Haberler

Başbakan Erdoğan: Ölümle Tehdit Ettikleri "O Mezhebin" Mensupları Oldukları Ortaya Çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mamak ilçesinde bazı evlerinin kapılarına çirkin bazı tehditlerin yazıldığını ifade ederek, "Bir mezhebin mensubu vatandaşlarımıza yönelik gerçekten tahrikkar, gerçekten çok kirli bir oyun oynanmak isteniyor"...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mamak ilçesinde bazı evlerinin kapılarına çirkin bazı tehditlerin yazıldığını ifade ederek, "Bir mezhebin mensubu vatandaşlarımıza yönelik gerçekten tahrikkar, gerçekten çok kirli bir oyun oynanmak isteniyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mamak ilçesinde bazı evlerinin kapılarına çirkin bazı tehditlerin yazıldığını ifade ederek, "Bir mezhebin mensubu vatandaşlarımıza yönelik gerçekten tahrikkar, gerçekten çok kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Polisimiz çok hassas bir şekilde meseleyi takip ediyor ve sorumluları yakalıyor. Bu yazıyı yazanların kanlı bir terör örgütünün mensupları oldukları, daha da ilginci ölümle tehdit ettikleri o mezhebin mensupları oldukları ortaya çıkıyor. Şu anda Türkiye'nin her tarafında işte bu oyun oynanmak isteniyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığının iftarında bir konuşma yaptı. Deri renginin, dilin, kültürün, etnik kökenin, inançların önemli olmadığını vurgulayan Erdoğan, "İnsan önce insandır" ifadesini kullandı.

"Eğer bu topraklarda, egemen olanın diğerine bir hoşgörüsüzlüğü, bir zulmü, bir tahammülsüzlüğü olsaydı, inanın bugün bu kadar renkli bir Türkiye olmazdı" diyen Başbakan Erdoğan, "Eğer bu topraklarda, farklı olana karşı tahammülsüzlük olsaydı, bu kadar farklı etnik köken, bu kadar farklı dil ve inanç bugüne kadar bir arada olamaz, bugünlere erişemezdi. Özellikle son asırda bazı hatalar yapılmış, bazı acı olaylar yaşanmıştır. Ancak, bunların hata olduğu kabul edilmiş, Türkiye toprakları üzerinde farklılıklara tahammülsüzlük hiçbir zaman kendisine uzun süreli tutunma fırsatı bulamamıştır" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomi, dış politikasıyla güçlü bir ülke olduğunun altını çizerek, "Ama asıl güçlü yapan, farklılıkları bir arada toplaması özelliğidir" dedi. Farklılıkları her zaman bir zenginlik olarak gördüklerinin anlatan Erdoğan, "Farklılıkların bir arada yaşayabilmesinin en temel şartı birbirine saygıdır. Fakat şiddete dayalı olan değildir. Bu ülkede 76 milyonun her bir ferdi istisnasız olarak insan olmaktan kaynaklanan özgürlükleri kullanabilmelidir" şeklinde konuştu.

-"ÇOĞUNLUK AZINLIĞA DAYATMALARDA BULUNAMAZ"-

Çoğunluk olmanın, azınlığı yok saymak anlamına asla gelmeyeceğini, kimseye de bu hakkı vermeyeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Demokrasi, esasen, insanları, başkalarının özgürlük alanlarına müdahale etmeyecek şekilde, bir arada, birbirine saygılı ve hoşgörülü şekilde tutabilmek için vardır. Çoğunluk, çok olma avantajını kullanarak, azınlığa dayatmalarda bulunamaz. Ancak azınlık da elindeki güçlere güvenerek, çoğunluğa istikamet çizme, çoğunluğa dayatmalarda bulunma hakkına asla sahip olamaz. Demokrasilerde, sandıktan çıkan çoğunluğun, elbette ki sandıktan çıkan azınlığa her istediğini yapma ve yaptırma hakkı yoktur. Aynı şekilde, azınlığın da elindeki sermaye gücünü, medya gücünü, propaganda gücünü, uluslararası güçleri arkasına alarak, çoğunluğa dayatmalarda bulunma hakkı yoktur."

