Haberler

Başbakan: Hangi Yüzle Konuşuyor Bu Adam, Ben Anlamıyorum

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yeni bir Batman meydana getirdik. Bütün bunlarla sizin hizmetinizde olan bu AK Parti kadrosuna Allah aşkına oyunuzu vermeyeceksiniz de hiçbir hizmeti gelmeyen BDP'ye hala oy mu vereceksiniz?'' dedi.

Erdoğan, partisinin Batman mitinginden yaptığı konuşmada, Mersin'de Arslanköy'de 1946'da bir tuzak kurulduğunu anımsatarak, ''Geldiler, oyları istedikleri gibi alıp götürmek istediler. Karşılarına kimler dikildi biliyor musunuz? Kadınlar dikildi, Arslanköy'ün kadınları dikildi. 'Bu sandık bizim namusumuzdur' dediler. 'Alıp götüremezsiniz' dediler, bu demokrasinin orada gerçekten bir direnişiydi'' diye konuştu.

Batman'da da 30 Mart'ta bunu göreceklerine inandıklarını ifade eden Erdoğan, ''Tabii AK Parti karşısında bir blok var. CHP, MHP ve onların başında Pensilvanya, BDP beraberler. Biz eserimizle konuşuyoruz, onlar laf üretiyorlar. 30 Mart, laf mı, icraat mı? Bildiklerinizi bilmeyenlere anlatmanızı istiyorum'' dedi.

Batman için yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, ''Biz, Batman'a şu 12 yıl içerisinde 6 katrilyon yatırım yaptık. Biz bu yatırımlara baktığımız zaman eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, enerjide aklınıza ne gelirse, tarımda, hayvancılıkta her türlü yatırımları yaptık. Bu adımları daha da geliştirerek inşallah daha da geliştireceğiz. Bakın siz 30 Mart'ta, 17 Aralık, 25 Aralık darbelerini yapanlara hesap soracaksınız. Bütün bu olanlara rağmen biz sağduyulu olacağız'' diye konuştu.

Eğitimde atılan adımlarla önemli bir yere gelindiğini, okula giden çocukların kitaplarını ücretsiz alabildiğini hatırlatan Erdoğan, eğitim yardımı, üniversite bursu da verildiğini belirtti.

Sağlıkta atılan adımlara da değinen Erdoğan, isteyen kişinin istediği hastaneye gidebildiğini, istediği eczaneden ilacını alabildiğini ifade etti. Erdoğan, ''Allah aşkına bu CHP'nin tarihinde, ki bu Genel Müdür Kılıçdaroğlu, SSK'nın genel müdürüydü. Onun döneminde SSK hastanelerinde az mı bekledik ya. Ne çileler çektik ya. İlaçlarımızı bile alamıyorduk ya. Ya hangi yüzle çıkıyor da konuşuyor bu adam, ben anlamıyorum'' dedi.

AK Parti iktidarından bu yana eğitimde sadece Batman'da bin 846 yeni derslik inşa edildiğini, okullara 6 bin bilgisayar gönderildiğini belirten Erdoğan, Batmanlı gençler dünya ile görüşsün diye 437 okula internet bağlantısı sağladıklarını, 173 bin Bilişim Teknolojisi Sınıfı kurduklarını, FATİH Projesi kapsamında Batman'da 605 sınıfa etkileşimli tahtaları yerleştirdiklerini anlattı.

Batmanlı gençlere 459 tablet bilgisayar, Türkiye genelinde ise 163 bin tablet bilgisayar dağıttıklarını belirten Erdoğan, bu ay 675 bin daha tablet bilgisayarı öğrencilere göndereceklerini söyledi. Önümüzdeki 18 ay içinde Türkiye genelinde 350 bin akıllı tahtayı sınıflara monte edeceklerini de belirten Erdoğan, Batman'da her yıl 7 bine yakın öğrenci için annelerinin direkt hesabına eğitim yardımı yatırdıklarını hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, 2007 yılında Batman Üniversitesini kurduklarını, 81 ilin tamamında üniversite bulunduğunu belirterek, ''Bununla da kalmadık. Üniversitelerde artık göçü engelledik. Artık Batman'ın evladı Batman'da okuyor, hatta dışarıdan da geliyor, o da okuyacak inşallah, o da okuyacak'' dedi. Üniversiteye yeni fakülte, 3 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü açtıklarını ifade eden Erdoğan, Batman Üniversitesinde 6 bin yakın öğrenci okuduğunu, şu ana kadar buradaki öğrencilere 17 trilyon burs verdiklerini söyledi.

''Yeni bir Batman meydana getirdik''

Batman hastanelerinde MR, tomografi, ultrasonografinin olmadığını belirten Erdoğan, şimdi bu hizmetlerin verildiğini, 400 yataklı devlet hastanesi kurduklarını, ayrıca 200 yataklı bir kadın doğum ve çocuk hastanesi yaptıklarını kaydetti.

Toplu konutta Batman'a 4 bin 464 konut yaptıklarını, sahiplerine de teslim ettiklerini söyleyen Erdoğan, ''Yeni bir Batman meydana getirdik'' dedi. Batman'a 112 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Erdoğan, ''Bütün bunlarla sizin hizmetinizde olan bu AK Parti kadrosuna Allah aşkına oyunuzu vermeyeceksiniz de, hiçbir hizmeti gelmeyen BDP'ye hala oy mu vereceksiniz ya?'' diye konuştu.

