Haberler

Başbakan Erdoğan: "Kriz Miriz Yok" (2/son)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Refah Seviyesini Göstermesi Bakımından Satılan Otomobil Rakamlarını Örnek Vererek, 2007 Yılında 357 Bin Adet Otomobil Satıldığını Söyledi. Erdoğan, "2008 Yılının İlk Çeyreğinde Satılan Otomobil Sayısı 167 Bin. Kriz Miriz Diyorlar, Ne Krizi ya" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin refah seviyesini göstermesi bakımından satılan otomobil rakamlarını örnek vererek, 2007 yılında 357 bin adet otomobil satıldığını söyledi. Erdoğan, "2008 yılının ilk çeyreğinde satılan otomobil sayısı 167 bin. Kriz miriz diyorlar, ne krizi ya" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Binanın hayırlı olmasını isteyen Erdoğan binanın söz verildiği gibi 1 yıl içinde bitirilmiş olmasının da bir kararlılığı gösterdiğini söyledi. Erdoğan ASO binasının kendileri için bir simge olduğunu söyleyerek binayı yapan firmaya teşekkür etti.

Ekonomideki büyüme oranlarını aktaran Erdoğan, Türkiye'nin 25 çeyrektir büyüdüğünü söyledi. Erdoğan, ilk büyüme rakamlarının açıklandığı zaman "hormonlu büyüme, sanal süreç" eleştirilerinin yapıldığını anımsatarak, "Herhalde 25 yıl devam eden bir sanal süreç olmaz" dedi.

-EVET PAZARLIYORUZ-

Türkiye ekonomisinin zaman içindeki büyümesini ekonomik göstergeler ve rakamlarla açıklayan Erdoğan, "Bu bir heyecandır dağ taş demeyeceğiz, bu işin deli divanesi olacağız. O zaman bu iş olur. Ama yok ben burada oturayım, Ankara'ya kapanıyım, gelip beni bulsunlar derseniz kusura bakmayın sizi kimse gelip bulmaz" dedi. "Türkiye'yi pazarlıyoruz" dedikleri zaman nasıl bu ifadeyi kullanırsın" eleştirilerine maruz kaldıklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Evet biz ülkemizi pazarlıyoruz. Ülkemizin güzelliğini, ürünlerini, beyin gücünü pazarlıyoruz. Bunların hepsinin rantı ülkemize dönüyor. Ülkemizde bakıyorsunuz ki gayri safi yurt içi hasıla neredeydi şimdi nerede?"

Erdoğan, Türkiye'nin 500 milyar dolar borcun olduğu söylemlerine de yanıt vererek, "Yeni yeni borç rakamlarıyla halkı aldatamazsınız. Bu ülkenin gerçek bağlamda kamu net borç stokları her şey ortadadır. Bunu bu işin içinde olanlar gayet iyi bilir. Onun için Anadolu'nun sağında solunda Türkiye'nin 500 milyar dolar borcu var. Eline diline dursun" dedi.

2002 yılında özel sektör miktarının yatırımlarının miktarı 43.4 milyar YTL iken 2007 sonu itibarıyla 155 milyar YTL'ye yükseldiğine işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin refah seviyesini göstermesi için satılan otomobil rakamlarını örnek verdi. Erdoğan, 2007 yılında 357 bin adet otomobil satıldığını söyleyerek, "2008 yılının ilk çeyreğinde satılan otomobil sayısı 167 bin. Kriz miriz diyorlar, ne krizi ya" dedi. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title