Haberler

Başbakan Erdoğan: "O Dalgalarda Kusura Bakmasınlar Ülke Boğulur"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat soruşturmalarıyla ilgili belli bir sürecin işlediğini ifade ederek, "Böyle bir dalga, iki dalga, üç dalga, dört dalga falan bunlar toplumun huzurunu da doğrusu kaçırıyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28"...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat soruşturmalarıyla ilgili belli bir sürecin işlediğini ifade ederek, "Böyle bir dalga, iki dalga, üç dalga, dört dalga falan bunlar toplumun huzurunu da doğrusu kaçırıyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat soruşturmalarıyla ilgili belli bir sürecin işlediğini ifade ederek, "Böyle bir dalga, iki dalga, üç dalga, dört dalga falan bunlar toplumun huzurunu da doğrusu kaçırıyor. Bundan bizler de ciddi manada rahatsızız. Yani atılması gereken adımlar atılır, biter, geçer. Ama bu dalgalar böyle arka arkaya geldikçe o dalgalarda kusura bakmasınlar ülke boğulur. Bu kadar bu iş bence uzatılmamalı" dedi.

İtalya ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye dönen Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in ABD ziyaretinin anımsatılması üzerine Başbakan Erdoğan, "Genelkurmay Başkanımızın ABD'ye yaptığı bu ziyaret şüphesiz ki silahlı kuvvetlerimize oradaki yapılan bir davettir. Genelkurmay Başkanımız da bu davete icabetle bu ziyareti gerçekleştiriyor. Aynı zamanda NATO Zirvesi de Chicago'da olacak. Genelkurmay Başkanımızın Amerika'ya bu ziyaretinden daha doğal daha tabii bir şey olamaz" dedi.

-"BÜTÜN KALEMİNDEN HEP PİSLİK AKAN BİR ZAT"-

Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamalarını değerlendirirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalara yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun siyasetin edebi, adap yönünü anlamadığını savunan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun eleştiri ve hakaret kelimelerini iyi öğrenmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun hakaretle yatıp hakaretle kalktığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu tür hakaretlere de herkesin aynı şekilde katlanması gerektiğini ifade ediyor. Bir defa kimsenin kimseye hakaret yetkisi yoktur. Böyle bir hakkı da yoktur. Eleştiri yapabilirsin bu eleştirileri zaten herkes her zaman yapıyor. Ama kalkıp da Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başında bulunan paşa ki bu olayı sadece genelkurmay başkanı olarak değerlendirmek yanlış olur. Genelkurmay başkanından al diğer paşalara, geçmişte ölmüş olan ki Gazi Mustafa Kemal'e kadar... Çünkü orada bir isim verilmiyor zaten paşa deniliyor. Paşa denildiği zaman ta oraya kadar bu yaslanır. Orada yapılan benzetme talihsiz bir benzetmedir. Ama bu zat ne yazık ki bütün kaleminden hep pislik akan bir zat olduğu için bu tür şeyleri yapıyor. Burada Sayın Kılıçdaroğlu önce o makamlarda bulunan silahlı kuvvetlerimizin mensuplarına sahip çıkması gerekirken "niye cevap verdi' diyor, ne yapacaktı?"

