Haberler

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na Muğla Adayıyla Yüklendi...

Sultangazi'de halka buluşan Erdoğan, AK Parti seçim otobüsü üzerinden halka hitap etti. Başbakan Erdoğan konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu ile BDP ve MHP'ye yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:

'Şu anda CHP 'nin Muğla milletvekili adayı DGM'nin eski savcısı. 21 Mayıs 2003 tarihli Neşter operasyonu iddianamesinde bakın ne diyor ' O dönemde ne var biliyor musunuz ? Kılıçdaroğlu'nun Genel Müdürlüğü koltuğunda yolsuzlukların diz boyu olduğunu belirtiyor. Şimdi de Kılıçdaroğlu'nun Muğla'da milletvekili adayı"

(CHP ve MHP 'ye Yolsuzluk Eleştirisi ) 'Elinde dosyalarla dolaştın. Madem senin elinde dosyalar vardı Bu dosyaları niye savcılara teslim etmedin ' Eğer Tayyip Erdoğan ile ilgili böyle bir şey varsa bugüne kadar bunları neden yapmadın ' Seni tutan mı vardı ' Dürüstlük bunların semtine uğramamış Bunların dürüstlükle alakası yok Aynısını Bahçeli de söylüyor. İkiniz beraber yapacağız bak gör diyor Kırk çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. İkiniz bir araya gelin Varsa bir yolsuzluk Erdoğan ile ilgili bunu yapın. "

(Siyasi Üslup ) ' O zaman bir SSK 'da genel müdürlüğü yürütemeyen sen mi ülkeyi yöneteceksin Bunları hatırlatınca çıldırıyor çıldırınca da ağzı bozuluyor. Senin ağzın ne kadar bozulursa bozulsun bizim terbiyemiz buna müsaade etmez Biz Hacı Bektaşi Veli' nin ifadesi var ya 'Eline diline beline sahip çık' diyor. Bu ne demektir ' Edep yahu demektir '

( BDP'ye Din İstismarı Eleştirisi ) 'Bunlar ne yapıyor Diyarbakır Ulu Camide Cuma namazı kılınırken bir kısmı seyrediyor Bir kısmı güya orada Cuma namazı kılıyor Bu ayrılıkçılığa yer yok Dinimizi istismar edenlere yer yok. Bunlara inanıyorum ki 12 Haziran'da benim milletim en güzel cevabı verecek '

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılışını yapıktan sonra Habipler'den Sultangazi'ye geçti. Sultangazi'de halka buluşan Erdoğan, AK Parti seçim otobüsü üzerinden halka hitap etti. Başbakan Erdoğan konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu ile BDP ve MHP'ye yüklendi.

ERDOĞAN SULTANGAZİ'DEN 'EVET' İSTEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ' Sizlerle hatırlayın 12 Eylül'de yine burada muhteşem bir buluşma yapmıştık. O gün çok duygulanmıştım ve bayramın da arefesiydi. O gün Sultangazi cevap vermişti İnaıyorum ki 12 Haziran ile ilgili bize bir sinyal veriyorsunuz Ben ne dediğinizi anlıyorum Diyorsunuz ki eksik kaldı. 12 Eylül'de 26 maddeyi hallettik Ama yetmiyor anayasanın tamamını halledelim diyorsunuz İnşallah onunla ilgili milletim hazırlıklarını yapıyor STK' lar hazırlıklarını yapıyor Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz ve 12 Haziran 'da eğer parlamentoda anayasa yapma yetkisinin bize verilmesi halinde mesele yok. Çağrımızı yapacağız gelin bu işi yapalım diyeceğiz Gelmiyorlarsa siz bize yetki vermiş olduğunuz için o zaman biz yapacağız. ' dedi. Erdoğan, 12 Eylül'de de aynı. şekilde konuştuğunu ve halkın yüzde 58 evet dediğini hatırlatan Erdoğan, ' Şimdi aynı şeyi söylüyoruz Bu dava Tayyip Erdoğan'ın davası değil Bu milletimizin ortak davası. Milletçe bu işi yapacağız Milletçe bu yolu yürüyeceğiz 8. 5 yılda yaptıklarımızla bundan sonra yapacaklarımızı tamamlayacağız. ' diye konuştu.

