitlerimiz bizimdir" dedi.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Konuşmasında muhalefete de eleştiriler yönelten Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Muhalefet zaman zaman hala ne bekliyorsunuz" diye laflar ediyor. Bizler duygusallıkla hareket edemeyiz. Devlet yönetimi duygusallığı kabul etmez. Bin düşünür bir adım atarız, ama pir adım atarız. Zaman zaman bizlere soruyorlar 'ne zaman' diye. İlan vererek zamanı söylenmez. Nereden? Heralde nereden olacağı söylenmez. Bu bir askeri operasyonsa bunun siyasi, diplomatik ve askeri boyutu vardır. Bizler siyasi boyutunu

olgunlaştırdık. Meclis bize yetki verdi. Operasyonu yapmayı kimseye sormayız. Herkesin temennisi olabilir ama kararı biz veririz. Bizim kimseye hesap vermeye ihtiyacımız yoktur. Biz sadece Hak'ka ve halkımıza hesap veririz. Ama biz bu arada bazı çalışmalar yapıyoruz. Bölücü terör örgütü Türkiye'nin içinde oluşan bir oluşum değildir. Evrenseldir. Maalesef dost olarak görünenler buna destek vermektedir. Ben bunu bizzat kendilerine de söylüyorum".

PROVOKASYON UYARISI

Başbakan Erdoğan, teröre karşı gösterilerin vatandaşın hakkı olduğunu anlatan Erdoğan, provakasyon ve sağduyu uyarısında bulundu. "Gösteriler hakkınızdır" diyen Erdoğan, "Bunu asla etnik gruplara karşı yapmayacaksınız. Benim Kürt kökenli vatandaşlarımı asla PKK ile bir tutmayacaksınız. Asla PKK Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olmamıştır, olmayacaktır. Partimin içerisinde 50'yi aşkın Kürt kökenli vatandaşım milletvekili. Benim Kürt kökenli vatandaşım hizmet edenin yanındadır. Devletin yanındadır.

Bizi birbirimize karşı düşürmek isteyenlere karşı aklı selimle hareket edeceğiz. Sonsuza kadar da bu yolda böyle yüreyeceğiz. Türkiye güçlü ve saygın bir ülkedir. Sadece ekenomiyle değil, demokrasisiyle, siyasal ve sosyal istikrarıyla da bu gücünü açığa vuruyor" şeklinde konuştu.

(ÖK-İHS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title