Haberler

Başbakan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Konuştu

PKK terör örgütünün saldırılarının pek hayra alamet olmadığını ve kendilerinin Eyüp sabrında olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, terör örgütünün AK Partili milletvekillerini bölgeye sokmama tehdidi için, "AK Parti'nin yöneticileri de,"...

PKK terör örgütünün saldırılarının pek hayra alamet olmadığını ve kendilerinin Eyüp sabrında olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, terör örgütünün AK Partili milletvekillerini bölgeye sokmama tehdidi için, "AK Parti'nin yöneticileri de, milletvekilleri de bu tür kuru tehditlere evelallah pabuç bırakmayacaklardır" diye konuştu.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında toplantıyı bir eksikle gerçekleştirdiklerini belirterek, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan'ın salonda olmadığını söyledi. Erdoğan, "Abdülmecit kardeşimizin en kısa zamanda bulunması, sağ sağlim evine dönebilmesi için bütün kurumlarımız, imkanlarımızla çabalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Abdülmecit Tarhan'ın kaçırılması olayıyla ilgili medyaya tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "CHP'li milletvekili kaçırıldığı zaman, o süreç içerisinde önünde arkasında sürekli durmadan yazdılar, çizdiler, değerlendirmeler yaptılar. Her tür yola başvurdular. Fakat AK Partili İl Başkanı kaçırıldığı zaman veya AK Partili İl Başkan Yardımcısı şehit edildiği zaman, ilçe başkanları kaçırıldığı zaman şöyle gazetelerin kenar köşesinde bir haber olarak geçerse, sorulduğunda 'biz yazmıştık' diyorlar. Bunlar siyaset yapmıyor mu, benim İl Başkanım siyaset yapmıyor mu? Siyasetin tam göbeğinde, teşkilatta. Böyle bir siyaseti yapıyor. Güneydoğu'da yapıyor, doğu da, 780 bin kilometre karelik vatan topraklarında yapıyor" diye konuştu.

Terör örgütünün başında olanların sürekli AK Partili yetkilileri tehdit ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Niye, çünkü biliyorlar ki terör örgütü ve uzantısının siyasette bölgedeki karşısında olan tek siyasi parti AK Parti'dir. Bunları rahatsız ediyor. Şimdi bugün yine terörist başlarından bir tanesi yine tehdit sallıyor. İşte, 'AK Partili milletvekilleri bölgeye giremeyebilirler.' Değerli arkadaşlar, AK Parti'nin yöneticileri de, milletvekilleri de bu tür kuru tehditlere evelallah pabuç bırakmayacaklardır" şeklinde konuştu.

PKK terör örgütünün son yaptıklarının hayra alamet olmadığını söyleyen Erdoğan, "Yalnız ben şunu hatırlatayım. Bu yaptıklarınız hayra alamet değil. Biz şuanda Eyüp sabrındayız. Bir yere kadar sabrederiz, ondan sonra da şapkaları çok farklı olarak değişmeye de başlarız. Bunu da çok açık net söylüyorum" dedi. Güvenlik güçlerine kimsenin silahların susması yönünde nasihatte bulunmaması gerektiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Hiçbir zaman bizim güvenlik güçlerimiz operasyonlarını terör örgütü böyle devam ettikçe durdurmayacaktır, durduramaz; onun görevi terör örgütüyle bu mücadeleyi sürdürmektir" diye konuştu.

AFYON'DAKİ PATLAMA

Afyonkarahisar'daki patlamayı da hatırlatarak patlama anı ve patlama sonrasında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi de veren Başbakan Erdoğan, şuan adli ve idari soruşturma sürecinin devam ettiğini söyledi. Patlamadan dolayı acının büyük olduğunu ve herkesin yüreği yandığını belirten Erdoğan, artık doğru bilgilenme anlayışının da artık yeniden ele alınması gerektiğini söyleyerek, "Her olay, her acı hadise arkasından ortaya konan tavır, maalesef eleştiri boyutunu aşıyor, olayı aydınlatma, olayla ilgili doğru soruları sormda boyutunu aşıyor ve tam anlamıyla bir linç kampanyasına dönüşüyor" dedi. Sosyal medya ile birlikte bir linç atmosferi oluşturulduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Aynı şekilde muhalefette hadisenin aydınlatılması ve sorumluların tespiti hedefinden çıkıyor, her hadiseyi siyasi bir rant, siyasi bir fırsatçılık noktasına getirebiliyor" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, doğru soruları sormak yerine kurumların yıpratılmaya çalışıldığını söyleyerek, "En tepeden, en alta kadar motivasyonu kırmak, heyecanı yok etmek, azmi, gayreti ortadan kaldırmak için linç girişimi uygulanıyor" şeklinde konuştu.

BEYTÜŞŞEBAP'TAKİ BAYRAK OLAYI

PKK terör örgütünün saldırısı sırasında Beytüşşebap'taki jandarmanın kaldığı binadaki Türk bayrağının indirildiği şeklinde haberler yapıldığını söyleyen Erdoğan, olayın aslının ise haberlerde anlatıldığından farklı olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan, bayrak olayıyla ilgili olarak, şunları söyledi:

"Olayın aslına bakıyorsunuz, Türk bayrağını indirmek gibi bir durum asla ve asla yok. Türk bayrağının zarar görmesini engellemek için oradaki bir kaç erimiz, yapılan iyi niyetli bir girişimle oradaki bayrağımızı korumak niyetiyle bayrağımızı oradan alıyorlar. ve bu tabii ki, orada yaşayan vatandaşlarımızı olduğu gibi Batı'da da vatandaşlarımızı ciddi bir reaksiyona sevk ediyor. Oynanan oyunu, uygulamaya konulmak istenen senaryoyu bildiğim için açık konuşuyorum; çok ağır konuşuyorum. Kurumlara yönelik, kurum personelinin motivasyonunu kırmaya yönelik, milleti galeyana getirmeye yönelik bu girişimler en hafif tabiriyle sorumsuzluktur, alçaklıktır."

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ve ÖSYM Başkanı'na yönelik eleştirilere de cevap verdi. Başbakan Erdoğan, "Bakıyorsunuz biri çıkıyor ne düşüklüktür, kalkıyor Genelkurmay Başkanımızı ehliyetsizlikle suçluyor, ÖSYM başkanımızı ehliyetsizlikle suçluyor. ya senin ehliyetin ne? Köşelerinizden, TV ekranlarınızdan yaptıklarınız saldırılarla size verilen ehliyet mi var bir yerden? 40-45 yılını bu orduya hizmet ederek geçirecek, ondan sonra gelip Genelkurmay Başkanı olan insana sen kalkıp utanmadan, sıkılmadan hükümete yalakalık yapıyorsun diyeceksin. Böyle terbiyesizlik olmaz. Biz şu anda ordumuzun terfi mekanizmaları neyse, teamülü bugüne kadar aynen uyguladık. Bu beyefendileri rahatsız ediyor, çünkü beklentileri farklı. ÖSYM'nin başındaki arkadaşlarımız o da değerli bir bilim adamı. Eksikleri hataları olabilir ama kalkıp bu iktidara yalakalık yapıyor gibi terbiyesizce yaklaşım içine girme hakkını sana kimse vermez." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Ak Parti Hakkari Eyüp Politika Güncel Haberler

title