Haberler

Başbakan Erdoğan Lübnan'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu Barışını Küresel Barışın Anahtarı Olarak Gördüklerini Belirterek, "Yerel, Bölgesel ve Küresel Bütün Aktörleri Orta Doğu Barışı İçin Yapıcı Katkıda Bulunmaya Özellikle Davet Ediyoruz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu barışını küresel barışın anahtarı olarak gördüklerini belirterek, "Yerel, bölgesel ve küresel bütün aktörleri Orta Doğu barışı için yapıcı katkıda bulunmaya özellikle davet ediyoruz" dedi.

Erdoğan, Lübnan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde günübirlik ziyaretine ilişkin açıklama yaptı. Geçtiğimiz yaz yaşanan İsrail-Lübnan savaşının bir an önce sona erdirilmesi

konusunda ciddi gayretleri bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şimdi de Lübnan'da huzur ve istikrarın tesisi ve siyasi birliğin korunması için üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Emil Lahoud, Başbakan Fuad Sinyora, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Gelecek Hareketi lideri Saad Hariri ile Meclis Hizbullah Grubu Başkanı ile ayrı ayrı görüşme imkanı bulacağını, Lübnan'daki siyasi tıkanıklığın aşılması için nelerin yapılabileceğini etraflıca görüşeceklerini ifade etti.

Erdoğan, ayrıca Arap Ligi'nin bu konuda yaptığı öneriyi de değerlendirme fırsatı bulacaklarını dile getirdi.

Lübnan'daki BM gücü UNIFIL'e halen bir firkateyn ve bir istihkam inşaat bölüğü ile katkıda bulunduklarını hatırlatan Erdoğan, firkateynin 15 Ekim 2006'da UNIFIL deniz görev gücüne katıldığını, bölüğün ise 22 Kasım itibarıyla bulunduğu bölgede yapılanma ve imar çalışmalarına başladığını kaydetti.

TÜRK ASKERİ ÖRNEK BÖLÜK SEÇİLDİ

Erdoğan, "Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki, bölüğümüz aynı zamanda UNIFIL yetkililerinin yaptığı denetlemede, örnek bölük seçilmiştir" diye konuştu.

Lübnan'da bulunduğu süre içerisinde bölüğü ziyaret ederek faaliyetlerini yerinde görme imkanı da bulacağını dile getiren Erdoğan, bundan büyük mutluluk, Kurban Bayramı içinde gerçekleştiği için de büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, askerlerle bayramlaşma fırsatı da bulacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün olduğu gibi bugün de Mehmetçiğimizin başarılarıyla övünüyoruz, iftihar ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, sadece vatan savunmasında değil,

milletimizin menfaatleri doğrultusunda bölge ve dünya barışının korunmasına çok önemli katkılar yaptığı bir vaka. Bundan sonra da bu katkılarını yapmaya devam edecektir.

Türkiye olarak Orta Doğu barışını küresel barışın bir anahtarı olarak görüyoruz. Yerel, bölgesel ve küresel bütün aktörleri Orta Doğu barışı için yapıcı katkıda bulunmaya özellikle davet ediyoruz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde hem kendisi, hem de Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, başta Lübnan Başbakanı Sinyora olmak üzere Lübnanlı yetkililerle bir çok telefon görüşmesi yaptığını belirterek, Suriye ve İran'a kısa süre önce gerçekleştirdiği ziyaretlerde de Lübnan'da istikrarın tesisi için bölge ülkeleri olarak ne gibi katkılarda bulunabileceklerini de görüştüklerini söyledi.

LÜBNAN'A PREFABRİK OKUL

Erdoğan, kriz sırasında kardeş Lübnan halkının yaralarını sarmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini kaydederek, başta insanı yardımlar olmak üzere bir çok konuda yardımları olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan, bu yardımların devam edeceğini belirterek, ayrıca Lübnan'a 70

kalıcı prefabrik okul ve sağlık merkezi kazandırmak için de çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Şu ana kadar 18 prefabrik okulu Lübnan'a götürdüklerini kaydeden Erdoğan, "Önümüzdeki süreçte de devlet ve millet olarak Lübnan halkının yanında olacağız. Lübnan'da huzur ve istikrarın tesisi ve muhafazası için de çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title