Haberler

Başbakan Erdoğan Ulusa Seslendi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ulusa seslendi

-BAŞBAKAN ERDOĞAN-

Türkiye ekonomisinde 4 yıl önce başlattıkları yeniden yapılanma ve atılım sürecine hız kesmeden devam ettiklerini belirten Erdoğan, "Bildiğiniz gibi ben bardağın boş tarafı ile dolu tarafını karşılaştırmayı seviyorum. Bunun bizi daha doğru, daha hakkaniyetli bir neticeye götüreceğine inanıyorum" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:"Sürekli bardağın boş tarafına bakmak, sadece onu nazara almak, her şeyden

önce kendi kendimize büyük bir haksızlık olur.Millet olarak kendi başarılarımızı küçümsemiş, aldığımız mesafeleri yok saymış oluruz. Dönüp bakın, göreceksiniz ki gelişmenin, kalkınmanın, ilerlemenin

en büyük düşmanı karamsarlık hastalığıdır."

Türkiye'nin 90'lı yıllarını heba ettiğini ifade eden Erdoğan,"İşsizlik, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğe paralel olarak göç ve terör olayları Türkiye'nin uzunca bir süre vakit kaybetmesine, ağır bedeller ödemesine yol açtı. Oysa Türkiye'nin potansiyeli, zenginlikleri, imkanları ve sunduğu fırsatlar tüm bu belirsizlikleri aşmak, hayalleri gerçek kılmak, Türkiye'yi kalkındırmak için yeterliydi. Önce milletimizin kendine güvenini yeniden tesis etmemiz gerekiyordu. Hamd olsun bunu başardık."

-EKONOMİK VE SİYASİ İSTİKRAR-

Ekonomi ve siyasette istikrarı yeniden sağladıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Dikkat ederseniz onun için artık her vesileyle diyorum ki, şimdi büyük bir sosyal restorasyon sürecinden geçiyoruz. Toplumsal barışımızı güçlendiren adımlar atıyor, sosyal istikrar bütçeleri yapıyoruz. Refah olmadan özgürlük de olmaz. Bu ikisi birbirinin hem sebebi hem de sonucudur. Dünyada büyük yankı bulan, 'sessiz devrim' olarak nitelendirilen tarihi adımları bunun için attık. İnsanımızın hayat kalitesini yükseltmek için

bunu yaptık.Aktif bir dış politikayla desteklediğimiz AB üyeliğinde en kritik aşamaları bu kararlılıkla geçtik. Bu adımların arkasında, Cumhuriyetimizin kuruluş idealleri ve milletimizin değişim iradesi vardır.

Türkiye, bu adımlarla artık geri dönülemez biçimde bir güven ve istikrar ülkesi olmuştur.

Gelinen bu seviyeyi yeterli görmediklerini, bu başarıyla yetinmediklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bugün dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisi arasına yükseldiğini kaydetti.Erdoğan, "Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesinden biri haline getirmektir" dedi.

-TRABZON'DAKİ OLAYLAR-

Bölgede faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcileriyle ve vatandaşlarla 11 Şubat tarihinde Trabzon'da geniş çaplı bir toplantı yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, "Son zamanlarda yaşadığımız acı olaylarla ilgili olarak Trabzon'umuzun üzerinde oynanan, Trabzonlu vatandaşlarımızın üzerinde oynanan oyunlara orada dur demek suretiyle vatandaşlarımızın hissiyatına ortak olduk. Trabzon'un bu ülke için ne kadar önemli olduğunu, Trabzon insanının rencide edilmesine asla müsamaha göstermeyeceğimizi bir kere daha kendilerine ifade ettik" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, bütün yatırımların, bugünün sıkıntılarının yarınlara da taşınmaması, şehirlerin kalkınması, insanların hayat standartlarının yükselmesi, nihayetinde de Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi için olduğunu vurguladı. Erdoğan, şunları kaydetti:

-PETROL PİYASASI KANUNU-

"Artık dünün gerçekleriyle, dünün kaideleriyle yaşama imkanına sahip değiliz, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını da düşünmek, bu ihtiyaçlara uygun kanuni altyapıyı da hazırlamak zorundayız.İşte, Petrol Piyasası Kanununda Türkiye'nin çok önemli, çok temel bir meselesine çare olacağına inandığımız düzenlemeler Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.Bu yeni yasal düzenlemeyle birlikte yolsuzlukla mücadele alanında dev bir adım atıyor, maalesef yıllardır üstüne gidilemediği için çok büyük boyutlara ulaşan akaryakıt kaçakçılığının önünü kesiyoruz.Bu düzenlemeyle yolsuzluğun en büyük kalemini kırmış oluyoruz.

-"ÇOMAĞI KOVANA SOKTUK"-

Başbakan Erdoğan, Petrol Piyasası Kanunu'nda yapılan değişiklikle, kaçakların, suistimallerin, hırsızlıkların ve ülkenin geleceğini çalan ağır yolsuzlukların önüne geçtiklerini vurguladı.Erdoğan, "Kimsenin bu ülkenin kaynaklarını tüketmesine, bu milletin sırtından geçinmesine, çocuklarımızın geleceğini çalmasına müsamaha gösteremeyeceğiz, göstermeyeceğiz. Ama burada bir şeyi özellikle söylüyorum. O da şu: Değerli kardeşlerim, biz çomağı o kovana çoktan soktuk, ama bu iş sadece bizimle olmuyor, bunu da açıkça söylüyorum ve buraya da bir soru işaretini özellikle koyuyorum" dedi.

-ORTADOĞU-

Ulusa Sesleniş konuşmasında dış politikadaki gelişmelere de değinen Başbakan Erdoğan, "Türkiye, Ortadoğu'da barışın tesisi için üstüne düşen rolü en üst seviyede yerine getirmek için gayretlerini bütün hızı ve ağırlığıyla sürdürüyor.Her zaman ifade ettiğimiz gibi biz, Ortadoğu barışının, küresel sorunların

çözümünde anahtar role sahip olduğuna inanıyor, bu konuda uluslararası toplumun gayret ve hassasiyetini arttırması gerektiği fikrini savunuyoruz.Gerek Hamas gerekse El-Fetih noktasında karşılıklı olumlu yaklaşım bir defa Filistin'in geleceği açısından önemli bir adımdır.Biz Türkiye olarak bu süreci destekliyoruz ve bu sürecin yanındayız.

Türkiye olarak amacımız bölgede çatışmayı doğuran her türlü gelişmenin karşısında barış adına girişimlerde bulunmak, barış zeminini güçlendirmektir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title