Haberler

Başbakan Erdoğan Muğla'da

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan Muğla Kışla Parkı'nda düzenlenen mitingde 20 bin kişiye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Muğla Kışla Parkı'nda düzenlenen mitinge Aydın'dan geldi. Helikopter ile miting alanı üzerinde birkaç kez tur atan Başbakan Erdoğan ardından geniş güvenlik önlemleri altında miting alanına geldi. Sabah Muğla'nın ilçe, belde ve köylerinden yaklaşık 3 bin araçlık konvoy ile miting alanına gelen 20 bin kişi alanı tamamen doldurdu. Muğlalı Ak Partililerin 'Hadigari Yettigari kırk Yıldır Muğla'nın nefesi Bitti Gari' ile 'Rodos'tan Muğla'ya Köprü Yaptıracağım Kemal Kılıçdaroğlu' ve 'SSK'yı Soydum Başucuma Koydum Ben Birçok Yalan Uydurdum' pankartları dikkat çekti.

Milas'ın Çomakdağ köyündeki yörükler Erdoğan için Çomakdağ'dan getirdikleri kır çiçeklerini, Ula Spor Kulübü Başkanı Hamza Akercan ise sırtında 48 ve Recep Tayyip Erdoğan yazan yeşil beyazlı formayı verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Aydın'da olduğu gibi 27 Mayıs'ın yıldönümü olması nedeniyle Adnan Menderes ve arkadaşlarını andı. Erdoğan, "Muğlalı İbrahim Şahidi Dede hazretlerinin çok anlamlı iki mısrası var. Diyor ki, "Allah'ın aşk ateşinde yanagelmişlerdeniz, bu uğurda can ve baş vermeye meydana gelmişlerdeniz. ' Rahmetli Menderes, rahmetli Zorlu, rahmetli Polatkan işte siyaset meydanında, hizmet meydanında, memleket meydanında canlarını, başlarını verdiler. Bu 27 Mayısı CHP zihniyeti bayram ilan etmiştir. Düşünebiliyor musunuz, bir devrim ve o devrimin yapıldığı gün CHP tarafından bayram ilan ediliyor. CHP zaten devrimin ve devrimcilerin kuyruğunda bugünlere gelmiştir. Demokrasi CHP için hiçbir zaman sağlıklı yol olmamıştır. CHP zihniyeti düşünün bu ülkede valileri il başkanından belirlemiştir. Bunlar tamamiyle tek partili dönemin despot, otoriter anlayışın, CHP zihniyetinin geçmişten bugüne devşirilme şeklidir" dedi.

MUĞLA'YA BÜYÜKŞEHİR SÖZÜ

Muğla'ya Büyükşehir olma söze veren Başbakan Erdoğan nüfusu 750 bini geçen illerin büyükşehir yapıldığını hatırlattı. 11 ilin buna uygun olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, "100 binlik, 50 binlik, 25 binlik imar planları, 5 binlik nazım imar planları büyükşehir tarafından yapılsın, uygulama planı ilçe belediyeleri tarafından yapılsın ve artık belde belediyeleri gibi bir şey kalmasın. Bunları kaldırıyoruz. Bununla artık ne olmayacak? Artık kaçak göçek olmayacak, Muğla turizmin en önemli illerinden biri, Bu planla Muğla çok daha güzel bir yer olacak" dedi. "Allah aşkına şu Muğla'da kaç yıldır CHP belediyesi var" diye soran Erdoğan, "Neredeyse 40 yılı buldu mu? Ardı ardına bu var değil mi? Peki Allah aşkına şu Muğla'nın hala kanalizasyonları yapılabildi mi? Böyle bir turizm kentine, kanalizasyonu olmayan bir kent böyle bir sıfat yakışır mı? Peki nasıl oluyor da hala CHP burada seçim kazanıyor ben anlamıyorum. Güya şimdi yapılıyor. Üç buçuk yıldır hala yapılıyor.

