Haberler

Başbakan Erdoğan Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, faiz lobisine karşılık vatandaştan kredi kartı kullanmamalarını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, faiz lobisine karşılık vatandaştan kredi kartı kullanmamalarını istedi. Sadece bir bankanın faiz dışı gelirlerle yılda 600 trilyon kar elde ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Ama yok, doymazlar. Diyorum ya onların gözünü ancak kara toprak doyuracaktır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'ndaki vilayetler evinde şehit yakınları ve gazilerle iftar yaptı. "Şahadet mertebesine ulaşmak ne kadar ulvi bir meseleyse, arkada kalanlar için de sabretmek, metanet içinde olmak o kadar ulvi bir meseledir" diyen Başbakan Erdoğan, bu vatanın her şeyden önce şehitlerin ve gazilerin bir emaneti olduğunu söyledi. Bu toprakların sıradan topraklar olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu topraklar uğrunda şehitler verdik ve bu topraklar o şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarıyla adeta yoğruldu, vatan oldu" dedi.

Şehit yakınları ve gaziler için çıkarılan kanunlar hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, "10 buçuk yılda şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkma konusunda gerçekten çok samimi bir gayret içerisinde olduk" diye konuştu. Şehit ve gazi yakınlarının çoğunun kendilerine sağlanan haklardan habersiz olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler için yapılan yasal düzenlemeleri geniş şekilde anlattı. Torba yasadaki son düzenlemelerin de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamasının ardından uygulanmaya başlanacağını ifade eden Erdoğan, "Ana sütü kadar helal olan bu haklarınızın sizlere, kapsam içindeki şehit yakınlarımıza, malullerimize, gazilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İhtiyaç hasıl oldukça, sizden gelen talepleri de dikkate alarak, zaman içinde eksikleri giderecek, imkanları daha da artıracak şehitlerin emaneti olan sizleri daha çok imkanla buluşturmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"ÖLÜMÜN HAK OLDUĞUNA İNANANLAR, İSTİSMAR İÇERİSİNE GİRMEMELİ"

Başbakan Erdoğan, ölümün hak olduğunu, herkesin bir gün öleceğini anlatarak, "Ölüm yaşa bağımlı değildir. 'En yaşlı olan ölür, en genç ölmez' diye bir şey yok. Kimin nerede, ne zaman nasıl öleceği belli değildir. Ne bir saat ileri, ne bir saat geri. Biz Müslümanlar için söylüyorum; Müslümanlar olarak biz buna böyle inanırız" dedi. Daha sonra sözü trafik kazalarına getiren Başbakan Erdoğan, "Şuanda bizim trafik kazalarında kaybettiğimiz insan sayısı teröre maalesef şehit olarak verdiğimizden çok daha fazla. Bununla ilgili feryat var mı, yok. Trafik kazası diyor, gelip geçiyoruz. Ama terörle mücadele olduğu zaman, birileri bunu çok kaşıdığı zaman maalesef birileri oradan bir şey toplamak istiyor" diye konuştu.

"Biz yavrularımızın eline kına yakarak askere göndeririz" diyen Erdoğan, "Bakın İslam dünyasında hiçbir ülke askerine Mehmetçik adını koymamıştır. Mehmetçik ifadesi sadece bizde vardır. ve bu nereden buraya devşirilmiştir, dönüşmüştür derseniz, bu küçük Muhammed adına Mehmetçiktir. Muhammed'i kullanmaz bizim büyüklerimiz. Edebinden dolayı… Önceleri bunu 'Mehemmed' diye kullanmış, daha sonra bunu Mehmet'e dönüştürmüş, askerde de bunu Mehmetçik olarak kullanmış. ve Mehmetçiğimizin işte şehadeti de bizde o denli farklı izler bırakır. Onun için onların muhabbeti, hiçbir zaman tartışılmaz" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aziz şehitlerimiz şahadet mertebesine ulaşıncaya kadar sizlerin çocukları, sizlerin kardeşleri, sizlerin eşleriydi. Ama şimdi o aziz şehitler bizim çocuklarımızdır, bu milletin kardeşidir, çocuklarıdır ve bundan hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Ama bu istismar konusu yapılırsa, bu bizi de üzer. Zaman zaman bu oluyor. Hele hele ölümün hak olduğuna inananlar burada asla bir istismarın içerisine de girmemelidir. Bütün mesele ha buna inanılmış mıdır, inanılmamış mıdır, biz buna inanmışızdır. Tarih boyunca her bir şehidimiz vatanı için, toprağı için, namusu, istiklali için kanını akıtmıştır. Her bir şehidimiz bizim için bir rehberdir. Şehitlerinin ve gazilerinin izinden gitmeyenler o patikadan ilerlemeyenler kaybolmaya ve kaybetmeye mahkumdurlar."

