Haberler

Başbakan Erdoğan Yarın Köşke Çıkacak

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile haftalık olağan görüşmesini gerçekleştirecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile haftalık olağan görüşmesini gerçekleştirecek. En son yapılan kabine revizyonu da haftalık olağan görüşmenin ardından gerçekleşmişti.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ı bürokrat, işadamı ve bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet soruşturması ile yerel seçimlerde bazı bakanların aday gösterildiği bir süreçte kabul edecek.

Saat 11.30'da Çankaya Köşkü'nde gerçekleşecek olan görüşmede kabine revizyonu gündeme gelmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday gösterdiği, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın görevlerini bırakması bekleniyor.

Ayrıca, İstanbul merkezli yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile çocukları gözaltına alınan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in istifa etmesi de gündeme gelmişti.

-EN SON REVİZYON DA OLAĞAN GÖRÜŞMEDEN ÇIKMIŞTI-

Başbakan Erdoğan'ın kabine revizyonunu TBMM'deki bütçe görüşmelerinin ardından gerçekleştirmesi beklenirken, bugün Erdoğan'ın ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalarda Bayraktar, Güler ve Çağlayan'ın görevden alınmasının öne çekilebileceği sinyali verilmişti.

Başbakan Erdoğan, en son yaptığı kabine revizyonunu 24 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı olağan görüşmenin ardından gerçekleştirmişti. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı görüşmede kabine değişikliğini Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunmuş, Gül'ün onayının ardından kabinede yapılan değişiklikler yazılı açıklama ile duyurulmuştu.

Bu değişiklik ile İçişleri Bakanlığı'na Mardin Milletvekili Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Adana Milletvekili Ömer Çelik, Mili Eğitim Bakanlığı'na Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve Sağlık Bakanlığı'na Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Gül yarın ayrıca, yeni yıl nedeniyle Yasama, Yürütme ve Yargı organlarının başkanlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelecek. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı olarak gerçekleşecek yemek, saat 13.00'da başlayacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü Abdullah Gül İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title