Haberler

Başbakan Erdoğan, Türk-suudi İş Konseyi Toplantısına Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yapılan Reformlarla Türkiye'nin Yabancı Yatırımcılar İçin Cazip Bir Ülke Haline Geldiğini Söyledi. Erdoğan, Türkiye'ye Yapılacak Yabancı Yatırımların Önün Ü Açmak İçin Gerekeni Yapmaya Hazır Olduklarını Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapılan reformlarla Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke haline geldiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'ye yapılacak yabancı yatırımların önün ü açmak için gerekeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Riyad'daki temaslarının ardından Cidde'ye geçen Erdoğan, 8'inci Cidde Ekonomik Forumu'na katılmadan önce Hilton Oteli'nde düzenlenen Türk-Suudi İş Konseyi toplantısına iştirak etti. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Güçlü bir ekonomide güven içinde çalışan bir özel sektörün varlığı sadece ekonomik bir istikrar ve refaha ulaşmakta değil, barış ve güvenliğin idamesinde de önemli bir unsurdur. Son yıllarda ülkemiz ekonomisi hızlı ve güçlü bir dönüşüm sürecinde geçirmektedir. Ekonominin bir çok sektöründe muazzam bir açılım ve atılım gerçekleşmektedir" dedi. Son yıllarda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin küresel sermaye için cazip bir yatırım ülkesi haline geldiğini belirten Erdoğan, "Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler her geçen gün artmakta ve çeşitlenmektedir. Bunu daha üst seviyeye çıkartacak potansiyele sahip olduğumuzu biliyorum. Bunu gerçekleştirmemek için hiç bir sebep yok" diye konuştu.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri düzenleyen hukuki altyapının tamamlanma noktasına geldiğini de anlatan Başbakan Erdoğan, Suudi yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti. Erdoğan, yabancı yatırımların önünün açılması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise konuşmasında Türkiye'nin ekonomik dinamizmine vurgu yaparken, "İnsanların ve kültürlerin birbirine yaklaşmasında turizm önemlidir, 2006 da Türkiye yi ziyaret eden 20 milyon turistin sadece 39 bini Suudi Arabistan'dan gelmiştir. Turizmin daha da artması, daha fazla turistin gelmesi dileğimizdir. Uluslararası üne sahip Türk müteahhitlerin projelerde daha fazla rol almalarını bekliyoruz. Dünyanın tüm kıtalarında 80 milyar dolarlık büyük projelere imza atmış Türk müteahhitleri Suudi Arabistan da hak ettikleri ilgiyi göreceklerdir. Türk-Arap iş adamlarının katılacağı İstanbul'daki forma tüm iş adamlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title