Haberler

Erdoğan: Demokrasi'de Ama'lar, Ancak'lar Olmaz

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan: "Demokrasi de ama'lar, ancak'lar, lakin'ler olmaz. Demokrasi de halkın iradesi olur."

Başbakan Erdoğan, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı olan Genç Memur-Sen'in Altınpark'ta düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, İslam coğrafyasındaki sıkıntılara değinerek Mısır'daki darbeye dikkat çekti. Erdoğan: "Sabah namazında namaz kılanlara, sivillere, kadın ve çocuklara yapılan ateşli saldırılar ve katliamlar hüznümüzü daha da katladı. Ramazan sevincini biraz daha buruk hale getirdi. Yeryüzündeki bütün yolda kalmışlara, gariplere bu güzel iftar akşamında tekrar sabırlar niyaz ediyor, sabır temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

BÜTÜN HESAPLARIN ÜZERİNDE BİR HESAP VAR

Memur-Sen'in kurucusu Akif İnan'ın Mescid-i Aksa için yazdığı bir şiirin bazı bölümlerini okuyan Erdoğan, "Kimin ne hesabı olursa olsun, kimin ne planı, ne projesi olursa olsun, ne senaryosu, ne tuzağı olursa olsun bütün hesapların üzerinde bir hesap vardır. Bütün tuzakların üzerinde bir tuzak vardır ve bu tuzak en büyük tuzaktır. Asla umutsuz olmayacak, asla başımızı öne eğmeyeceğiz. İnanıyorsanız, muhakkak üstünsünüz. Hakka inanacak, her şart altında hakkın ve haklının yanında, mazlumun yanında duracak haklı bir davanın inancıyla dimdik doğruları savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Biz tabular oluşturan bir medeniyetin mensupları değiliz" diyen Başbakan Erdoğan, "Biz insanoğluna ulviyet yükleyen bir inancın mensupları değiliz. Biz yeryüzünde şunu çok iyi bilir çok iyi inanırız; zalimler de vardır, mazlumlar da vardır. Ama bilesiniz ki bu yeni başlamadı. Bu ilk insan Hazreti Adem, Hazreti Havva onunla birlikte Kabil ile Habil; onlarla başladı. Biri katil, biri maktul. Orada başlayan bir süreç var. ve bu kıyamete kadar da böylece devam edecek" şeklinde konuştu.

"NAMAZDAKİ 53 MISIR'LIYI KATLEDENLER ALLAH'A NASIL HESAP VERECEK?"

Başbakan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde ise Mısır'daki darbeye değindi. Erdoğan, "Mısır'da bir askeri darbe yapıldı. Bunu kendileri kabul etmiyor. ya nasıl kabul etmezsin. Tanklarla, tüfeklerle sivilin üzerine yürüyeceksin ve 'bu darbe değil' diyeceksin. Sandıktan çıkan bir iktidarı sen sandıkla indirmiyorsun ki, tankla tüfekle, apoletinle indiriyorsun" diye konuştu.

Darbe yapan Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi'yi Mursi'nin atadığına, darbe sonrası Devlet Başkanı olan Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı da Mursi'nin atadığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Biz bu darbelerden bu ülkede çok çektik. Mısırlı kardeşlerimizin de aynı şekilde çekmesini istemiyoruz, derdimiz bu. ve biz biliyoruz ki, yeryüzünde Allah'tan başka galip yoktur" dedi.

DÜNYA KATLİAM YAPANLARI GÖRMÜYOR

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Endülüs saraylarını gezerken kubbenin kenarlarındaki o söz beni çok duygulandırmıştı, orada 'La Galibe illalah' diyor. 'Ancak Allah galiptir, ondan başka galip yoktur' bunu böyle bilin. Başta Türkiye olmak üzere bir kaç istisna dışında uluslararası toplum Mısır'daki darbeye bırakın karşı çıkmayı buna darbe bile diyemedi. Kimisinde çıkar hesaplarını görüyorsunuz, kimisinde para pul ilişkilerini görüyorsunuz. Ama kimse kalkıp demokrasi mücadelesini sahiplenmiyor. Mısır'da 'benim oyum nerede' diye soranlara katliam yapanları dünya şuana kadar görmedi, görmüyor. Dünya konjonktür adına, strateji adına susuyor.