Bütün bunların yanında Batman'ı, Diyarbakır, Siirt ve Mardin'e bölünmüş yollarla bağladıklarını belirten Erdoğan, 135 kilometre uzunluğundaki Batman-Bitlis karayolu bağlantısının 99 kilometresini bölünmüş yol olarak yaptıklarını, 36 kilometresini de 2015 yılına kadar bitireceklerini, Batman Çevre Yolu'nu ise yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Erdoğan, Batman sınırları içinde bulunan 47 kilometrelik demiryolunu adeta sıfırdan yapmışcasına yenilediklerini ifade eden Erdoğan, sadece yolları değil, tarihi gar ve istasyonları da aslına uygun olarak yenilediklerini vurguladı.

Batman- Sinan arasındaki Ilısu Barajı nedeniyle su altında kalacak demiryolunu ise yeni yol olarak ayrıca yapacakları, ihale hazırlıklarının devam ettiği bilgisini paylaşan Erdoğan, Batman Havalimanı yolcu sayısının ise 497 bine çıktığını belirtti. Erdoğan, ''Bu neyi gösteriyor, Batman ayağa kalkıyor, ayağa. Ama BDP ile değil ha, AK Parti ile ayağa kalkıyor. Ele ele vereceğiz çalışacağız, gidilmedik, çalınmadık kapı bırakmayacağız'' dedi.

''Batmanlı kardeşlerime insanca yaşayabileceği bir şehri hazırlayacağız''

Tarımsal desteği 12 yılda 5 kat artırdıklarını belirten Erdoğan, Batman'a 337 trilyon lira nakit tarım ve hayvancılık desteği verdiklerini söyledi.

Parçalı arazileri birleştirmek, üretim girdilerini azaltıp, gelirleri artırmak için arazi toplulaştırma çalışmalarına önem verdiklerini anımsatan Erdoğan, bunun için 24 trilyon liralık kaynak kullandıklarını, Batman'da 50 bin hektar alanda toplulaştırma çalışmalarını bitirerek, parçalı arazileri birleştirdiklerini kaydetti.

AK Parti'nin Batman Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ekmen'i yanına alarak, tanıtan Erdoğan, avukat Ekmen'in Batman'da siyaseti kendileriyle beraber yıllarca yürüttüğünü, çözüm sürecine çok önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Konuşması sırasında alandakilerin ''Abi '' şeklindeki sloganları üzerine Erdoğan, ''Abiniz kurban olsun size'' diyen Erdoğan şöyle devam etti:

''Ekmen, şimdi de Batman'a Belediye Başkanı olarak hizmetkar olmaya hazırlanıyor, Akil İnsanlar heyetinde yer aldı. Barışı kapı kapı dolaşarak anlattı. Ve değişik projelerle şimdi inşallah Mehmet Şimşek kardeşimle el ele verecekler, milletvekilimiz Ziver kardeşimle el ele verecekler. Ve Batman'ı bulunduğu yerden çok daha ileriye taşıyacaklar. Benim Batmanlı kardeşlerimi çöpe değil, susuzluğa değil, Batmanlı kardeşlerime insanca yaşayabileceği bir şehri hazırlayacaklar.''

Hükümet olarak kendilerinin zaten yatırım yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, ''Batman'ı çok daha farklı bir yere götürmemiz lazım. Burada var mıyız? El ele veriyor muyuz, çalışıyor muyuz?'' diye sordu. Erdoğan ''Evet'' yanıtı üzerine, ''O zaman ben diyorum ki, bu iş Allah'ın izniyle bitiyor'' dedi.

Erdoğan, daha sonra vatandaşlarla ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' şarkısının sözlerini söyledi.

Mitingden notlar

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, valilik önünde gerçekleştirilen mitinge otobüsle geldi.

Konuşmayı gerçekleştireceği platforma eşi Emine Erdoğan'la çıkan Başbakan Erdoğan, vatandaşları selamlarken, vatandaşlar da Başbakan Erdoğan'a karanfil attılar.

Erdoğan'ın konuşması sık sık, "Recep Tayyip Erdoğan", "Batman seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahüratlarla kesildi. Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la birlikte vatandaşlara atkı ve karanfil dağıttı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması öncesinde Batman il ve ilçe belediye başkanları sahneye çağrılarak vatandaşlara tanıtıldı.

Türkçe ve Kürtçe seçim şarkılarının çalındığı miting alanında, "(Hasta Adam) Uyandı, "Uzun Adam'la' geliyoruz", "Said-i Nursi'nin ve Selahattin Eyyubi'nin Torunları "Şarkın Gençliği" Seninle...", "Zaman'ında Kandık Lakin, Bugün Uyandık Elhamdülillah, Safları Sıklaştırdık Aramızdaki Sızıntı'yı Kapattık" "Hakkari'den Edirne'ye Kardeşçe Bakışın Yeter", "Tweetleri Değil Sevgimizi İkiye Katladık", "Barışı Sana, Seni Allah'a Emanet Ettik", "Sayın Başbakanımız Petrol Kenti Batman Size Minnettardır", "Dik Dur Eğilme Dualarımız Seninle", "Batman Lafa Değil İcraatlara Bakıyor", "Yakmadık Yıkmadık Millete Hizmet Ettik" şeklinde asılan pankartlar dikkati çekti.

Mitinge, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekilleri, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Emine Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title