Haberler

Başbakan Erdoğan: Operasyonda Uluslararası Hukuktan Doğan Hakkımızı Kullandık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyine yönelik TSK'nın yürüttüğü geniş çaplı operasyonu değerlendirirken, Türkiye'nin bu operasyonla uluslararası hukuktan doğan hakkını kullandığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyine yönelik TSK'nın yürüttüğü geniş çaplı operasyonu değerlendirirken, Türkiye'nin bu operasyonla uluslararası hukuktan doğan hakkını kullandığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan, basın toplantısında bir gazetecinin TSK'nın sınır ötesi operasyon çerçevesinde yürüttüğü sıcak takip ile bölgede ekonomik olağanüstü hal ilan edilip edilmeyeceğine yönelik sorusunu yanıtladı. Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik sınırötesi operasyon için Meclis'ten büyük bir çoğunlukla kabul edilmiş bir tezkere çıkartıldığını anımsatan Erdoğan, bu tezkere çerçevesinde TSK'nın yetkilendirildiğini yineledi. Erdoğan, şöyle dedi :

"Burada Irak'ın toprak bütünlüğü üzerinde asla bizim bir olumsuz yaklaşımımız yoktur. Iraklı sivil vatandaşlara karşı oradaki dost kardeşlerimize karşı olumsuz bir yaklaşımımız söz konusu değildir. Fakat PKK terör örgütüne yönelik oradaki kamplar bizim için daha önce de ifade ettiğimiz gibi bunlar teröristtir, bizim düşmanımızdır. Bizim ulusal birliğimizi tehdit etmektedir. Ulusal birliğimizi tehdit eden bu terör örgütüne karşı uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanıyoruz. Bu konuda siyasi, diplomasi, askeri, sosyal, ekonomik ne tür tedbir varsa alıyoruz, alacağız kullanacağız. Uluslararası camiada bütün altyapı çalışmalarımızı yaptık. Ve şu ana kadar uluslararası camia da bizim yaklaşımımızı haklı bulmuştur, desteklemiştir."

Şu anda da TSK'nın ne yapması gerekiyorsa onu yaptığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Güvenlik güçlerimiz ne gerekiyorsa bundan sonra da onu yapmaya devam edecektir. Zira terör lokal bir olay değildir. Uluslararası teröre karşı, bütün uluslararası camia sizi destekliyoruz, veya bölücü terör örgütünü PKK'yı terör örgütünü ilan ettik demekle bu ifade samimi bir ifade olmaz. AB, PKK'yı bölücü terör örgütü olarak ilan etmiştir. ABD ilan etmiştir. Ve bildiğiniz gibi geçen ayın 5'de yapmış olduğumuz ziyarette sayın Başkan (Bush)PKK'yı terör örgütü olarak ilan ettiği gibi 'PKK Türkiye'nin Irak'ın düşmanıdır' diye uluslararası camiaya ilan etmiştir. Gerekenler neyse şu ana yapıldı bundan sonra da yapılmaya devam edilecektir" diye konuştu. (ANKA)

(HM/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title