DEMOKRASİLERDE AMA'LAR ANCAK'LAR OLAMAZ

İşte Türkiye'de ana muhalefet partisi kendi içinde, onlar da birbirine giriyor. Kimisi 'burada da aynı şey olabilir' diyor. Başındaki de diyor ki, 'kendinize çeki düzen verin, biz de darbeye karşıyız ama'... Demokrasi de ama'lar, ancak'lar, lakin'ler olmaz. Demokrasi de halkın iradesi olur. İnsanlık onuru her türlü çıkarın, konjonktürün ve stratejinin üzerindedir. Günün sonunda herkes aynaya bakacak. Birileri aynada eline yüzüne bulaşmış mazlum kanı görürken, birileri de dik durmanın verdiği iftiharı görecek. Onun için de dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Biz Türkiye olarak tarih boyunca ecdadımızın yaptığı gibi sadece dik durmanın verdiği gururu görmek istiyoruz.

BİZE YAKIŞAN DARBELERE KARŞI DURMAKTIR

İçeride ve dışarıda Mısır'daki darbenin karşısında dimdik durmamız, ilkeli durmamız eleştiriliyor. Kardeşlerim, darbelerle büyümüş bir millet olarak bize yakışan dünyanın neresinde ve kime karşı olursa olsun darbelere karış durmaktır. Biz sadece bize yakışanı, bu millete yakışanı yapıyor ve son derece ilkeli şekilde darbelere karşı duruyoruz. Bir tek Mısır halkının kılına zarar gelmesinden bir üzüntü duyarız. Namazdaki 53 Mısırlı kardeşimizi katledenler bunun hesabını acaba Allah'a nasıl verecekler? 100 bine yakın insanı Suriye'de katleden katil ve yandaşları bunun hesabını ebedi hayatta nasıl verecekler. Tabii onların destekçileri de onlar kadar suçlu."

DARBECİLER HAYIRLA YADEDİLMEMİŞTİR

Başbakan Erdoğan, Mısır'da kaosu derinleştirecek adımların değil kamplaşmayı bitirecek adımların atılmasını istediklerini belirterek, "Dünyanın hiçbir ülkesinde darbeciler hayırla yad edilmemiştir, yad edilmeyecektir. Bizim ülkemizde de darbecileri hayırla yad edenleri gördünüz mü? Baştan şakşakçılar çıkar ama aradan zaman geçince bela okurlar. Tıpkı son zamanlarda olduğu gibi" dedi. "Mısır'da darbe yapanlar, destekleyenler ya da sessiz kalanlar inanın nefes alıp verdikleri sürece bunun mahcubiyetini yaşayacaklar" diyen Erdoğan, "Darbelerin hedefi olan halkların Allah'a hamdolsun çok değiştiğini, sandığa sahip çıktılarını, seçimlerde demokrasiye çok güçlü sahip çıktıklarını görüyor, bundan da umutlanıyoruz" diye konuştu.

ARTIK SUSKUN BİR HALK YOK

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Artık suskun bir halk yok. Artık kendisine dayatılan şartlara dayatılan halk yok. Artık medya yoluyla propaganda yoluyla kandırılan, etki altına alınan, sindirilen halklar da yok. Tıpkı Mısır'da olduğu gibi darbe yapmayı hedefleyen herkes halkın tepkisini hesap etmek zorunda. Bugün halklar sadece darbelere değil, oldu bittilere, azınlığın kendi yaşam tarzını çoğunluğa dayatma girişimlerine de güçlü şekilde karşı çıkıyorlar. Bizden şunu istiyorlar, 'her ne kadar çoğunluk olsanız da biz ne istiyorsak onu yapacaksınız'. Kusura bakma, eğer çoğunluk olarak iktidara gelip muktedir olamazsanız, bu halk sizden onun hesabını sorar. 'Ben seni yüzde 50 ile getirdim ama sen muktedir olamadın'. Öyleyse bunun hakkını vereceğiz. Bu hakkı verirken bir kişinin bile mağdur olmasına göz yummayacaksın. Biz bunun farkında olan bir iktidarız."

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de bazı sermaye gruplarının bir araya gelerek yeni bir iktidar oluşturma gayretine girdiklerini söyledi. Erdoğan, bu sermaye gruplarına seslenerek, "Kusura bakmayın bu ülkede artık halkın dediği olacak, sizin değil. Ne dedik, yeter artık karar milletin dedik, olay bu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title