Ben aynı zamanda bir belediyeci olarak konuşuyorum. İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını da yaptım ama hamdolsun İstanbul'da altyapı sorunu diye bir sorun biz bırakmadık. Sıkıntı orada. Şimdi bu büyükşehir kararıyla yeni bir döneme de girilecek ama ben diyorum ki, önce gelin 12 Haziran'da farklı bir karar verin. Biz hizmet üretirken, şehirlere hizmet götürürken önüne renkli harita alanlardan oy alanlarına bakanlardan asla olmadık" dedi. MHP ve CHP'nin genel başkanlarının Muğla'ya sadece oy istemek için geldiklerini belirten Başbakan Erdoğan "MHP Genel Başkanı ve CHP Genel Başkanı Muğla'ya kaç kez geldi. Ben Başbakan olarak 9 kez geldim. Onlar sadece seçim dönemlerinde yalanlarla, iftiralarla ve kandırmayla oy almak için geliyorlar. Muğlalı kardeşlerim futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutmayın. Proje ve hizmete bakın. 2002 öncesi ve 2002 sonrası Muğla'yı karşılaştırın ona göre oy verin. Muğla 2002'den önce daha iyiyse bize oy vermeyin" dedi. Akköprü Barajı'nın açılışı ile ilgili bilgiler veren Erdoğan "Dalaman Akköprü Barajı'nı Ege'nin GAP'ı olarak görüyorum. 13 milyon 250 bin metreküplük hacmi, 163 metre yüksekliği bulunan Akköprü Barajı Türkiye'nin altıncı büyük barajıdır. 142 bin dekar arazi bu barajdan sulanacak. Yılda 343 milyon kwsaat elektrik üretecek. 1 buçuk milyar liraya mal olan bu proje yıllık 145 milyon lira gelir getirecek. 10 yılda kendini amorti etmiş olacak. Akgedik ve Bayır Barajlarını da kısa sürede tamamlayacağız. Bodrum İçme Suyu Projesini bitireceğiz" dedi.

MİTİNG ALANINDA BAYILAN BAYILANA

Erdoğan'ın saat 18. 30 'da başlayan ve 19. 45'de sona eren konuşması sıkrasında sabah erken saatlerde gelenler arasında 16 kadın ve 3 erkek fenalık ve baygınlık geçirerek sedyelerle ambulanslara taşındı. Miting alanında gördüğü coşkudan memnun kalan Erdoğan sık sık atılan solganlara alkışlarla yanıt verdi.

DALAMAN'A GİDEMEDİ

Bu arada Başbakan Erdoğan programı sarktığı için Dalaman Akköprü Barajı'nın açılışına gidemedi. Barajın açılışı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapıldı. Dalaman Çayı üzerindeki, 12 kilometrelik bir alana, taşkınları önlemek, elektrik üretimi ve sulama amacıyla 300 milyon dolar harcanarak yaptırılan Akköprü Barajı'nın açılışı için tören düzenlendi. Ege'nin GAP'ı olarak nitlenen Akköprü Barajı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün saat 17. 45'te yapılması beklenen açılışına başta Dalaman olmak üzere, Muğla'nın Köyceğiz, Ortaca ve Fethiye ilçeleri ile civardaki dağ köylerinden yaklaşık 5 bin kişi gelerek saatler öncesinden alanı doldurdu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda, Başbakanlık özel korumaları adeta kuş uçurtmadı. DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur, açılış öncesinde baraj hakkında bilgiler verdi. Muğla Valisi Fatih Şahin de barajın ülke ekonomise kazandıracağı katkıdan bahsedip, taşkınlara son vereceğini anlattı.

TÖREN ALANINI TERKETTİLER

Daha sonra kürsiye gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, törenin açılış konuşmasını yapmak istedi. Ancak bu sırada tören alanındaki kalabalıktan, "Başbakan nerede O'nu istiyoruz" sesleri yükseldi. Bunun üzerine Bakan Eroğlu, "Başbakan, Muğla'daki mitinginin uzaması üzerine buraya bir, iki saat geç gelecekti. Beni, vekil tayin edip, sizleri bekletmemi istedi. O'nu temsilen geldim" dedi. İkna olmayan kalabalığın yarısı açılışı beklemeden tören alanından ayrıldı. Gidenler olduğunu gören Bakan Eroğlu, "Kimse darılmasın. Başbakanımızın Muğla yaptığı ve yapacağı yatırımları saymakla bitiremeyiz. Size söz veriyorum Dalaman'a başbakanımız kesinlikle gelecek" dediyse de, gidenleri kalmaya ikna edemedi. Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, PKK terör örgütünün hain saldırısıyla şehit olan er Seyhan Yılmaz'ın ailesi ve protokol üyeleriyle birliktte butona basarak, barajın karşı yamaçlarında havaifişek patlatalarak barajın açılışını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

title