"ŞU KREDİ KARTLARINI ALMAYIN "

Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde ise Faiz Lobisi konusuna değindi. "Faiz dışı gelirlerle abad olan bir lobi var" diyen Başbakan Erdoğan, kredi kartı üzerinden bazı bankaların yıllık 600 trilyon faiz dışı gelir elde ettiğine dikkat çekti. Vatandaşlara, 'kredi kartlarını almayın' diye seslenen Başbakan Erdoğan, ayrıca bir banka sahibine söylediği sözleri de şehit yakınları ve gazilerle paylaştı. Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizde yolsuzluklar diz boyuydu. Ama şildi aynı şekilde yolsuzluk zinciri yok. Tamamen yok demiyorum haa yine var. Ben geçenlerde 'faiz lobisi' derken boşuna demedim bunları. Bir şeyler bildiğim için diyorum. Faiz dışı gelirlerle abad olan bir lobi var. Hani şu kredi kartları falan diyorsunuz ya, bunları almayın be. Almayın. Bunlardan ödediğiniz paralar sadece bir banka vereceğim, isim vermeyeceğim; geliri 1 yılda 600 trilyon. Faizin dışında. Bunun dışında Ziraat, Halk, Vakıf üçünün toplam bu yoldan geliri 600 trilyon… Oynanan oyunun ne kadar büyük olduğunu görüyor musunuz? Kim ödüyor bu parayı? Zengin değil, benim fakir fukara kardeşim. Allah selamet versin, bayılıyor da; 'bir tane kredi kartı elime alayım'. Onunla sanki hava atılıyor. Ay sonu gelmeden maaş bitiyor zaten? Faizdi, şusu, busu vesaire. Oynanan oyun büyük. Bu oyunu hep beraber bozmamız lazım. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bir öğrense onlar bu parayı elde edemeyecekler.

Bir tanesine onu söyledim zaten. ya dedim 'Allah aşkına faizden elde ettiğin gelir tamam. Fakat bu faiz dışı gelirden elde ettiğin parayı gömüleceğin mezara doldurmaya kalksak o mezar almaz bu parayı. Ne yapacaksın bu parayı ya? Vatandaştan almayın bu paraları, bu komisyonları almayın'. Ama yok, doymazlar. Diyorum ya onların gözünü ancak kara toprak doyuracaktır."

"REYHANLI'DA MEZHEP AYRIMININ PROVASI YAPILDI"

Başbakan Erdoğan, hükümetin çözüm sürecinde yere sağlam bastığını ve kararlı olduğunu söyledi. Türkiye üzerine oynanan oyunların tutmadığına dikkat çeken Erdoğan, "Biz de işini bilen kadromuzla bu işi iyi takip ediyoruz. Çocuklarımızın şehitlerimizin aziz hatırasına gölge düşürmeyecek, onların ruhlarını muazzep etmeyeceğiz. Sonuçta kardeşlik kazanacak, sonuçta Türkiye kazanacak" dedi.

"Ülkemizde mezhep ayrımı gayreti içerisinde olanlar da var" diyen Başbakan Erdoğan, "Reyhanlı bunun provasıdır. Reyhanlı'dan gelen kardeşlerim bunu çok iyi biliyorlar. Bütün failler yakalandı ve ifadelerinde de bunu açık açık ortaya koydular. Ama biz bu tuzağa da düşmeyeceğiz. Bu ülkede mezhep kavgası eğer egemen olursa Türkiye bundan büyük yara alır. Biz bu oyuna da gelmeyeceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Reyhanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title