Haberler

Başbakan Erdoğan Koltuğu "Terketmez Diyenlere En Güzel Cevap" Diyerek Terketti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Nedeniyle Başbakanlık Koltuğunu İlköğretim Öğrencisi Baha Ocak'a Bıraktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan nedeniyle Başbakanlık koltuğunu ilköğretim öğrencisi Baha Ocak'a bıraktı. Erdoğan, "devir-teslim' töreninde "Bundan böyle artık Başbakanlık koltuğunu terk ediyorum. Terk etmez diyenlere de bu en güzel cevaptır. Baha Bey buyrun" diyerek koltuğu devretti. Küçük Başbakan Baha Ocak koltuğuna otururken altına minder konuldu. Bunun üzerine Başbakan Ocak, "Cemaate rezil olmayalım" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

-SİZİ TELEVİZYONDA GÖRMÜŞTÜM-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna Çankaya İlköğretim Okulu öğrencisi Baha Ocak oturdu. Başbakan Erdoğan devir-teslim töreninde yeni Başbakan ve yeni bakanlarla tek tek tokalaşırken renkli görüntüler oluştu. Bazı çocuklar Erdoğan'ın elini öperken bazıları yanaklarını öpmek için Erdoğan'ı omzundan tutarak aşağı çekti. Erdoğan'ı gördüğünde şaşkınlığını gizleyemeyen bir çocuk da "Aaa ben sizi televizyonda görmüştüm" dedi.

-"DEMOKRASİYE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK SAHİP ÇIKIN"-

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, çocuklara bırakacakları en güzel mirasın demokrasi, cumhuriyet ve egemenliğin millete ait olması olduğunu belirterek, "Demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıktığımızda diğer sorunlarımızın çözümünün çok kolay olduğunu geçmişten bugüne defalarca yaşayarak gördük. Demokrasi ile kalkınma demokrasi ile insan hakları, demokrasiyle eğitim demokrasiyle hukuk arasında yakın bir ilişki olduğunu biliyoruz. Aynı şekilde çocuklarımıza daha iyi bir gelecek kurma hayalimizin hayata geçebilmesi de demokrasi ile yakın ilişkilidir. Onun için egemenliğin millete ait olması ilkesine ve demokrasiye her zamankinden daha çok sahip çıkmalıyız" dedi.

-"TERKETMEZ DİYENLERE EN GÜZEL CEVAP"-

Erdoğan daha sonra Başbakanlık koltuğunu yeni Başbakan Baha Ocak'a, "Bundan böyle artık Başbakanlık koltuğunu terk ediyorum. Terk etmez diyenlere de bu en güzel cevaptır. Baha Bey buyrun" diyerek koltuğu devretti. Küçük Başbakan Baha Ocak koltuğuna otururken altına minder konuldu. Bunun üzerine Başbakan Ocak, "Cemaate rezil olmayalım" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

-BÜYÜKLERİ ARATMADI-

Yeni Başbakan olarak ilk konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Ocak, sorulara verdiği yanıtlarla büyük politikacıları aratmadı. Hangi takımı tuttuğu ve hafta son yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe futbol karşılaşması hakkındaki değerlendirmesi sorulan Baha Ocak, "Ben Milli takımlıyım. Diğer takımların hepsini de tutuyorum hepsini her maçta başarılar diliyorum dedi. Gazetecinin, "Bu biraz politik yanıt olmadı mı? Demesi üzerine de Baha, "Biz niye buraya oturduk ki" demesi gülüşmelere neden oldu.

-"GEMİLERİ KIYIYA ÇEKİP BÜTÜN PİRİNÇLERİ BOŞALTTIRACAĞIM"-

Ocak, tarım sektöründe özellikle hububat sektöründe yaşanan fiyat artışlarının sorulması üzerine de, "O açık denizlerdeki gemileri kıyıya çekip içindeki bütün pirinçleri boşalttıracağım" diye yanıt verdi. "İktidar ile muhalefet arasında diyalogu geliştirmek için bir formülünüz var mı?" sorusu üzerine de Ocak, "Biz Türkiye olarak partiler de olsa her türlü birbirimize bağlıyız. Hep beraber kardeşlik içinde yaşamalıyız. Türkiye'nin böyle bir sorunu olduğuna pek inanmıyorum. Olsa bile çözüleceğine inanıyorum" dedi.

Ocak, idealinin sorulması üzerine de, "Oturduğm koltuktan belli değil mi" yanıtını verdi.

-TORPİLLİ YANIT-

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bana bir talimatınız var mı" demesi üzerine de Ocak, "Sizi eğitim konusunda yaptığınız yenilikler konusunda kutluyorum. Çalışmalarınızın devamını bekliyorum. Öğrencilerinizin için en iyisin siz biliyorsunuz" şeklinde yanıt verdi.

Bunun üzerine de Başbakan Erdoğan "bu torpilli oldu biraz" dedi.

-SEÇİMLER BİR AN EVVEL OLUP BİTSİN-

Küçük Başbakan Ocak, kendisinden önceki Başbakan'ı değerlendirmesi durumunda nasıl bir not vereceğinin sorulması üzerine, "10 üzerinden 10 veriyorum. Başka düşünebileceğim bir not yok. Ülkemizi çok iyi yönetiyor. Öğrencilere çok yi bakıyor. Bize çok iyi bir gelecek sunmak için elinden geleni yapıyor" şeklinde yanıtladı. 23 Nisan Başbakanı Baha Ocak, "erken seçim olacak mı?" sorusuna, "Bunu makamın gerçek sahibine sorun" diye yanıt verdi. Erdoğan'ın yanıt vermesini istemesi üzerine de "seçimler bir an evvel olup bitsin" dedi.

Daha sonra Baha Ocak, Başbakan Erdoğan'a saksı içinde çiçek hediye etti. Erdoğan da çocuklara saat hediye etti. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title