Haberler

Başbakan Kızacak Dedi, Yine de Konuştu

Güncelleme:

Eskişehir'in İnönü ilçesinde düzenlenen İnönü Zaferinin 91'inci Yılı kutlamalarına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu, elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamları eleştirerek Öneli olan şudur, zamma sarılmadan ülkeyi yönetmektir. Siz zamma sarılarak, zammı çözüm görerek ekonomiyi yönetmeye kalkarsanız bunun faturası ağırlıklı olarak vattandaşa çıkar dedi.CHP lidei Kemal Kılıçdaroğul bugün Ankara'dan karayoluyla Eskişehir'in İnönü ilçesine geldi. lçede düzenlenen İnönü Zaferi'nin 91'inci Yılı kutlamaları töreni başlmadan önce CHP'li İnönü Belediye Başkanı İsmail Karaköse'yi ziyeret eden Kemal Klıçdaroğlu'nu burada Karaköse'nin yanısıra Eskişehir Büyyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP milletvekili Kazım Kurt, prtililer ile tören için çeşitli illerden gelen gaziler dernekleri üyeleri karşıladı. Belediye girişinde kalpaklı kadınlarla hatıra fotoğrafı çektiren Kemal Kılıçdaroğlu'na belediye başkanı İsmail Karaköse, Siz ilçemize gelen ikinci genel başkansınız. İlk olarak İsmet İnönü gelmişti, ikinci olarak siz geldiniz dedi.

ERDOĞAN ZULMÜN ARTSIN

Belediye binasında gazilerle hatıra fotoğrafı çektirip 86 yaşında olduğunu söyleyen bir partiliyle sohbet eden Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla ilgili soruya şu yanıtı verdi

Ne diyorlardı. 'Ekonomiyi çok iyi yönetiyoruz' diyorlardı. 'Ekonomide bir sorun yok' diyorlardı. 'Türkiye bütün dünyaya örnek.'.Nasıl bir örnektir ki bu Türkiye daha nefes almadan, vatandaş nefes almadan zam yağmuru ile karşı karşıya kaldı. Elektriğe, doğalgaza. Bakın 3 hafta geçti 3 haftada 3 kez akaryakıta zam geldi. Diyecekler ki 'efendim işte petrol, doğalgaz bizde yok. Biz bunları ithal ediyoruz. Fiyat arttıkça biz de iç piyasada fiyatlara yansıtıyoruz.' Peki diğer ülkeler niye öyle değil. Dünyanın en pahallı mazotu bizde. Dünyanın en pahallı benzini bizde. Dünyanın en pahallı doğalgazı bizde. Diğer ülkelere de yansıyor. Önemli olan şudur. Zamma sarılmadan ülkeyi yönetmektir. Siz zamma sarılarak, zammı çözüm görerek ekonomiyi yönetmeye kalkarsanız bunun faturusaı ağırlıklı olarak vatandaşa çıkar. Önümüzdeki süreçte vatandaş zammı hissecektir. Daha hissetmedi. Daha faturalar vatandaşın eline geçmedi. Sadece onlar mı Sağlıkta biliyorsunuz reçete başına zam geldi. Özel hastanelere giderlerse katkı payı yüzde 90'a çıktı. Bu ne demektir Oraya gitme demektir. Eğer zamla bir ülkeyi yönetmeye kalkıyorsanız halka zulmediyor demektir. Boşuna demiyorum. 'Erdoğan zulmün artsın.' Zulmün artsın ki bir an önce git. Bu milletin yakasından düş. Hangi Türkiye Cumhuriyeti hükümeti arka arkaya bu kadar insafsız zamlar yaptı. Kendileri mal-mülk sahibi oldular, dünyalıkları yaptılar, öbür dünyaya götüreceklerini sanıyorlar. Peki vatandaşın sizden çektiği nedir Birileri elektrik kaçırır, elektrik kaçakçılığı yapar faturayı gariban vatandaşa çıkartırlar.

BAŞBAKAN KIZACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni eğtim sistemi konusunda ne gibi eylem planlarının olduğunu, bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürüp götürmeyeceklerini sorması üzerine şöyle dedi

Önce sayın cumhurbaşkanını bekleyeceğiz. Bizim ne kadar sormluluğumuz varsa, ana muhalefet partisi olarak bu ülkeyi yönetenlerin de o kadar sorumlulukları var. Hiç kimse sorumluluktan kaçmamalı. Herkes bulunduğu makamın hakkını vemek zorundadır. Siyasi iktidarın beklentilerine uygun olarak karar vemek cumhurbaşkanlarına yakışmaz. Cumhurbaşkanları ülkeyi temsil ederler. Ülkenin geleceğini temsil ederler. Sayın cumhurbaşkanının da sorumlulukları vardır. Umuyorum sayın cumhurbaşkanı belli bir sorumluluk içinde hareket eder.Bu ülkede bizim Anayasa Mahkemesi'ne gitme hakkımız var. Eğer Anayasaya aykırı düzenlemeler varsa hukukçularımız bu konuda karar verirlerse Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Bu da bizim en doğal hakkımız. Biliyorum sayın başbakan kızacak. Vay efendim Anayasa Mahkemesi'ne gittiler. O başbakana şunu hatırlatmak isterim. Fransız parlementosunda hem iktidar hem muhalefet milletvekilleri, senatörleri Anayasa Mahkemesi'ne başvurdular. Ermeni soykırımı ddiası üzeine. Anayasa Mahkemesi karar verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan işte bak dedi demokrasi var bu ülkede. Kızdı mıonların başbakanı. Siz niye Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyorsunuiz diye. Çünkü hukuk yolu her yurttaş içindir, her kurum içindir. Hukukun önünü tıkamak demokrasiyi bilmemek demektir. Eğer anayasaya aykırılıklar varsa, hukukçular böyle bir şey saptıyorlarsa Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Hayır Anayasa'ya aykırı bir uygulama yoktur diyorlarsa mesele yok o zaman. Yani buna kararı ben değil hukukçulur karar verecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi İsmet İnönü Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title