Haberler

Başbakan Erdoğan Türkiye'ye Döndü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısını Desteklediği Yönünde Bir Havası Olmadığını Belirterek, Bu Konudaki Hassasiyetlerini Merkel'e İlettiklerini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözde Ermeni soykırımı tasarısını desteklediği yönünde bir havası olmadığını belirterek, bu konudaki hassasiyetlerini Merkel'e ilettiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Hannover Fuarı'nın açılışına katılmak üzere gittiği Almanya'daki temaslarını tamamlayarak bu akşam Türkiye'ye döndü. Eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan ve bir grup milletvekilinin de eşlik ettiği Başbakan Erdoğan'ı taşıyan 'ANA' uçağı saat 22.00'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve AK Parti yetkilileri tarafından karşılandı. Ziyaretine ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, dünyanın en prestijli fuarlarından biri olan Hannover Fuarı'nı ortak ülke sıfatıyla Almanya Başbakan'ı Merkel ile birlikte açtıklarını belirterek, Türkiye'nin fuara 270 firmayla katıldığını söyledi. Almanya'daki Türk müteşebbislerin de fuara büyük ilgi gösterdiğine işaret eden Erdoğan, fuar sırasında Türk ekonomisinin ve sanayiinin ulaştığı noktayı ve potansiyeli tüm ziyaretçilerin gördüğünü kaydetti. Erdoğan, fuarın Türk işadamlarının rekabet gücünün göstergesi olduğunu kaydetti. Almanya'da Başbakanı Merkel ile ikili bir görüşme yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, görüşmede Türkiye ve Almanya arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkileri geniş şekilde değerlendirdiklerini bildirdi. Erdoğan, Almanya'nın dönem başkanı olduğuna dikkat çekerek, bu dönem içinde üç müzakere faslının daha açılması noktasındaki beklentilerini Merkel'e ilettiğini, Merkel'in de bu konuda faaliyet göstereceğini söylediğini dile getirdi. Erdoğan, görüşmede bölgesel sorunlar ve Türkiye'nin Ortadoğu'daki hassasiyetleri üzerinde durduklarını da açıkladı.

Açıklamalarının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Almanya Parlamentosu'nda gündeme gelen sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan tasarıyla ilgili Merkel'den aldığı izlenimin sorulması üzerine "Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili destek noktasında 'Ben destekliyorum' veya ' Böyle bir şeyi kabul ediyorum' havası yok. Berlin'de bir organizasyon bize iletildi. Biz de bununla ilgili hassasiyetimizi ilettik. Bunun yanlış olduğunu, doğru olmayacağını belirttik. Kendisi bununla ilgileneceğini söyledi. Başta parlamento başkanı olmak üzere görüşmelerde bulunacağını söyledi" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, 'Merkel'le cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda diyalogunuz oldu mu?' sorusuna ise, "Sizler kadar merak etmiyor. Bundan emin olabilirsiniz" karşılığını verdi.

(ZÇ-ÖY-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title