Haberler

Başbakan Erdoğan KKTC'ye Gitti

Başbakan Erdoğan, Terörle Mücadelede Konusunda İran'la Türkiye Arasında Ciddi Bir Dayanışmanın Söz Konusu Olduğunu Belirterek, "Gerek Pjak Gerek PKK Noktasında İran'ın Tavrı Çok Çok Olumlu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatının 34'ncü yıl dönümü nedeniyle KKTC'de düzenlenecek olan törenlere katılmak için çok sayıda bakanla birlikte Kıbrıs'a hareket etti.

Kıbrıs'ta yapacağı görüşmeler hakkında bilgi veren Erdoğan Kıbrıs'ta Lefkoşa-Güzelyurt yolunun ikinci etabı, Kumköy-Serhatköy su isale hattı, üniversite ek binaları ve amfi tiyatro yatırımlarının açılışlarını yapacağını söyledi. Hükümet olarak işbaşına geldikleri günden bu yanak Kıbrıs'ın gelişmesi için her türlü desteği verdiklerini ve rekor düzeylerde yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "Bunun somut neticelerini de son 5 yılda KKTC ekonomisinin tarihi büyüme rakamlarında görmüş bulunuyoruz. Hepinizin bildiği gibi Kıbrıs'ta adil, kalıcı ve kapsamlı çözüme ulaşılması için Türk tarafı bugüne kadar üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin Kıbrıs'ta iki tarafın siyasi eşitliğine, iki kurucu devletin eşit statüsüne ve Türkiye'nin etkin garantisine dayanan yeni bir ortaklığın kurulması yönündeki yapıcı yaklaşımı sürdüreceğini belirtti.

-"İRAN VE TÜRKİYE TERÖRE KARŞI ORTAK TAVIR İÇİNDE"-

Erdoğan, dün ve bugün ABD ve İran heyetleriyle yaptığı görüşmelerle ilgili bir soru üzerine, Türkiye'nin görüşmeler hakkında bilgi vererek, iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili Türkiye'ye görev düşebileceğini söyledi. Terörle mücadelede konusunda İran'la Türkiye arasında ciddi bir dayanışmanın söz konusu olduğunu belirten Erdoğan, "Gerek PJAK gerek PKK noktasında İran'ın tavrı çok çok olumlu. İstihbarat örgütlerimizin birbirleriyle dayanışması çok olumlu. Şu anda şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Türkiye, Amerika ve Irak nasıl PKK'yı ortak düşman ilan ettiyse aynı şekilde PKK ve PJAK'a karşı böyle bir tavır Türkiye ile İran arasında söz konusudur. Bütün yapılan hava harekatlarında da bu dayanışmayı gördük" diye konuştu.

-NÜKLEER ENERJİYE EVET, SİLAHA HAYIR-

Erdoğan Türkiye'ye ABD-İran ilişkilerinde Türkiye'ne ne gibi bir görevin düşeceği sorusu üzerine de, "Ben bunu ileri düzeyde söylemeyeyim. Bir şey belirlenmeden adı konmadan bizim tarafımızdan açıklanırsa yanlış olur. Tarafların bu noktalarda daha önce olduğu gibi bizlerden beklentileri olabilir. Sıkıntılı durumlarda Türkiye'nin burada devreye girmesi istenebilir. Çünkü her tarafa da öyle zannediyorum ki rahat görüşmeler tesis edebilecek ülke Türkiye" dedi.

Erdoğan, nükleer silahlanma konusunda ise, "İnsani amaçlı olan bu tür çalışmalara nükleer enerji noktasında sıcak bakıyoruz. Çünkü yarın aynı şeyi biz yapacağız. Ama kitle imha silahı dendiği zaman buna doğrusu bizler hiçbir zaman sıcak bakmadık bundan sonra da sıcak bakmamız söz konusu olamaz" diye konuştu. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title