Haberler

Başbakan Erdoğan: Seçilme Yaşı Neden 18 Olmasın

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in "Fetih ve Gençlik" programında, seçilme yaşının 18 olması önerisinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in düzenlediği "Medeniyetimiz ve Büyük Türkiye Yolunda Eğitim, Fetih ve Gençlik" programına katıldı. Erdoğan, program kapsamında yaptığı konuşmada "Yeni bir teklif getiriyorum. Arkadaşlarımla tartışıp inceleyip adımı atacağız. Seçme yaşı 18ü seçilmeye niye bu hakkı vermiyorsun? Size güvenmeyen size inanmayanlara sormak lazım; sana mı bırakacağız?" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

"BAZI KENDİNİ BİLMEZLER 1 YIL ÖNCE 'ZULÜM 1453'TE BAŞLADI' YAZDILAR"

“Bundan bir yıl önce İstanbul’da bazı kendini bilmezler, bazı dinsizler gittiler duvarlara ‘zulüm 1453’te başladı’ diye yazdılar. İşte bu zihniyet barışı savunamaz. Bu zihniyet hakkı, adaleti, dostluğu, kardeşliği savunamaz. Onun için bunlar Molotof kokteylleriyle insanları öldürdüler, baş örtülü kızlarımıza, camilerimize alçakça saldırdılar, Türk bayrağını yaktılar, bira şişeleriyle TC yazdılar, bölümü örgüt liderinin posterleriyle Atatürk’ün posterlerini yan yana açtılar. Fetih ruhunu anlamış bir gençlik bunu yapmaz. Bizim medeniyetimizin gençliği eleştiren, haksızlığa itiraz eden, yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum diyen bir gençliktir. Aynı zamanda bizim gençliğimiz hakkın takdirini kendinde uman, büyük hayaller kuran ve büyük hedeflere ilerleyebilen bir gençliktir. Türkiye’nin gençliği Hz. Hamza gibi yürekli bir gençliktir. Bizim gençliğimiz elif gibi dimdik, Hakk’ı hatırlayan, Hakk’ı hatırlatan bir gençliktir.”

SEÇME VE SEÇİLME YAŞLARI

“Sizler okuyacaksınız, en az bir yabancı dili iyi bileceksiniz, sahte peygamberlere, sahte şeyhlere itibar etmeyeceksiniz, peygamberimizi Miraç gecesi kat kat semadan indirip kamyonet kasasına bindiren örgütlerin peşinden gitmeyeceksiniz. Medeniyetimizin temel kaynakları her zaman biliyorum ki sizin rehberiniz olacaktır. Şehit dedelerimiz bizlerin rehberi olacaktır. Ülke meseleleri, dünya meseleleri her zaman gündeminizde olacak. Gençler siyasetten kaçmayacak. Biz göreve geldik seçilme yaşı 30’du, bunu 25’e indirdik. Seçilme ve seçme yaşını 18’e indireceğiz.” 

"25-30 YAPTIK DA PARLAMENTO GENÇLERLE Mİ DOLDU?"

“Şu anda 25-30 yaptık da parlamento gençlerle mi doldu. Parmak sayılarını geçmez. Ama bizim ufuk vermemiz lazım. Bizim gençliğimizde mahrum kaldıklarımızdan siz mahrum kalmayın istiyoruz. Siyaseti sizlerle yapmak istiyor, bu nedenle seçme ve seçilme yaşını 18’e düşürüyoruz. Yeni büyük Türkiye idealini gençlik üzerine inşa ediyoruz. 28 Şubat’ta, Gezi provokasyonlarında, 17 ve 25 Aralık’ta dik durduğunuz için hepinize tek tek  teşekkür ediyorum. Fethin 561. yıldönümünü bir kez daha tebrik ediyorum, fetih coşkusunu bizlere yaşattığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Bir Sen Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
title