Haberler

Başbakan'ın Yakınlarındaki Bir Otomobilde Tnt, El Bombası ve Lav Silahı Ele Geçirildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Dün Bursa'ya Yaptığı Gezi Öncesi, Emniyet Müdürlüğü'ne Bağlı Ekipler, Bir Otomobilde 700 Gram Tnt Bombası, Lav Silahı, El ve Sis Bombaları Ele Geçirdi. Olayla İlgili Ordudan Atıldığı Öne Sürülen Biri Uzman Çavuş İki Kişi Gözaltına A...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile dün Bursa`ya yaptığı gezi öncesi, Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, bir otomobilde 700 gram TNT bombası, lav silahı, el ve sis bombaları ele geçirdi. Olayla ilgili ordudan atıldığı öne sürülen biri uzman çavuş iki kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize ve Kaçakçılık Şubesi ekipleri, Başbakan Erdoğan`ın açılış yapmak için dün Bursa`ya düzenlediği gezi öncesi kontrollerini sıklaştırdı. Acemler Kavşağı`nda düzenlenen toplu açılış törenin gerçekleştirileceği alan ve çevresinde arama yapan ekipler, 4 kilometre uzaklıktaki Küçük Sanayi Bölgesi`nde plakası açıklanmayan bir otomobilde arama yaptı. Aramada, araçta 700 gram TNT patlayıcı, sis ve el bombası ile lav silahı ele geçirildi. İsmi açıklanmayan sanıklardan birinin, uzman çavuş olarak görev yaptığı askeriyeden ihraç edildiği belirtildi.

PROTOKOL BOŞALTILDI

Bu gelişme üzerinde Bursa Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tören alanına gelmeden kısa süre önce, protokolde oturan ve kendisini bekleyen kişileri kürsüden indirip, iki adet K-9 köpeğiyle bomba aramıştı.

Yapılan aramalarda bomba ele geçirilememişti.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi. Sanıkların bombalar ile lav silahını satacaklarını söyledikleri öğrenildi. Emniyet Müdürü Tahsin Demir, soruşturma sonunda konuyla ilgili açıklamanın geniş kapsamlı olarak yapılacağını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title