-"PAŞALAR HAKLARINI ARAMALARI LAZIM"-

Genelkurmay Başkanı'nın bir yılı doldurduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Bugüne kadar genelkurmay başkanımızın sitesinde birkaç cevap vardır. Ama bundan önce gün geçmiyordu, hafta geçmiyordu ki cevaplar oluyordu o zaman Kılıçdaroğlu neredeydi, niye onlara kalkıp da bu noktada en ufak bir değerlendirme yapmamışlardı? O zaman hep sustular, neden? Bunun da cevabını vermeleri lazım. Bence şu anda paşaların bu işin hukuki yönünde de haklarını aramaları lazım. Bakın daha önce bir başka gazete, bu denli bir hakaret söz konusu değildi. Böyle bir yazı orada yazılmıştı, kalktılar bütün paşalar dava açtılar, davayı da kazandılar. Burada hakaret var. Orada onbaşılık, generallik gibi bir şey söz konusuydu. Ama burada bir köpekle benzetme yapılıyor. Sayın Kılıçdaroğlu muhalefet etsin. Ben şu anda hem Başbakan sıfatıyla konuşuyorum, hem Ak Parti Genel Başkanı olarak konuşuyorum, bu tür bir hakarete o makamın ve o makamda bulunanların eyvallah etmemeleri gerekir" diye konuştu. Genelkurmay Başkanlığı'nın cevabının gayet kibar olduğunu dile getiren Erdoğan, "Kelimeler, cümleler seçilmiştir, ben de okudum o cevabı, arkadaşlarımız ile değerlendirmesini yaptım. Tamamıyla bu noktada bu tür şeyler cevapsız kalmamalı diyorum. Ben Milli Savunma Bakanıma da söyledim; "gerekirse görüşün siz de bu cevabı verebilirsiniz' dedim. Çünkü aynı zamanda oraya bağlı olduğu için onları da ilgilendirir. Hakaret ile eleştiri aynı değil, bunu iyi öğrenmeleri lazım" şeklinde konuştu.

-"HER ŞEYİ KONUŞMALIYIZ"-

Başbakanlık siteminin tartışılması gerektiğine işaret eden Erdoğan, "Bu konuyla ilgili demokrasinin bir tartışma rejimi olduğunu kavramamız, öğrenmemiz lazım. Her şeyi tartışmalıyız, konuşmalıyız ve bundan da çekinmemeliyiz. Nihayetinde bunun kararını kim verir? Halkımız. Şu anda bir yeni anayasa yapılacak, yapılmasına çalışıyoruz. Bu yeni anayasa çalışmaları içerisinde başkanlık veya yarı başkanlık bu da tartışılır. Yeni anayasada bu yerini alır veya almaz bu ayrı bir konu. Biz gayet rahatız. Niçin diğerleri bu işte hemen isyan ediyorlar, hop oturup hop kalkıyorlar. Bu olmazsa olmazımızdır diye bir şey söylemedik. Arkadaşlarımızdan böyle bir şey henüz ortaya çıkmış değil. Şu anda yazım dönemine girildi. Bu yazılma döneminde bu çalışmalar yapılıyor. Bundan bu kadar ürkmeye, korkmaya gerek yok" dedi.

-"DİL SÜRÇMESİDİR"-

Erdoğan, yeni anayasa süreciyle ilgili açıklamasında kullandığı "tek din" ifadesine yönelik bir soruya da "O gün orada "tek vatan' yerine tek dini söylemiş oldum. Bu bir dil sürçmesidir. Bunu farklı yere çekmelerine gerek yok, çünkü bunların bu şekilde bizim bunu nasıl söylediğimiz zaten partinin kuruluşundan bu yana bellidir ve onu ben böylece düzeltmiş olayım" yanıtını verdi.

-"CİDDİ MANADA RAHATSIZIZ"-

28 Şubat soruşturmalarıyla ilgili belli bir sürecin işlediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Böyle bir dalga, iki dalga, üç dalga, dört dalga falan bunlar toplumun huzurunu da doğrusu kaçırıyor. Bundan bizler de ciddi manada rahatsızız. Yani atılması gereken adımlar atılır, biter, geçer. Ama bu dalgalar böyle arka arkaya geldikçe o dalgalarda kusura bakmasınlar ülke boğulur. Bu kadar bu iş bence uzatılmamalı. Belli şeyler de vardır ki burada 28 Şubat'la ilgili şahsıma yönelik olan veya bu ülkede o dönemin sıkıntılarını yaşamış olan ama partiler ama kurum kuruluşlar neyse onlar ile ilgili de böyle bir süreç iddianame kabul edildiği anda, dava başladığı anda hakkını arayanlar tabi ki hakkını arayacaktır. Ben de ararım veya aramam kararımı bu süreç başladığında tabi veririm. Onun için şu anda bir şey söylemem doğru olmaz." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat Kusura Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title