Haberler

Başbakan Erdoğan Yaşlıları Kabul Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nesiller Arasındaki Bağın, İçiçe Geçmiş Halkaların Oluşturduğu Bir Zincir Gibi Olduğuna İşaret Ederek, "Bu Zinciri Güçlü Tutmamız Lazım. Bu Halkaları Ne Kadar Sağlamlaştırırsak Milletimiz de O Derecede Güç Kazanacaktır" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nesiller arasındaki bağın, içiçe geçmiş halkaların oluşturduğu bir zincir gibi olduğuna işaret ederek, "Bu zinciri güçlü tutmamız lazım. Bu halkaları ne kadar sağlamlaştırırsak milletimiz de o derecede güç kazanacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan'a sürpriz yapan bir yaşlı, 'Derdimi Ummana Döktüm' isimli Türk Sanat Müziği eserini seslendirdi. Başbakan Erdoğan, Yaşlılar Haftası dolayısıyla çeşitli huzurevlerinde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'nde kalan yaşlıları TBMM'deki makamında kabul etti. Kabule Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel de katıldı. Kabulde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, yaşlıların, Türkiye'nin hizmet yüklü hazineleri ve kemale ermiş aklı olduğunu söyledi. "Sizler ülkemizin, milletimizin yakın tarihinin neredeyse tamamının birer şahidi durumundasınız" diye konuşan Başbakan Erdoğan, gelecek hedeflerine doğru sürdürdükleri yürüyüşte yaşlıların tecrübe ve kazanımlarının kendilerine her zaman rehberlik edeceğini dile getirdi. Erdoğan şunları söyledi: "Yakın tarihimizde yaşanan her üzüntüye, her coşkuya şahitlik ettiniz. Ülkemizin, milletimizin adeta hafızası olarak bugünlere geldiniz. Bunlar hep sizin hafıza kayıtlarınızda var. Bu hatıralarınızı zaman zaman sizleri ziyaret edenlerle paylaşıyorsunuz. Bizler de ziyaret ettiğimizde anlatıyorsunuz. Bizler bunları dinlemekten mutluluk duyuyoruz. Siz değerli büyüklerimiz bizler için ayrıca bir zenginliksiniz".

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Göksel'in yeni bir çalışma başlattığına işaret ederek, bu çerçevede ziyaret ettiği illerde 100 yaşın üstündeki insanlarla biraraya geldiğini kaydetti. Kahramanmaraş ve Adıyaman'da yaşlı ziyaretlerinde bulunduğunu, bu yaşlılardan birinin 123 yaşında olduğunu söyleyen Erdoğan, yarın gideceği Antalya'da da 98 ve 105 yaşlarında iki yaşlıyı ziyaret edeceğini duyurdu. Erdoğan, "Onlar bizim için birer abide. Hani çınara benzetirler ya...Çınar azameti ifade eder. Bir tarihi ifade eder. Sizler bizim çınarlarımızsınız. Sizlerle tarihi yaşıyoruz ve geleceğe çok farklı bakıyoruz. Bizim için bundan daha şerefli, daha haysiyetli bir görev olamaz" şeklinde konuştu. Yaşlıları toplumsal hayatın dışına çıkarmaya çalışan milletlerin er geç toplumsal hafıza kaybının eşiğine geleceklerine dikkat çeken Erdoğan, bu bakımdan yaşlılarla aralarındaki rabıtanın güçlendirilmesine özel önem verdiklerini dile getirdi. 7'den 70'e şeklinde bir ifade kullanıldığına işaret eden Erdoğan şöyle konuştu: "Niye 7'den 70'e. Bak 123'ü bulduk. 7'den 123'e de diyebiliriz. Aradaki farkı daha da açmamız gerekiyor. Nesillerimiz arasındaki bağ, içiçe geçmiş halkaların oluşturduğu bir zincir gibidir. Bu zinciri güçlü tutmamız lazım. Bu halkaları ne kadar sağlamlaştırırsak milletimiz de o derecede güç kazanacaktır. Milletimizin geleceğe uzanan varlık zinciri de o kadar kuvvetli olacaktır".

Türkiye'nin yeni nesillerinin de büyüklerine saygıyı, hürmeti asla eksik etmeyeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, eğitim sistemini bunun üzerine bina etmenin gayreti içinde olduklarını ifade etti. Yaşlılar Haftası'nın bir hafta olarak kutlanmasının yanlış olduğunu dile getiren Erdoğan, her an, her gün yaşlılarla birlikte olmak gerektiğini söyledi. Erdoğan, kadınlar günü için de aynı şeyin geçerli olduğunu ifade ederek, "1 gün kadınlar günü olur mu? 1 gün kadınlar günü, 364 gün bay bay diyecekler. Öyle şey olur mu? Her gün kadınlar günü olması lazım" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, kabulde çeşitli sürprizlerle de karşı karşıya kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'nde kalan Orhan Boyer Başbakan'a bir şiir okurken, aynı merkezde kalan 65 yaşındaki Nevzat Bir ise 'Derdimi Ummana Döktüm, Asumana İnledim' isimli Türk sanat müziği şarkısını seslendirdi. Bir, şarkısına başlamadan önce Erdoğan'a, 'televizyonlarda gördüğümüzden çok daha yakışıklısınız' şeklinde iltifat etti.

Kabulün sonunda yaşlıların elini öpen Başbakan Erdoğan, ziyaretine gelen yaşlılara çeşitli hediyeler verdi.

(ZÇ-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title