' NİYE YÜZDE 10 BARAJI KALKSIN? '

Konuşmasında seçimlerdeki yüzde 10 barajına da değinen Erdoğan, ' Ne diyorlar. Oyuna bakın oyuna. Yüzde on barajı diyorlar. Niye yüzde on barajı kalksın ' Yüzde on barajı kalksın ki Türkiye istikrarsızlığa gömülsün Belçika bir yıldır hükümet kuramıyor. Bugüne kadar koalisyon diyorlardı Niye kuramıyorlar ' Kurun işte altında yatan gerçek bu. Onlar da yıllarca böyle konuştular Biz ne yaptığımızı biliyoruz ne yapacağımıza da. İnanıyoruz kararlıyız. ' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAYIYLA YÜKLENDİ

CHP'nin Muğla milletvekili adayı üzerinden Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, ' Ama gerçek başka. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'nun şu anda bir tane adayı var. Şu anda CHP 'nin Muğla milletvekili adayı DGM'nin eski savcısı. 21 Mayıs 2003 tarihli Neşter operasyonu iddianamesinde bakın ne diyor ' O dönemde ne var biliyor musunuz ? Kılıçdaroğlu'nun Genel Müdürlüğü koltuğunda yolsuzlukların diz boyu olduğunu belirtiyor. Şimdi de Kılıçdaroğlu'nun Muğla'da milletvekili adayı. Kılıçdaroğlu, ben konuşmuyorum bak adayın kendisi bizzat o zamanki iddianamesinde yazıyor İddianameyi okudum başka birşey değil. Hani sen yolsuzluklarla mücadele ediyordun ya. Yolsuzluğun bizzat içindesin gömüldün" şeklinde konuştu

' VARSA ERDOĞAN İLE İLGİLİ BİR DOSYA AÇIKLASIN '

Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştiren Erdoğan, 'Şimdi tutturmuş ikide bir Tayyip Erdoğan ben geldiğim zaman Türkiye'yi sana dar edeceğiz diyor. Kılıçdaroğlu önce kendine gel. Bak. Parlamentodayız Sen Ana muhalefet partisinin grup başkanvekilleri arasında bulundun Elinde dosyalarla dolaştın Madem senin elinde dosyalar vardı Bu dosyaları niye savcılara teslim etmedin ' Eğer Tayyip Erdoğan ile ilgili böyle bir şey varsa bugüne kadar bunları neden yapmadın ' Seni tutan mı vardı ' Dürüstlük bunların semtine uğramamış Bunların dürüstlükle alakası yok Aynısını Bahçeli de söylüyor. İkiniz beraber yapacağız bak gör diyor Kırk çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. İkiniz bir araya gelin Varsa bir yolsuzluk Erdoğan ile ilgili bunu yapın. Biz buraya yolsuzluklarla mücadele ede ede geldik ? diye konuştu. Avrupa Parlamenterler Meclisindeki konuşmasında batıya yüklenmesini eleştiren çevreler olduğunu kaydeden Erdoğan, 'Türkiye'ye fransız kalan yeri tipler var Onlar bizim konuşmamızdan rahatsız oldular. Bu onurlu milletin onuruyla oynayanlar karşısında nasıl konuşulması gerekiyorsa aynı dilden konuşuruz. On yıllar boyu batının önünde el pençe divan durduklarını iyi bilirler. " dedi.

İKİ KİŞİ BAYILDI ; ERDOĞAN MÜDAHALE ETTİ

Başbakan Erdoğan, ezan okunduğu sırada konuşmasına ara verdi. Bu sırada bayılan bir kadın ve bir erkeğin imdadına Erdoğan yetişti. Konuşmasına verdiği arada sağlık görevlilerine seslenen Erdoğan alana sedye getirilmesini istedi. Bayılan iki kişiden biri sedyeyle, birisi de kucakta ambulansa götürüldü. Burs verdiklerini belirten Erdoğan yine Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, ' Hey gidi Kemal Efendi biz bunları uyguluyoruz Burs veriyoruz. Fakir fukara garip gurabaya her ay 150 lira veriyoruz Hey gidi Kemal efendi Bak bu 150 'den haberin var mı ' Ne dediler sadaka dağıtıyorsunuz dediler. Devlet sadaka dağıtır mı devlet demokratik laik sosyal bir hukuk devletidir Sosyal devlet olmanın gereğidir bu ? dedi.

' EN AZ ÜZ ÇOCUK. BAZILARI İKİ TANE DİYOR SAKIN KANMAYIN '

Başbakan konuşmasında üç çocuk tavsiyesini de yineledi. ? En az üç. Bazıları iki tane yeter diyor Sakı ha bu oyuna gelmeyin Bu da bir tuzaktır Bu tuzağı hep beraber bozacağız Bu milletin nüfusunu azaltmak istediler. Bu milleti kısırlaştırmak istediler Doğum kontrolleri yapıtlar bu ülkede. Bu millet yaşlansın istediler Aynen batının düştüğü duruma getirmek istediler Bu oyuna gelmeyeceğiz. Genç dinamik eğitimli nitelikli nüfusa sahip olacağız. Yeter ki el ele verelim Hiç endişeniz olmasın Çünkü Türkiye büyüyor diye konuştu.

