Haberler

Başbakan Erdoğan Yargıtay Başkanı'na Yine Yüklendi

Partisinin Bursa il Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yemek sonrası yaptığı konuşmada yine Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'e yüklendi.

Partisinin Bursa il Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yemek sonrası yaptığı konuşmada yine Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'e yüklendi. Gerçeker'in "Kimsenin ne ön ne de arka bahçesi olmayacağız" dediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "12 Eylül'ün ardından yargı birilerinin arka bahçesi değil, milletin ön bahçesi olacaktır. Yargıtay Başkanı bir ifade kullandı. 'Kimsenin ne ön, ne de arka bahçesi olmayacağız' Kararı verirken, millet adına mı veriyorsun? Bundan sonra karar verirken millet adına ver. Milletin ön bahçesi olmayacaksın da kimin ön bahçesi olacaksın? Çıkıp laf etmeyin. Siyasetçi gibi ortada dolaşmayın. Yargı meydanlarda konuşmaz kararlarıyla konuşur. Bize laf yetiştirmeyin" dedi.

Türkiye'nin yakın coğrafyayla ilişkilerinin her zaman dayanışma ve kardeşlik içinde olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Biz yakın coğrafyamızın meseleleriyle ilgilenmeye, bu ülkelerle her açıdan dayanışma içinde olmaya azami hassasiyet gösterdik. Sadece Balkanlar değil, Kafkasya'nın barışı Ortadoğu'nun istikranın Afrika'nın refahı bizim meselemiz oldu. Dış politikalarıyla takdir toplayan bir Türkiye var. Belli bir ülkeye, belli ülkelere takılıp kalmıyoruz. Parametreleri değiştiriyoruz. Çok sorumlu düşünüyoruz ve çok güzel neticeler alıyoruz" diye konuştu.

Hükümetleri döneminde hiç bir zaman insanlara Müslüman, Hıristiyan veya Musevi olarak bakmadıklarını açıklayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bölge ülkelerinin gelişmesi ve huzuru içinde güçlü olması gerektiğini ifade etti. "Ülkemiz ve bölgesimiz adına büyük hedeflerimiz var" diyen Başbakan Erdoğan, "Türkiye ile çevremizdeki ülkelerin gelişme, huzur için samimiyetle bir teşviğimiz var. Güçlü bir Türkiye bölgede barışın huzurun istikrarın teminatı olan bir Türkiye anlamına gelir. Önümüzdeki pazar günü gerçekleşecek halk oylaması çok büyük hayatiyet arzediyor. Prangalardan kurtulmuş olarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan ayrıca Pakistan'da meydana gelen sel felaketinde mağdur olan insanlara yönelik başlattıkları kampanya ile 138 milyon TL yardım topladıklarını anlattı. Erdoğan, "Katar Emiri ile bugün görüştük. Pakistan için birlikte neler yapabiliriz, bunları konuştuk. Türkiye olarak Pakistan'a elimizden geleni yapmalıyız. Halk oylamasından sonra bende geniş bir ekiple Pakistan'a giderek bölgede incelemeler yapacağım. Kampanya ile elde ettiğimiz yardımlarla orada bir Türkiye şehri kurmak istiyoruz. Sizler de bu olayı tribünden izleyenler olarak kalmayın. Bölgedeki binlerce yavruya elinizi uzatın. Kampanyaya destek olun" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Turhan Gençoğlu, Balkan Türklerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, plaket verdi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Yenişehir Havaalanı'ndan özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

BURSA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title