Haberler

Başbakan Erdoğan "Köşk" Tartışmalarını Değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçimine Yönelik Yapılan Tartışmaları 'Sanal Gündem' Olarak Nitelendirerek, "Ülkemizin Bu Konularla Meşgul Edilmesi Bizleri Üzmektedir. Ülkemizin Anayasası, Yasaları Var. Bu Anayasa İçerisinde Kurumların Tanımları Yapılmıştır. Atılması Gereken Adımlar Vakti Saati Geldiğinde Atılır, Yapılması Gereken Seçimler Vakti Saati Geldiğinde Yapılır. Böyle S...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yapılan tartışmaları 'sanal gündem' olarak nitelendirerek, "Ülkemizin bu konularla meşgul edilmesi bizleri üzmektedir. Ülkemizin anayasası, yasaları var. Bu anayasa içerisinde kurumların tanımları yapılmıştır. Atılması gereken adımlar vakti saati geldiğinde atılır, yapılması gereken seçimler vakti saati geldiğinde yapılır. Böyle sanal gündemler oluşturmak suretiyle ülkede dikkati, enerjiyi farklı yere kaydırmak bize göre ciddi bir yanlıştır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanları Ali Babacan ve Kürşad Tüzmen, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TİM Başkanı Oğuz Satıcı, 19 çeyrektir Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü söyledi. İhracatta yaşanan olumlu gelişmeleri istikrara ve hükümetin başarılı çalışmalarına bağlayan Satıcı, "Bardağın boş tarafına değil, dolu tarafına bakmalıyız. Bütün risklerin hepsini Türkiye için fırsata dönüştürebiliriz. 4 yıldaki kazanımları görüp 2007 yılını istikrarsızlığın değil istikrarın bir 5 yıl daha uzaması için kullanacak akıl, Türkiye'de mevcut durumu tehdide değil fırsata çevirir. Biz, Türkiye'yi mevcut durumu, fırsata çevirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de, yaptığı konuşmada ihracatta 2007 yılını hedefini 100 milyar dolar olarak belirlediklerini ifade ederek, ihracatçılara 'kaç dedik' diye sordu. Üç kez '100' cevabını alan Tüzmen, "Bu ihracatçılar, bu Başbakan, bu Bakanlar Kurulu Türkiye'yi inşallah üç haneli ihracat rakamlarına ulaştıracak. Bu yıl enflasyonu tek haneli, ihracatı üç haneli yapacağız" dedi.

Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan ise, demokratik reformlar ve büyümeye paralel olarak göğüslerini en çok kabartan gelişmenin ihracattaki gelişmeler olduğunu söyledi. İhracatta 2006 yılında rekor kırdıklarını ve 85 milyar dolara ulaştıklarının altını çizen Erdoğan, artık Türk ihracatçısının günü güne eşit olma anlayışını geride bıraktığını kaydetti. İhracat yapmayan tek bir ilin kalmadığını hatırlatan Erdoğan, Muş'un bile 40 milyon dolar ihracat yapan bir il haline geldiğini bildirdi. "Artık eline çantasını alıp ülke ülke dolaşan işadamlarımız var" diyen Erdoğan, bunun heyecan ve aşk işi olduğunu ifade etti. 2007 yılında 100 milyar dolarlık ihracat hedefi ortaya koyduklarına işaret eden Erdoğan, 2013 yılında ise 210 milyar dolarlık ihracat, 500 milyar dolarlık dış ticaret hacmi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Erdoğan, 2023 yılında ise 1 trilyon dolarlık dış ticaret hedefi belirlediklerini kaydetti. Erdoğan, "Bu hedefi hayal olarak görenler 4 yıl öncesiyle kıyaslasınlar" diye konuştu. Türkiye'nin dost ve komşu ülkelerle ihracatını 9 milyar dolardan üç katına çıkardığını anlatan Erdoğan, "Bayrak, vatan, toprak sevgisi budur" dedi.