' SSK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜ YÜRÜTEMEYEN SEN Mİ ÜLKEYİ YÖNETECEKSİN? '

Konuşmasında Kılıç dar oğlu'na siyasi üslup eleştirisi de yapan Erdoğan, ' Çok vaktimi alıyor bu bay Kemal de. Ah Ah. Ben sigortalıyım o zaman o genel müdürken. Sabahın erken saatlerinde giderdim hastaneye alırdık o numarayı. Aman yarabbi. Eğer ilk numaraları alamazsan yandın. Alsan ne olacak ' Doktorun yanına geliyorsun Doktor seni muayenehaneye çağırıyor. Muayenehaneye gidiyorsun para. Bu çileleri çektik mi ' Yani adeta orayı atlama mercii olarak kulandılar. ' dedi. Erdoğan, 'Kemal Bey sizin Genel Müdürlüğüz döneminde biz ilaçlarımızı da alamıyorduk biliyor musun ' İlacın yarısı vardı yarısı yoktu. Kemal Bey'in memurları öyle söylüyordu yanlış anlamayın Şu anda istediğimiz eczaneden ilaçlarımızı gidiyor alıyoruz. Siz denediniz Kemal Bey'i . Benim milletim sizi bir daha denemez. O geride kaldı. O zaman bir SSK 'da genel müdürlüğü yürütemeyen sen mi ülkeyi yöneteceksin Bunları hatırlatınca çıldırıyor çıldırınca da ağzı bozuluyor. Senin ağzın ne kadar bozulursa bozulsun bizim terbiyemiz buna müsaade etmez Biz Hacı Bektaşi Veli' nin ifadesi var ya 'Eline diline beline sahip çık' diyor. Bu ne demektir ' Edep yahu demektir Biz de buna davet ediyoruz Siz her ne kadar bu sınırları aşsanız da bizim edebimiz buna müsaade etmez Biz yine de sizin annenize saygı duymaya devam ediyoruz ' dedi.

' KILIÇDAROĞLU BİZİM OĞLANA KAFAYI TAKTI '

Kılıçdaroğlu'nun kendi oğluna yüklendiğini kaydeden Erdoğan, ' Şimdi de ağzına askerliği doladı Askerlik mesleğiyle alakalı konuşuyor. Kafayı takmış benim oğluma ne olacak kendi oğlu gitti 21 gün askerlik yaptı dedi. Bizim oğlana taktı kafayı Dövizli askerliği ben mi çıkardım Benim oğlum yurt dışında okumuş oradan doktorasını yapıyor Dünya Bankasında çalışmış. Bütün bu hakları kazanmışsa o da gelmiş aynen bu hakkı kullanmış. Bunu şimdi her yerde kullanıyor. Burada bir suiistimal mı var ' Bu ne edep dışı bir davranıştır. Bundan prim elde edeceğini mi zannediyorsun ' İkide bir bunu konuşuyorsun. Onun için diyorum ki, 41 gün içinde kapı kapı dolaşarak 12 Haziran'da sandıkları Ak Parti ile patlatalım. Ak Parti ile patlatmaya evet mi ' ? diye sordu. Erdoğan konuşmasının sonunda BDP'ye de yüklenerek, BDP'nin din istismarı yaptığını dile getirdi. Erdoğan, ' Bunlar ne yapıyor Diyarbakır Ulu Camide Cuma namazı kılınırken bir kısmı seyrediyor Bir kısmı güya orada Cuma namazı kılıyor Bu ayrılıkçılığa yer yok Dinimizi istismar edenlere yer yok. Bunlara inanıyorum ki 12 Haziran'da benim milletim en güzel cevabı verecek ' dedi.

BAŞBAKAN'IN MEKTUBUNU EVİNİN DUVARINA ASTI

Başbakan Erdoğan konuşmaların ardından halka karanfil attı. Ardından da, Sultangazi'den ayrılmak için seçim otobüsüne yöneldi. Erdoğan bu sırada halka kalem ve kalem traş bulunan bir kutuyu halka camdan dağıttı. Erdoğan'ın dağıttığı kalemlerden almak isteyen halk ise, adeta yerlerde süründü. Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı alanın tam karşısındaki bir evin duvarına asılan dev afiş ise dikkat çekti. Afişte 14. 05. 1999 tarihinin altında, Başbakan Erdoğan'ın Ahmet Demirbaş'a hitaben yazdığı bir mektup yer alıyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title