Haberler

Başbakan Erdoğan, Referandum Süresinin Kısaltılmasıyla İlgili Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Referandum Süresinin Kısaltılmasıyla İlgili Olarak, "Şu Anda Süreç Çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızda Anayasa Değişikliğiyle İlgili Gönderdiğimiz Paket Var. Onun Neticesini Bekliyoruz. O Netice Geldikten Sonra Değerlendirmemizi Yaparız" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum süresinin kısaltılmasıyla ilgili olarak, "Şu anda süreç çalışıyor. Sayın cumhurbaşkanımızda anayasa değişikliğiyle ilgili gönderdiğimiz paket var. Onun neticesini bekliyoruz. O netice geldikten sonra değerlendirmemizi yaparız" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, AK Parti'nin milletvekili aday adaylığı için başvurusu süresini 2 gün uzatmasıyla ilgili bir soruyu, "Yoğun başvuru nedeniyle 2 gün uzattık" diye cevapladı. Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde 25 yaş düzenlemesinin uygulanmayacağına ilişkin kararının hatırlatılması üzerine de, "Yazılı açıklamayı görmedim. Onu yukarıda göreyim, ondan sonra gerekeni yaparız" diye konuştu.

Erdoğan, anayasa değişiklikleriyle ilgili referandum süresinin düşürülmesine ilişkin bir düzenleme yapıp yapmayacaklarına ilişkin bir soruya da, "Şu anda süreç çalışıyor. Sayın cumhurbaşkanımızda biliyorsunuz anayasa değişikliğiyle ilgili gönderdiğimiz paket var. Meclis'te kanunlaşmıştı. Onun neticesini bekliyoruz. O netice geldikten sonra değerlendirmemizi yaparız" karşılığını verdi.

(DA-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title