Türkiye'deki istikrar ve güven ortamını korumakta kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, ekonomik program ve mali disiplinden taviz verileceği yönündeki endişelere de cevap verdi. Erdoğan, "Bu yıl seçim yılı, acaba ekonomik programdan ve mali disiplinden taviz verilir mi? Çok açık ve net ifade ediyorum. Bugüne kadar hükümetimiz ekonomik programdan en ufak bir taviz vermediyse 2007 yılında da kesinlikle ekonomik programdan taviz vermeyen bir hükümete şahit olacaksınız. Mali disiplinden taviz vermeyen bir hükümete şahit olacaksınız. Bunu biz halkımızın kazanımlarına el atmak olarak görüyoruz. Ülkemizin menfaatlerine darbe olarak görüyoruz. Böyle bir şeye asla müsaade etmeyiz, asla fırsat vermeyiz. Çünkü bizler kısa zaman sürecine, ülkenin kalkınmasını mahkum eden bir anlayışla gelmedik. Biz istikrarın ve güvenin ülkemize çok şey kazandıracağına inanarak bu işin başına geldik. İstikrar ve güven ülkemize çok şey kazandırdı. Türkiye 4 yıl içinde belli seviyeye geldiyse bu anlayışla geldi. Bu ilerlemeyi devam ettirmek zorundayız. Asla seçimler bizim gidişimizi durdurmamalı" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında 'Köşk' tartışmalarına da değindi. Zaman zaman ülke gündemine bazı konular getirildiğini, bu durumun kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarını 'sanal' olarak nitelendirdi. Seçimin zamanının ve nasıl yapılacağının anayasada belli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Ülkemizin gündemine zorla sokulmak istenen konular var. Bu konularla ülkemizin meşgul edilmesi bizleri üzmektedir. Ülkemizin anayasası, yasaları var. Bu anayasa içerisinde kurumların tanımları yapılmıştır. Atılması gereken adımlar vakti saati geldiğinde atılır, yapılması gereken seçimler vakti saati geldiğinde yapılır. Bu seçimlerin nasıl yapılacağının hepsi anayasanın içerisinde belirlenmiştir. Böyle sanal gündemler oluşturmak suretiyle ülkede dikkati, enerjiyi farklı yere kaydırmak bize göre ciddi bir yanlıştır. Bunun piyasalarda meydana getirdiği olumsuzlukları hep birlikte görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihi belli, yapılış şekli belli. Bunların hepsi anayasa'nın içerisinde ifade edilmiştir, bellidir. Ama okuma-yazma bilmeyenin bile ifade etmekte zorlanacağı kadar kendini zorlamak suretiyle buna kılıf uydurmaya gayret edenler var. Bu oyunlara asla gelmemeliyiz. Bizim işimiz var, yapacağımız çok şey var. Onun için de Nisan'a kadar bizim gündemimizde bu yok. Nisan ayında süreç başlayacaktır. Süreç başladığında her parti atacağı adımı atar. Şimdiden açıklamak isteyenler buyursunlar açıklasınlar. Bu onların en tabii, en doğal hakkı, demokratik hakkıdır. Ama 'lütfen bizleri bununla meşgul etmeyin' dedik. Şu anda da bütün gayretlerimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah Ocak, Şubat, Mart, Nisan'a kadar bütün yoğunluğumuzla yasama organı olarak çalışmalarımız devam edecek. Dünya ile olan ilişkilerimiz devam edecek. Nisan'da da seçim çalışmaları var. Bununla ilgili çalışmaları da parlamento yapacak. Halbuki parlamento içerisinde yapılacak olan normal, her zamanki çalışmalardan bir tanesidir. Ondan sonra normal süreç başlıyor. Temmuz'da parlamento kapanıyor ve kampanyalar başlıyor."

Gecede TİM Başkanı Satıcı, Başbakan Erdoğan'a bir plaket takdim etti.

(DA-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title