Haberler

Başbakan, "Milli İradeye Saygı" Mitinginde Konuşuyor

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gezi Parkı boşaltıldı, Taksim Meydanı boşaltıldı ve bu millete teslim edildi." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gezi Parkı boşaltıldı, Taksim Meydanı boşaltıldı ve bu millete teslim edildi. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı'nın içini temizledi. Şimdi çiçeklendirmesini yapıyor, yeşillendirmesini yapıyor. Gerçek çevreciler şu anda iş başında. Atatürk Anıtı'nın ki Cumhuriyet Anıtı'dır adı aynı zamanda. Oranın da çevresindeki çiçeklendirmeler yapıldı" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme Meydanı'nda "Milli İradeye Saygı" mitinginde konuştu. "Seni gönül dolusu muhabetle selamlıyorum ey aziz İstanbul" diyerek konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Günlerdir dünyanın değişik yerlerinde bizler için gösteriler yapıyorlar. Kardeş şehirlerin kalpleri burada İstanbul'da atıyor. Bilsinler ki onların kalbi nasıl İstanbul'da Türkiye'de atıyorsa, İstanbul'un, Türkiye'nin kalbi de o şehirlerde atıyor. Bu mahşeri, insan selinin içinde bir kez daha söylüyorum. Eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa, fotoğraf burada. Uluslararası medya bunu da gizleyen olur mu? Hadi bakalım BBC bunu da gizle. CNN bunu da gizle. Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye'yi dünyaya farklı gösterdiniz. Siz, yalanlarınızla baş başa kaldınız. Bu millet gece tencere tava çalan bir millet değil. Bugün Üniversite giriş imtihanları var değil mi? Sabah saat 4'e, 5'e kadar tencere tava çalanlar bu milletin çocuklarını düşündü mü? Ne adına acaba çaldılar. Çevreci oldukları için mi? Bunlar çevreci değil. Dürüst değil. Buradaki yüzbinlerce insan yakıp yıkan değil. Kırıp döken değil. Eline çelik bilyalarla sapan taşlarını kalkıp da insanımın üzerine atan hainler değildir. Eline molotof alıp polise fırlatan, eline sopa alıp kırıp, yıkan yağmalayan burada değildir. Asla hukuku zorlamayız. Miting alanı neredeyse biz orada söyleyeceklerimizi söyleriz."

Taksim Gezi Parkı nedeniyle yaptığı görüşmelere de değinen Başbakan Erdoğan, "Milletim adına bunlarla görüşme yaptım. Eğer yeşili korumak içinse şu anda yargı sürecinde. Yargı sürecine uyacağını söyleyen bir iktidar var. Yargı sürecini bekleyelim. Diyelim ki yargı kararı verdi. Diyelim ki lehimizde verdi. O zaman da diyorum ki 'plebisit' yapalım. Halk oylaması yapalım. Halkımız ne diyorsa onu yapalım. Büyük bir çoğunluğu evet dedi. Çok enterasan dışarıya çıktılar, bir bayan ne derse beğenirsiniz. Üzüldüm. Önce saygı duydum. Sonra saygımı kaybettim. Çünkü dürüst davranmadı. Dedi ki içeride bize böyle bir teklif yapılmadı. Televizyondan bizzat duydum" diye konuştu.

"GEZİ PARKI TÜM İSTANBULLULARIN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"Halk diyorsa ki; Biz Taksim'e şehir müzesi istemiyoruz. Şehir müzesini de yaparken Gezi Parkı'nı yakıp yıkmayacağız, ağaçları kesmeyeceğiz. Oradaki 600 ağacın yaklaşık 500'ünü yine orada kullanacağız. Kalan 100'ünü ise oradan söküp müzenin çevresine ve yayalaştırma alanının içine kullanacağız. Ne deseler beğenirsiniz. Çoğu dedi ki: 'Güzel'... Güzelse o zaman hemen dedim bu akşam, gider gitmez, söyleyin Gezi Parkı'nı boşaltsınlar. Çünkü Gezi Parkı belli bir grubun parkı değildir. Gezi Parkı tüm İstanbul halkının, tüm meydana gelenlerin parkıdır ve bu parklar asla işgal altında olamaz. Benim sabrım buraya geldi. Boşalttınız boşalttınız. Boşaltmadığınız takdirde, bedeli ne olursa olsun, Kılıçdaroğlu'na rağmen, terör örgütlerine rağmen burayı boşaltacağız dedim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şu anda Gezi Parkı boşaltıldı, Taksim Meydanı boşaltıldı ve bu millete teslim edildi. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı'nın içini temizledi. Şimdi çiçeklendirmesini yapıyor, yeşillendirmesini yapıyor. Gerçek çevreciler şu anda iş başında. Atatürk Anıtı'nın ki Cumhuriyet Anıtı'dır adı aynı zamanda. Oranın da çevresindeki çiçeklendirmeler yapıldı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title