Haberler

Başbakan İçin Soruşturma (1): Başbakan, Gökçek'i Savunmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP Tarafından Kendisi Hakkında Verilen Soruşturma Önergesinde, Muhalefetin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile İlgili Suçlamalarına Rağmen, Söz Hakkını Kullanıp Gökçek'i Savunmazken, Sadece Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Kendisine Yönelik Eleştiriler Nedeniyle Kısa Bir Konuşma Yaptı.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP tarafından kendisi hakkında verilen soruşturma önergesinde, muhalefetin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile ilgili suçlamalarına rağmen, söz hakkını kullanıp Gökçek'i savunmazken, sadece Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu kendisine yönelik eleştiriler nedeniyle kısa bir konuşma yaptı.

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, MHP'nin milletten yetki aldığı gün, Gökçek'in yaptıklarının didik didik edileceğini ve yaptığı yanlışların yargı önüne çıkarılacağını belirterek, "Yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkan Belediye Başkanı hakkında herhangi bir işlem yapılmamasının sorumluluğu Başbakan'ındır" dedi.

-CHP Ankara Milletvekilleri Yılmaz Ateş ve Nesrin Baytok da, Gökçek'in kötü yönetimine Başbakan'ın göz yumduğunu belirterek, Erdoğan hakkında soruşturma açılmasını istediler.

ANKARA (ANKA) – CHP'nin Ankara'nın su sorunu konusunda gerekli önlemleri almayan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili adım atmadığı gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği Meclis soruşturma önergesi, Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yönelik suçlamaların Meclis kürsüsünden dile getirilmesine neden oldu.

Başbakan Erdoğan ise, konuşma hakkı bulunmasına rağmen, Gökçek'i bir konuşma yaparak savunmadı. Başbakan, konuşma hakkını kullanmazken, sadece Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in eleştirilerine karşılık vermek için söz alarak Gökçek'i savundu. Eroğlu, Gerede suyu ihalesinin, belediyenin rant kaygısı nedeniyle zamanında yapılamadığı iddiasını reddetti.

Eroğlu, "Gerede ile ilgili söylenenler doğru değil. Bu konuyla ilgili yüksek maliyetli çalışmalar yapıldı. Ama ASKİ tekrar ele alınmasını talep etti. Ankara'nın su sıkıntısı çekmemesi için Kesikköprü Barajı'ndan su alınmasını kararlaştırdık" dedi.

Eroğlu, Kızılırmak suyu ile ilgili raporda bazı bilgiler bulunduğunu ancak arıtılmayacak su olmadığını, sadece bunun maliyetli olduğunu ve bunun için İvedik Arıtma Tesisleri'nin yeniden düzenlenmesi gerektiğini bildirdi.

-"GÖKÇEK YARGILANACAK"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Cihan Paçacı, MHP iktidarında Gökçek'in yargılanacağını söyledi.

Paçacı, Gökçek'in kendi işini yapmak yerine 22 Temmuz seçimi öncesinde televizyonları dolaşarak MHP aleyhine kampanya yürüttüğünü belirtti. Paçacı, "Bulunduğu makamı siyasete alet eden Gökçek'in, MHP milletten yetki aldığı gün, yaptıkları didik didik edilecek ve yaptığı yanlışlar yargı önüne çıkarılacak. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkan Belediye Başkanı hakkında herhangi bir işlem yapılmamasının sorumluğu Başbakan'ındır" dedi.

Paçacı, Ankara'da sorunun küresel ısınma değil, "basiretsiz ve beceriksiz, görevini yapmayan Belediye Başkanı'nın" olduğunu söyledi. Paçacı, Gökçek'in, Ankara'nın su problemi olmadığı gerekçesiyle Ankara'yı susuzluğa mahkum ettiğini belirterek, "Bu sakat bir anlayıştır. Ankara susuz kalacak sözleriyle ihaleyi belediye yapıp, yakın çevresine ihale edebilseydi, o zaman yine Gerede projesine gerek yok diyebilir miydi" dedi.

-"KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE"

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, şimdi Çevre ve Orman Bakanı olan Veysel Erdoğlu'nun DSİ Genel Müdürü olduğu dönemde hazırlanan raporun kamuoyundan uzak tutulduğunu ve Kızılırmak suyunun içilemez olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Ateş, Gerede suyu ihalesinin uygun kredi bulunmasına rağmen, ihalenin Belediyeye verilmemesi nedeniyle yapılamadığını belirtti. Ateş, "Kirli olan sadece Ankara'ya getirilmek istenen su değil, ihalenin kendisidir" dedi.

Ateş, Ankara'daki su kesintisi öncesinde büyük bir tanker filosunun oluşturulduğunu bildirdi. Ateş, "Bir Başbakan bu kadar kargaşa varken, kimin eli kimin cebinde belli değilken bir kenara çekilir mi? Başbakan, küresel ısınma olduğu için suyun kesildiğini söylüyor. Muhalefetin iktidarı yıpratmaya çalıştığını ileri sürüyor. DSİ raporunu da mı muhalefet hazırladı? Bu bir Gökçek fiyaskosudur, bu AKP'nin fiyaskosudur" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da, "Ankara'da neden su kesintisi uygulanmış, şimdi nasıl su verilebilmiştir? Su varsa neden kesinti yapıldı? Kötü bir yönetimle karşı karşıyayız. Başbakan buna göz yumduğu için burada sorumludur" dedi.

-"ANKARA'DA 114 MİLYON METRE KÜP SU VAR"

AKP Hatay Milletvekili Hamza Öztürk, Ankara'nın yaşadığı su sıkıntısının siyasi tartışmalara neden olduğunu vurgulayarak, "Bu tartışmaların teknik boyutta olmasını dilerdik. Oysa bu konu Başbakanı yıpratmak için siyasi malzeme konusu yapılmıştır. Kasım ayına geldik hala kayda değer yağmur yağmamıştır. Ciddi bir kuraklık yaşanıyor" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title