-"ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YAZIK OLMAZ MI?"-

Güçlü bir Türkiye'nin pek istenmediğini dile getiren Erdoğan, "Türkiye'nin güçlü olmaması için elinden geleni yapan güçler var. 10 yıl içinde gücünü katlayan Türkiye rahatsız ediyor" ifadesini kullandı. "Bütün bunlara karşı biz güçlü bir Türkiye'de daha mutlu olacağımızı herhalde bilmemiz gerekir, bunlardan korkmamızın bir anlamı yok" diyen Başbakan Erdoğan, "Ama bizi zayıflatma amacı olanlara karşı el birliği halinde olmazsak ülkemizin geleceğine yazık olmaz mı?" diye sordu.

-"BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ"-

Her meselede şiddeti uzakta tutacaklarını, her meseleyi yasalar çerçevesinde ele alacaklarını dile getiren Erdoğan, "Bu ülkenin sahibi benim, ben ne dersem o olacak anlayışı, diğer herkese baskıdır, hatta zulümdür. Bu ülkenin sahibi biziz, hepimiz bu ülkenin sahibiyiz, biz birlikte Türkiye'yiz anlayışı ise, demokratik bir anlayıştır, özgürlükçü bir anlayıştır, insani değerlerle, bu toprakların asıl değerleriyle örtüşen bir anlayıştır. Evet biz, hep birlikte Türkiye'yiz" diye konuştu.

-"ÖLÜMLE TEHDİT ETTİKLERİ O MEZHEBİN MENSUPLARI OLDUKLARI ORTAYA ÇIKIYOR"-

Ankara'da Mamak ilçesinin bazı evlerinin kapılarına çirkin bazı tehditlerin yazıldığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir mezhebin mensubu vatandaşlarımıza yönelik gerçekten tahrikkar, gerçekten çok kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Polisimiz çok hassas bir şekilde meseleyi takip ediyor ve sorumluları yakalıyor. Bu yazıyı yazanların kanlı bir terör örgütünün mensupları oldukları, daha da ilginci ölümle tehdit ettikleri o mezhebin mensupları oldukları ortaya çıkıyor. Şu anda Türkiye'nin her tarafında işte bu oyun oynanmak isteniyor, vatandaşlarımıza bu tuzaklar kurulmak isteniyor. Nitekim Taksim Gezi alanında da bunlar olmadı mı? Terör örgütünün mensupları bu işin arkasından çıkmadı mı? İşte dün bir düğün diye bir adım attılar ve düğünün arkasından baktık ki kara maskeliler yine meydanda ve sokak aralarında cirit atıyor. Şimdi buna vesile olmak, buna aracı olmak bunun zemini hazırlamak şu güzelim ülkemizde yanlış değil mi? Kim bunlara zemin hazırlıyor, buna ne gerek var. Kardeşçe yaşamak varken bu niye? Hepsi illegal örgüt ve bunların uzantıları. Eğer dürüstsen o paçavra yüzünde niye duruyor, çıkart. Açıkça çık ortaya rahat ol, Elinde Molotoflarla falan dolanmana gerek yok. Madem bir vatandaşsan düşünceni söyleyeceksin, onu gel söyle.

-"YAKINDA DA İNŞALLAH GEZİ PARKI'NDA O SOHBETİ YAPARIZ"-

Ben de dün akşam Üsküdar'da bir parktaydım. Vatandaşlarla oturduk 1 buçuk saat sohbet ettik, çay içtik. Yakında da inşallah Gezi Parkı'nda o sohbeti yaparız. Gençliğiz orada geçti. Oranın adresini bilmeyenler bizden adres sorabilir. Gençliğimizin en güzel günlerini biz orada geçirdik. Belediye başkanı olduğum her ay 3-4 tane nikah kıydım o parkın içinde. Bunları bilmezler ha. Kardeşlerim 76 milyon olarak bu tuzaklara karşı çok dikkatli olacağız. Bu tuzaklara düşmeyelim."

-"İŞTE BAKIN HATAY'DA HALA KAŞIYORLAR"-

"Bizim aramıza fitne sokup buradan çıkar elde etmeye çalışanlara bu imkanı tanımayalım" ifadesini kullanan Erdoğan, "İşte bakın Hatay'da hala kaşıyorlar. Durmuyorlar. İşte evvelsi gün Hatay'da maalesef aynı şeyleri yaptılar ama biz bunlara fırsat veremeyiz. Kusura bakmasınlar bu yanlışları yapanlara gereken cevabı vermek zorundayız. Türkiye'de her kesimin şüphesiz ki sorunları var. Bu sorunların tamamının farkındayız. Çözmek için de elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

(HM/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Mamak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title